Petra oldtidsbyen er et af verdens syv vidundere – Jordan

Petra oldtidsbyen er et af verdens syv vidundere. Et sted du ikke må gå glip af når du besøger Jordan, det er en fantastisk oplevelse. Petra er på Unesco World Heritage liste som bevaringsværdig og er en oldtidsby. Den er kendt for sine grave og imponerende templer, hvor de fleste af dem er hugget direkte ind i klipperne.

Petra, Jordan

Vores køretur til Petra

Petra oldtidsbyen er et af verdens syv vidundere og ligger et par timers kørsel fra Aqaba, mod nord. Der findes fra alle hoteller i Aqaba ture til Petra, men vi valgte den lidt større frihed og hyrede derfor egen private taxa med chauffør. Han kørte os til Petra i hans grønne 4 hjulstrækker, han ventede og kørte os hjem igen. Da vi var tre afsted, var det ikke meget dyrere end tre billetter til en bustur med alle de andre turister. Dermed en rigtig god løsning for os.

Selve turen til Petra er igennem bjergene og ad snoede veje med en meget rå natur.

Det var på denne køretur, at vi opfandt begrebet “Jordan kørsel”, et begreb der har hængt ved os siden.

Vores chauffør kørte konsekvens på midten af vejen. Sving blev taget i den mest direkte linje, fra den ene side af vejen, henover midten for at slutte i modsatte side af vejen og imod trafikretningen.

Denne helt særlige køres stil, er siden hos os er blevet kaldt “Jordan kørsel”. En kørsel der bevirkede, at vores chauffør ikke skulle bruge energi på, at dreje den store 4 hjultrækker rundt og rundt igen, på de meget snoede veje.

Heldigvis var der ikke meget trafik, så vi kom sikkert frem til Petra, men det var ikke uden bange anelser for et par timers hjemtur til vores hotel, senere på eftermiddagen. Men vel ankommet til Petra, blev vi først overrasket over, hvor koldt der var i forhold til vejret nede ved kysten. Heldigvis var vi forberedte og havde taget varmere tøj med.

Petra, Jordan

Vores tur i hestevogn igennem el-Siq

Efter betaling ved indgangen, skal du være forberedt på en længere gåtur. Petra området ligger i en smal dal, omgivet af enorme stejle sandstensklipper. Selve adgangen ind til området, sker gennem el-Siq, en meget smal kløft som er ca. 2 km lang.

Lige efter vi havde passeret indgangen, stod der også en masse mænd og tilbød os turen igennem el-Siq i hestevogn mod betaling.

Vi valgte at prøve at hestevognene. En beslutning, der skulle viste sig farligere end vores køretur frem til Petra. Vores to hestevogne fik fuld kraft fremad, så alt rystede og så ud som om det var lige ved at bryde sammen. En noget rystende og meget voldsom oplevelse.

Vejen ned igennem kløften var ikke andet end klippestykker, så på turen igennem slugten blev vi slynget frem og tilbage. Men hvis vi ellers kunne holde fast, var selve kløften i sig selv en smuk oplevelse med varierende farver fordelt udover alle de smukke sandsten. Vi kunne allerede her fornemme, at dette var indgangen til noget helt særligt.

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Skatkammeret i Petra

Da vi havde passeret den lille kløft, blev vi totalt stumme af bare overvældelse. Stadig lidt rystet efter en vild tur i hestevogn, stod vi nu foran Petras 43 meter høje skatkammer, med fødderne placeret dybt i det røde sand.

Vi stod som lammet, det var både storslåede, smuk og lidt uvirkeligt. Vi har set mange billeder af skatkammeret med at se det i virkeligheden kan ingen billeder retfærdiggøre. Hold da op, det er storslået og et billede som vi for evigt vil tage med os fra Petra og huske.

Petra, Jordan

Rundtur i Petra

Efter du er kommet til skatkammeret, er der flere forskellige ruter som du kan gå. Det er en meget storslåede og fantastisk oplevelse, bare at gå rundt, kigge, opleve og bare føle den utrolige stemning som der er i Petra.

På trods af alle turisterne, føles Petra stadig ægte. En ægthed og en historie der gør, at vi godt kan forstå at, Petra oldtidsbyen er et af verdens syv vidundere.

Udover alle de smukke gamle bygninger, er der selvfølgelig mulighed for at købe noget at spise eller drikke. Hvis du har et behov – og eller lyst til det, kan der også købes en ridetur på en kamel eller måske lidt souvenirs.

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra, Jordan

Petra oldtidsbyen er et af verdens syv vidundere.

Petra skal opleves og billederne i sig selv, siger mere end det skrevne ord. Petra er ikke en billig fornøjelse men efter vores besøg mener vi, at det er alle penge værd.

Petra er Jordans største turistattraktion, men vi var heldige. På vores besøg i februar og rimelig tidligt på formiddagen var antallet af turister meget begrænset. Vi fik heldigvis den store oplevelse, før alle turistbusserne var begyndt at ankomme. Petra har givet os fantastiske minder.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.