Wadi Rum er en smuk sandørken – Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken og ikke den stenørken, som du ellers vil opleve alle andre steder i Jordan. Wadi Rum er et beskyttet område, der dækker hele 720 kvadratkilometer med en dramatisk ørken. Herude vil du opleve en ørken, der er så meget mere end kun sand og som  har en skønhed, der vil slå benene væk under dig.

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Fakta om Wadi Rum

Wadi Rum er bjerge af sandsten og granit i mange forskellige farver, store sandmiler, bjerge der når højder på over 1.700 meter med smalle kløfter og sprækker.

Denne ørken er også kendt fra den legendariske film: Lawrence of Arabia.

Den er desuden blevet brugt i mange film som kulisse. Forståelig nok, for her er en ørken lidt ud over det sædvanlige med en skønhed som gør at du taber pusten. Vi glædede os, for Wadi Rum er en smuk sandørken og den skulle vi nu opleve. Vi skulle simpelthen ud på en køretur, i det smukke landskab.

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Vores oplevelse i Wadi Rum, en smuk sandørkenen

Vi valgte at hyre en chauffør ud til Wadi Rum og  køreturen tog ca. en time fra Aqaba. Efter vi var ankommet, blev vi sat op i en mini lastbil med et lad bagpå, som var indrettet med sæder. Vejret var skønt, solen skinnede og vi nød den smukke natur, stilheden og at der ikke var andre mennesker.

Vi kørte rundt inde i ørkenen, uden veje og retning – troede vi. Vores retnings-sans, forsvandt i hvert fald hurtigt og vi var helt overladt til vores chaufførs kendskabs til stedet. Vi gjorde et par stop, kiggede på klipperne, tog billeder og kørte herefter videre i det tykke sand i vores lille lastbil.

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Sandstormen

Efter at have kørt en times tid og på daværende tidspunkt, var kommet langt ind i ørkenen, begyndte det uden varsel at blæse op. Ikke bare en lille vind, med et rigtig kraftigt blæsevejr. Det kom ud af ingenting og uden varsel. Lige med et, var der kommet skyer og solen var med et forsvundet. Himlen var blevet helt grumset og uklar.

I løbet af meget kort tid, kunne vi ikke se mere end en meter frem. Det var virkelig ubehageligt og vi bankede på ruden til vores chauffør.

Vi sagde: Vi vil gerne tilbage.

Det var han ret uforstående overfor men turen tilbage, var ikke den store fornøjelse nærmest en overlevelseskamp. Vi havde sand alle steder, også steder hvor vi slet ikke troede det var muligt at have sand. Men tilbage kom vi da og så fik da den bonusopleve at være midt i en sandstorm.

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Wadi Rum er en smuk sandørken

Men Wadi Rum var en smuk oplevelse og vi ville ikke have været den for uden, på trods af sandstormen. En ørken i Jordan som er så anderledes end mange andre ørkener, med sine mange forskellige sandstensklipper. Wadi Rum var en rigtig god naturoplevelse. Vi er dog rigtig glade for, at vi bad vores chauffør om at vende om. Den tiltagende storm, havde da være uoverskuelig at opholde sig i.

Wadi Rum er en smuk sandørken - Jordan

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center