Rejsetanker om Jordan

Rejsetanker om Jordan, et land vi har besøgt Jordan to gange og holder meget af . Et land der har så meget at tilbyde med sine smukke strande, Det Døde Hav og den fredfyldte ørken. I Jordan finder du også et af verdens 7 vidundere Petra, en oldtidsby som kun kan fascinere dig. 

Radisson Blue Tala Bay Resort, Jordan

Det muslimske Jordan

I vores rejsetanker om Jordan, er vi nød til at indrømme, at vi altid har lidt betænkelige, når vi besøger et muslimsk land. Nogle af disse lande har nemlig mange restrektioner. Dette har vi ikke følt som et problem i Jordan. Selvfølgelig skulle vi som rejsende, respektere de regler landet forskrev og behandle både kulturen og religionen med respekt som i alle lande. Som gæst i Jordan er det specielt din påklædning og opførsel, du skal tænke.

Lyden som kan høres over det hele i Jordan, er fra miniraterne når der kaldes til bøn. En meget anderledes lyd og er noget som vi synes er skønt og virkelig er en af de ting vi forbinder med Mellemøsten. Dette kombineret med en helt anden påklædning af både mænd og kvinder kan for os skandinaver virke meget eksotisk.

De mennesker vi har mødt på vores vej i Jordan har været venlige, smilende og meget imødekommende. Men det har primært været mænd. Kvinderne bag deres slør, er desværre ikke så nemme at komme i kontakt med og kan virke en anelse sky.

Jordan

Planlæg selv ture selv og prut om prisen

Hvis du ikke benytter de arrangeret ture, men selv vil planlægge dem, åbner Jordan op for rig mulighed for det. Du kan indgå i en forhandling med en taxachauffør, som hellere end gerne ville transportere dig. Det gjorde vi og det var gode oplevelser.

Vi benyttede det til to lange strækninger til Petra og Wadi Rum til rimelige priser uden problemer. Der skal dog altid forhandles om prisen i Jordan. Dette både i forhold til transport men især tingene i basaren.

Tingene er rimelig billige i Jordan. Et måltid mad kan fås for meget rimelige penge og ting kan købes billigt i basaren. Det eneste der er dyrt i forhold til maden er spiritussen som dog ikke sælges alle steder. Du kan kun købe det i ganske få butikker, på hoteller og enkelte restauranter.

Jordan

Jordan

Sikkerhed overalt

Som gæst i Jordan oplevede vi virkelig, at vi befandt os i et af verdens brændpunkter. Der var simpelthen sikkerhed overalt, hvilket er meget forståeligt. På hotellerne var indgangen lukket med gitter og låger.

Der var vagter som kontrollerede bilerne og de mennesker, der ville ind på området. Dette foregår tit både med spejle og metaldetektor under bilerne. Når vi skulle ind på hotellerne, var der en metaldetektor som vi skulle igennem og vores bagage blev undersøgt. Måske ikke særlig rart, men det er vel ligesom i lufthavnen. Lidt irriterende men også rart at alle bliver kontrolleret, så der ikke bringes bomber eller lignende ind på hotellerne.

Jordan

Masser af oplevelser i Jordan

Vejret, maden, vandet og de mange muligheder for smukke oplevelser gør, at vi mener Jordan var et skønt land at rejse i. Det giver dig masser af muligheder, for at få oplevelser som er meget anderledes.

Du kan få en super sol og strandferie som du kan tilsætte gode oplevelser hvor du f.eks. kan se den smukke ørken i Wadi Rum eller et af verdens 7 vidundere oldtidsbyen i Petra. Du skal dog ikke forvente de store, frodige grønne naturoplevelser. Jordan er meget gold og det du mest vil opleve er sand, sten og klipper.

Jordan

Jordan

Jordan

Rejsetanker om Jordan

Når vi reflektere og skriver vores rejsetanker om Jordan, har vi tænkt at vi aldrig følte os utrygge. Selvom vi var to lyshåret alene piger afsted, kunne vi godt bevæge os frit rundt. Selvfølgelig er de jordanske mænd nysgerrige og ville gerne i kontakt med os. Det var dog slet ikke med berøring, det hele forgik på en sød og smilende måde.

Vi har indtil videre kun besøgt det sydlige Jordan, så vi vil meget gerne også opleve den nordlige del af landet, herunder hovedstaden Amman. Generelt vil vi meget gerne tilbage til Jordan igen, da vi føler landet stadig har meget at byde på.

Petra, Jordan

Bemærk: I Jordan opkræves der en udrejseskat på ca. DKK 220 (2014 priser) når du forlader landet.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.