Morgenmødet med en storby i Asien – Phnom Penh, Cambodja

Mit morgenmødet med en storby i Asien, startede meget tidligt i Phnom Penn. Jeg elsker at være tidlig oppe, nyde stilheden, se den begyndende solopgang og en by der langsomt begynder at vågne. Denne morgen bliver jeg mødt af lidt kølighed, en morgendis der lå som en dyne over byen og de lokale, som begyndte at vågne.

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

En ny dag begyndte

Jeg forlod mit hotelværelse, gik rundt i gaderne, kiggede op, hen og ned. Gaderne var rimelig stille, der var endnu næsten ingen mennesker og jeg nød morgenmødet med en storby i Asien. Kun det første spæde liv i byen, var begyndt at røre på sig. De første biler, scooterne, de første mennesker og en begyndende aktivitet. Oplevelser jeg kun kan få, inden byen ender i totalt kaos med larm, trafikpropper og en stegende hede.

På min vej denne morgen, mødte jeg en kvinde der sad på hug og vaskede tøj. Længere nede af gaden fik tuk-tuk chaufføren sig et hvil, cigaretten hang slapt i hånden og han kiggede dovent på mig med et stort smil. Butiksejerne begyndte nu at hive deres op fra deres vinduer og lastbilerne med vare til butikkerne, var nu begyndt deres indtog i gaderne. Der kom langsomt liv i Phnom Penh og en ny dag begyndte.

Jeg elskede simpelthen, mit morgenmødet med en storby i Asien.

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Morgenmad og mødet med kvinderne

En kvinde, med sit transportable køkken, som hun bar på en åg på sine skuldre, var begyndt hendes morgen rute. Hendes salg af morgenmad var simpelthen startet. Hun havde fået sin første kunde og jeg standsede op og kiggede med.

Med det sammen, blev jeg mødt af et dejligt smil og jeg blev inviteret til at kigge med. På tegnsprog spurgte de to kvinder, om jeg ikke også ville have morgenmad – jeg takkede pænt nej tak, men blev alligevel tilbudt en stol at sidde på. Jeg satte mig ned og nød mit møde med de to kvinder.

Øjeblikket var på en måde magisk, et møde mellem tre kvinder, som kun kommunikerede på tegnsprog og via øjenkontakt. Jeg kiggede med, var inviteret indenfor i deres relation og så, hvordan et typisk cambodjansk morgenmåltid blev tilberedt direkte fra det transportable køkken.

Kvinderne forklarede mig – så godt de kunne – hvad måltidet indeholdt og jeg lyttede nysgerrig med. Jeg tog afsked med de to kvinder og forsatte mit morgenmødet med Phnom Penh.

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Jeg farede vild i Phnom Penh

Jeg var nu blevet grebet så meget af stemningen, de venlige lokale og mine oplevelser, at jeg var faret vildt. Ikke fordi jeg var kommet så langt væk fra mit hotel, men nok til at jeg ikke lige havde styr på den gade jeg skulle til. Jeg havde en ide om retningen, men var blevet i tvivl.

Jeg spurgte, en mand om min fornemmelse af retning var rigtig. Han smilede og forklarede med fagter, at han ikke forstod engelsk. Jeg viste ham mit nøglekort til mit værelse, hvor hotellets navn var skrevet, han nikkede og pegede retningen ud for mig.

Han begyndte derefter at gå sammen med mig. Han ville være sikker på, at jeg fandt mit hotel og da vi begge så hotellet lidt længere fremme, blev jeg lettet. Jeg smilede til ham, takkede og sagde farvel. Sikken en uventet venlighed. En venlighed som jeg ofte oplever, men som jeg stadig kan blive positivt overrasket over, findes derude i vores verden. Dette er også en af grundende til, at jeg elsker at rejse.

Min afsked med Phnom Penh

Hjemme på mit hotel, syntes jeg stadig ikke, at jeg havde fået nok af Phnom Penh. Senere samme dag skulle jeg rejse via Thailand og hjem. Men jeg ville ikke rigtig give slip på Cambodja, så jeg tog elevatoren op til øverste etage på mit hotel og herfra nød jeg udsigten udover over byen.

Morgendisen lå stadig som en dyne over byen, men udsigten var imponerende og herfra fik jeg sagt pænt farvel til Phnom Penh. Jeg takkede for, morgenmødet med en storby i Asien. En by som efter mit korte besøg, frister mig til at vende tilbage og opleve mere af.

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center