Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Rejsehistorien der forsvandt, er denne gang emnet i min klumme. Jeg elsker nemlig en god historie. Allerede fra jeg var 9- 10 år gammel, tyggede jeg mig igennem diverse lange rejsefortællinger og drømte mig langt væk, til fjerne egen. At kunne indleve mig i en god fortælling, selv sætter mine egne indre billeder og drømme mig væk, er for mig en af livets gaver.

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Rejsehistorien der forsvandt

Jeg har over årene, kunne finde mange gode rejsebøger og aviserne og bladene har bestemt også kunne levere masser af gode artikler men rejsehistorien er forsvundet. Jeg har i hvert fald meget svært ved at finde dem. De rejsehistorier, som kan tage mig med på en kanotur i regnskoven, få mig til at overveje at cykle jorden rundt eller måske tager mig på mit livs vandretur i Nepal.

Jeg søger og søger men der er blevet langt mellem snapsene. Historierne er forsvundet og jeg mener ikke nødvendigvis de lange historier nej – bestemt ikke kun dem. Det er også de små historier som f.eks. morgenmødet med en storby i Asien, eller tilsvarende små rejsehistorier eller oplevelser. Nogle som er skrevet med indlevelse og oplevelser, der er prøvet på egen krop.

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Hvor blev rejsehistorierne af?

Artiklerne i aviserne er ikke længere en historie – og eller en fortælling men er mere blevet fakta oplysninger. Jeg giver jeg et par eksempler:

  • Hvilket land er billigst at rejse til?
  • Hvordan finder du billige flybilletter?
  • Hvor lejer du den billigste bil?
  • Hvad er den mest populære charterdestination?

Udover de i min verden, er superkedelige at læse, er der ofte også indblandet masser af reklamer – ikke fordi jeg lige i første omgang lige kan gennemskue det, men jeg opdager det ret hurtigt. Rejseartikler som ikke nødvendigvis og ofte ikke er skrevet af en journalist, der selv har oplevet det. Derfor bliver det simpelthen, alt for Wikipedia – agtig efter min smag.

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Rejsebloggerne og deres rejsehistorier

Det er kun 5 år siden, jeg begyndte at læse rejseblogs og de mange gode historier. Dengang var det mest amerikanske bloggere, for der var dengang ikke særlig mange danske. Jeg nød deres fortællinger, oplevelser og deres måde at skrive på.

Det var en dejlig direkte, her og nu, i en upoleret skriveform som jeg satte pris på at læse. Jeg var med på deres rejser, kunne leve mig ind i dem og fik maser af inspiration. Det var dengang, sådan skriver ingen af dem mere, desværre.

Der er de sidste år kommet en del danske bloggere til og ja, i starten var det fleste af dem i dagbogs form. Som regel havde de startet en blog når de havde, solgt alle sine ting for at rejse ud i verden eller skulle på en længere rejse. Egentligt spændende læsning og meget inspirerende med alle de mange små historier, direkte derude fra verden.

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Men hvor er rejsehistorien blevet af hos rejsebloggerne?

Nu har jeg desværre også de sidste par år, oplevet at historien er forsvundet hos rejsebloggerne og dem som egentlig har pulsen på rejser. Dem som elsker at rejse, en del som lever af at skrive om dem og de bloggere som kalder sig for historiefortællere. Det med historiefortæller er desværre ikke det, som jeg ret ofte oplever.

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Listerne

Rejsehistorien er nu blevet afløst, af fakta og kedelige lister, ofte med 10 punkter. Det er f.eks.:

  • 10 ting du skal se i xxx
  • 5 byer jeg drømmer om
  • 10 grunde til at besøge
  • 10 naturoplevelser i

Altså en masser lister og kedelige opremsninger. Lister som ikke har indlevelse, er lidt for Wikipedia og turen går til, agtig. Der bliver desværre også ofte skrevet tips eller anbefalinger, som rejsebloggeren ikke engang selv har oplevet.

Jeg synes det er kedeligt – ensformigt og meget upersonligt. Mange af disse informationer, kan jeg da selv finde på Wikipedia eller læse i en rejseguide. Det er i min verden, bare ligegyldig læsning og overhoved ikke nogen god rejsehistorie, som jeg holder så meget af at læse.

Jeg vil læse om oplevelser, som bloggerne selv har oplevet, deres meninger og holdninger. Historier som har personlighed og oplevet af en som har mærket det, set det, duftet til det og mødt det ude i verden. Historien der er skrevet med masser af passion, ærlighed og indlevelse.

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Rejsehistorien der forsvandt –  lad os finde den igen

Lad os få de gode rejsehistorier tilbage og smidt de kedelige lister ud. Historier som gør, at vi bliver lokket til at rejse derud i verden. Dem som er skrevet med passion og indlevelse, hvor vi kan drømme os til næste rejsemål.

Det skal bestemt ikke forstås, som om jeg er hellig og ikke laver lister, skriver om fakta og tips. Jeg vil bare i fremtiden, gøre mit til at bliver bedre til at skrive mange flere rejsehistorier. Så denne klumme er en observation og bestemt også en påmindelse til mig om, at finde rejsehistorien der forsvandt.

Hvad mener du? Savner du ligesom mig, de gode rejsehistorier?

Annettes Rejseklumme: Rejsehistorien der forsvandt

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center