Storbyguide Beograd – Serbien

I vores Storbyguide Beograd, giver vi dig vores anbefalinger til et besøg i Beograd. En by som overraskede os positivt, som er en overset perle i Østeuropa og bestemt værd at besøge. Vi giver i denne Storbyguide Beograd, vores anbefalinger til oplevelser, overnatning og spisesteder i byen.

Storbyguide Beograd – Serbien

Fakta om Beograd

Beograd som betyder den hvide by, er hovedstaden i Serbien. En by med masser af puls, store brede boulevarder, smukke historiske bygninger, museer, grønne områder og den er meget markant, med de altid synlige sporvogne i bybillede. Byen er skilt af floden Sava og den er opdelt i det gamle Beograd og det nye. En meget kuperet by, hvor livet virkelig leves udenfor.

Byen var tidligere Jugoslaviens hovedstad fra 1918 til 4. februar 2003, hvilket den bestemt også bærer præg af. Herefter blev byen hovedstad og administrativt centrum for forbundsstaten Serbien og Montenegro, indtil Montenegros løsrivelse i 2006.

Beograd har hele 1,7 million indbyggere og sammen med forstæderne 2,7 millioner. En by som ligger smukt ved bredden af floderne Sava og Donau, som mødes lige der hvor Beograd ligger. Beograd er en af de ældste byer i Europa med en historie som er over 7.000 år gammel.

Beograd oser af liv, har masser af kultur og smukke bygninger. Det er en by, som du kun kan synes, er en fornøjelse at bevæge dig rundt i. De fleste seværdigheder i byen, ligger indenfor gå afstand ellers kan du for få penge, benytte sporvognene, som du ser overalt i byen.

En by som er rigtig velegnet, til en forlænget weekend. Beograd er en by som turisterne endnu ikke har opdaget og den er er en overset perle. Vi giver dig hermed, vores bedste bud på oplevelser i vores Storbyguide Beograd.

Storbyguide Beograd – Serbien

Praktiske råd

Vi vil i vores storbyguide Beogra, kommer vi ind de praktiske ting, giver vores råd, tips og anbefalinger. Det er alle ting som forhåbentlig, vil gøre din rejse til byen meget nemmere.

Visum

Det kræver ikke visum for danske statsborgere at besøge Ukraine.

 • Det er visumfrit maximalt 90 dage.
 • Passet skal være gyldigt 3 måneder ud over opholdets længde.

Hvordan kommer du til Serbien

 • Der findes direkte fly fra København til Beograd med Air Serbia. Turen tager omkring 2 timer.
 • Der er desuden adskillige andre flyselskaber som flyver til Beograd med en enkelt mellemlanding. Så tager rejsen 3.30 til 4 timer.

Flybilletter kan købes fra 1.000 kr. og opefter.

Storbyguide Beograd – Serbien

Transport fra lufthaven og i Beograd

Lufthavnen ligger 18 km. udenfor centrum. Der kører ingen tog med du kan tage en bus ind til centrum eller en taxa. Det er dog vigtigt, at du aftaler en fast pris hvis du vælger taxa, for der er mange pirattaxaer i Beograd. Inde i centrum af Beograd, kan du komme rundt i byen med sporvogne ellers kan du hyre en taxa.

Storbyguide Beograd – Serbien

Prisniveauet i Beograd

Prisniveauet er meget billigt i Serbien og du får rigtig meget for dine danske kroner.

Her er et par eksempler:

 • Taxa fra lufthavnen til centrum DKK 75
 • Et brød hos bageren DKK 3
 • Leje af taxa 3 timer med ubegrænset kørsel DKK 380 inkl. drikkepenge.
 • 3 Rettes menu inkl. vin DKK 100 -150.
 • Drink på en bar DKK 15.
 • Sporvognsbillet DKK 8.

Storbyguide Beograd – Serbien

Veksling af penge

Det er ikke rigtig muligt, at veksle til Serbisk Dinar hjemmefra. Derfor er derfor en god ide at tage nogle Euro med. Det er muligt at veksle, ved en automat i lufthavnen ellers benyt dig af de mange vekselkontorer, som findes mange steder i byen. Der er hæveautomater og enkelte steder tager de imod betalingskort men de fleste steder kan du kun betale kontant.

Storbyguide Beograd – Serbien

Shopping

Der er adskillige muligheder for at shoppe i Beograd. Rundt i gaderne ligger der mange butikker eller kan der shoppes på den en kilometer lange gågade Knez Mihailova Street. I den nye bydel ligger der desuden et stort shoppingscenter ADA Mall med alle de sædvanlige mærkevare butikker. Generelt er priserne selv på mærkevarene en del billigere end i Danmark.

Storbyguide Beograd – Serbien

Oplevelser i Beograd

Kvarterene og de smukke bygninger

En gåtur rundt i det gamle Beograd, vil give dig timers oplevelser. At se de mange kvarterer, de imponerende bygninger og de mange brede boulevarder er spændende. Det er en by som vil vise dig, tidligere tiders storhedstid.

Storbyguide Beograd – Serbien

St. Marks kirken

Den imponerende serbisk-ortodoks kirken, som er en af de største i Serbien med smukke kupler som er prydet med guldkors. En anderledes kirke, uden siddepladser med et imponerende kirkerum og som har meget smukke malerier.

Storbyguide Beograd – Serbien

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken

Se den imponerende fæstnings opdelt i øvre bydel og nedre bydel. Her får du en smuk udsigt til stedet hvor de to floder Sava og Donau løber sammen. Du mærker historiens vingesus og kan slappe af i den smukke Kalemegdan park.

Storbyguide Beograd – Serbien

Saint Sava Tempel

Saint Sava Tempel er verdens største ortodoksekirke og er Beograds vartegn. En kirke som kan rumme 10.000 troende og som er smuk udvendig. Byggeprojektet er dog stadig i gang, så indvendig er kirken endnu ikke færdig men er alligevel imponerende.

Storbyguide Beograd – Serbien

Avala Tower – TV-Tårnet

Tag ud i naturen og besøg TV-Tårnet som ligger 15 km. fra centrum. Tag op i tårnet og nyd udsigten over Beograd og omegn. Gå en tur i den fredfyldte skov og se monumentet fra den ukendte soldat, fra første verdenskrig.

Avala Tower det smukke TV-Tårn – Beograd, Serbien

Overnatning i Beograd

Der er masser af hoteller i Beograd, rundt omkring i de forskellige kvarterer og dermed masser af mulighed for at finde overnatning. Vi valgte selv at bo centralt, blandt de lokale i en lejlighed. Det var bestemt en rigtig god oplevelse som vi kun kan anbefale.

Storbyguide Beograd – Serbien

Spisesteder i Beograd

Byen emmer af god stemning, der er utallige barer og masser af gode spisesteder. Du kan finde gode restauranter i alle prisklasser og prisen for et måltid mad, er billig.

Dva Jelena

Restauranten der bliver kaldt the Two Deer. Det er en restaurant der blev grundlagt i 1832 og ligger i hjertet af Skadarlija, som er det gamle boheme kvarter. Her serveres tradition serbisk mad. Du kan sidde udenfor og kvarteret er hyggeligt.

Storbyguide Beograd – Serbien

Piazza dei Fiori

Piazza dei Fiori er en restaurant, hvor vi spiste en del gange på. Maden er lækker, vi kunne sidde udenfor og der er rigtig god stemning. De serverer rigtig gode drinks og du kan nyde et måltid mad, for få penge, sammen med de lokale.

Storbyguide Beograd – Serbien

Tip til dit besøg i Beograd

 • Vær opmærksom på de mange pirat taxaer – aftalt en fast pris inden.
 • Benyt en af de mange vekselkontorer, når du skal veksle penge.
 • Som regel bliver priser på f.eks. taxaturer aftalt i Euro.
 • Sørge for at have kontanter – mange steder tager de ikke kort.
 • Spørg de lokale, hvordan du kan købe sporvognen billet – det er lidt kompliceret.
 • De lokale serbiske retter består primært af masser af kød.
 • Tag ud ad centrum af byen og oplev landskabet.
 • Få en smuk udsigt over Beograd og omegn fra TV-Tårnet udenfor byen.
 • Mød de lokale og tag på bar cruise rundt på de sjove barer, som spontant er bygget på mange af fortovene.

Storbyguide Beograd – Serbien

Andre inspirationskilder til Storbyguide Beograd

Storbyguide Beograd – Serbien

 • Rejsetidspunkt juni.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center