Rejsetanker om Serbien

Vores rejsetanker om Serbien hvor vi havde nogle fantastiske dage, selvom vi kun var der i 5 døgn. Vi besøgte denne gang kun Beograd og omegn, men vi er bestemt blevet nysgerrige på, at opleve mere at dette land. Vi var enormt heldige med vejret og havde sol og ca. 30 grader hver dag, hvilket altid er med til at gøre en by smukkere.

Rejsetanker om Serbien

Serbien er ved at blive din egen

I Serbien har vi sjældent oplevet et land, hvor befolkningen var så stolte af deres land. Det skinnede tydeligt igennem, når vi talte med de lokale. Serbien har også haft en meget omtumlet historie, hvor befolkningen har, måtte kæmpe for det land de har i dag.

Serbien har kun eksisteret i sin nuværende form siden 2006. Et land der er ved at finde sine egne ben, i denne forholdsvis nye form med fred og positiv fremgang for landet. Vi fornemmede at Serbien er ved at skille sig af med den gamle østeuropæiske kultur og hælder mere imod den vestlige del af Europa, men at de mangler pengene, til at kunne tage de store skridt.

Rejsetanker om Serbien

Nyt og gammelt mødes i Beograd

I den gamle del af hovedstaden Beograd, var der masser af gamle smukt bevaret historiske bygninger og de mange brede boulevarder signalerede storhed. Imellem disse smukke bygninger, lå der desværre tit forfaldne, slidte og manglende vedligeholdt bygninger.

På den anden side af floden Sava lå den nye del af Beograd. Her lå de store shoppingscentrer og de utallige rækker af grimme kønsløse betonklodser. Dem som vi alle forbinder med det gamle Østeuropa. Det var bestemt ikke et særlig kønt syn, da det ud over at være grimt, også var misligholdt. Men spændende med alt den nye og gamle arkitektur som blandes sammen. I bybilledet var selv sporvognene også gamle vogne som kørte side om side med de helt spritnye.

Rejsetanker om Serbien

Transport i Beograd

Det var nemt at komme rundt i Beograd og omegn. Når vi valgte den rigtige taxa var det meget nemt, men ellers var den offentlige transport meget velfungerende og gaderne var tæt pakket med busser og sporvogne. Vi kunne købe billetterne inde i sporvognen hos chaufføren og en enkelt billet kostede DKK 8 ellers var billetsystemet elektronisk og var mere velfungerende end Rejsekortet i Danmark.

Udenfor byen, var vejene nogenlunde, men med en del huller og der var en del ufærdig vejarbejde. Imens vi var der, var det særligt slemt. Normalt ville disse ting være blevet udbedret efter vinteren men ressourcerne var sat ind på at udbedret skaderne fra de store oversvømmelser, der kort forinden vores besøg, havde været i store dele af landet.

Rejsetanker om Serbien

Prisniveauet

Prisniveauet var for en dansker helt i bund og vi fik virkelig meget for pengene i Serbien. En middag med tre retter og vin kunne fås for DKK 100-150 på en rimelig god restaurant og en drink på en bar for DKK 15. Når vi hentede vores morgenmad hos bageren købte vi friskbagt brød til DKK 3.

Der var masser af supermarkeder med et udbud der ville gøre enhver Bilka eller Magasin flove. Udbuddet var kæmpestort og der var masser af muligheder for at købe delikatesser og det var til priser, ingen kan huske nogensinde har været set i Danmark. Det var desuden en oplevelse at bevæge os rundt, disse steder og kigge på det store udvalg der var.

Rejsetanker om Serbien

Tiggeri og hjemløse

I vores rejsetanker om Serbien må vi dog indrømme, at alt ikke kun var godt i landet. Vi oplevede flere steder, at folk tiggede, at sigøjnerne på snedige måder prøvede, at “tjene” penge og vi så masser af fattige der i affaldscontainer kiggede efter mad. Vi oplevede sågar en person, der tog mad der var smidt ud, op fra containeren og spise det direkte. Men disse oplevelser ser vi også i USA, som er et af verdens rigeste lande.

Rejsetanker om Serbien

Tag til Serbien inden andre opdager denne perle

Serbien og Beograd er stadig meget ukendt for turisterne og vi mener, at det er nu du skal tage dertil, inden alle andre opdager dette land. De lokale var rimelig imødekommende og den yngre del af befolkningen talte glimrende engelsk.

Det er lige nu, imens Serbien er inde i en periode, hvor det skal finde sine egne ben og er begyndt at blomster. I vores rejsetanker om Serbien, tænker vi at det bliver sjovt at følge landet i fremtiden. Vi havde svært ved at finde rejsebeskrivelser om Serbien. Det er synd for Serbien fortjener virkelig at blive opdaget, for det var et dejligt land at besøge.

Rejsetanker om Serbien

Rejsetanker om Serbien

Twitter

Vi havde aldrig oplevet så meget aktivitet på vores tweeter konto “OnTripDK” som da vi var i Serbien. Vi tweetede dagligt billeder som enten blev retweet eller føjede til fortrukne.

Aldrig har vi oplevet at alt, hvad der kunne trækkes af Serbisk og Balkan turistbureauer samt lokale, der positivt tilkendegav vores tweet’s, hvilket også indikerede at landet ikke er så besøgt endnu. Vinderbilledet med mest respons var nedenstående med 31 retweet’s og 22 likes.

Rejse refleksion Serbien

Rejsetanker om Serbien

I vores rejsetanker om Serbien, opfordrer vi dig til at tage til Serbien inden andre opdager denne skjulte perle. Lad ikke Serbiens rygte, som Balkans slemme dreng holde dig væk. Serbien og Beograd er i dag et åbent land, med en meget venlig og imødekommende befolkning. Serbien går lige på grænsen mellem fortid og fremtid. Vi håber, at kunne vende tilbage igen og ser mere af  den udvikling, som Serbien er i gang med.

Rejsetanker om Serbien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.