Anmeldelse af Dva Jelena – Beograd, Serbien

Anmeldelse af Dva Jelena også kaldt the Two Deer. Det er en restaurant der blev grundlagt i 1832 og ligger i hjertet af Skadarlija, det gamle boheme område i Beograd. På turen rundt i området, kom vi tilfældigt forbi stedet og mente, at det måtte være her hvor vi kunne få serveret traditionel serbisk mad.

Dva Jelena, Beograd

Dva Jelena, Beograd

Lokalet

Restauranten har stadig sin boheme stil og serverer nationale retter, så vi var ikke i tvivl vores middag skulle spise her. Stedet er rigtig hyggeligt og der er en stor træterrasse i forbindelsen med restauranten. Her kom vi til at sidde med udsigt til gaden, livet og den levende musik der blev spillet fra alle de andre restauranterne. Vi havde herfra et godt udsyn til de mange mennesker, der gik i gaden og nød det hyggelige Skadarlija område.

Dva Jelena, Beograd

Dva Jelena, Beograd

Forret og vin

Vi fik først serveret varme hjemmebagte brød der var meget specielle, men smagte dejligt. Dertil fik vi huset hvidvin, som kunne drikkes men var mere kold end velsmagende.

Vi havde bestilt to forretter den ene tzatziki og den anden var en stor tallerken med serbiske specialiteter der bestod af forskellige slags kød, ost, bønnemos, fedtegrever og lidt grønsager.

Tzatzikien var lidt af en misforståelse, da agurkestykkerne ikke var revet men store firkantet stykker. Til gengæld var tallerken med de serbiske specialister rigtig god og vi nød de anderledes smagsoplevelser.

Dva Jelena, Beograd

Dva Jelena, Beograd

Hovedretten

Hovedretten skulle selvfølge også være serbisk og vi valgte deres specielle gryde, som er beregnet til to personer. Vores tjener oplyste, at der var rigeligt mad til tre, så vi nøjes med at bestille denne ene ret til os alle.

Hold da op, hvor var der meget kød i. Kødet var grillet og puttet ned i en lerpotte hvor der var stegte kartofler nede i bunden. Kødet var bacon, forskellige pølser, svine og oksekød. Det smagte nogenlunde, men selvom vi var tre personer om gryden, kunne slet vi ikke spise alt kødet.

Retten blev lidt ensformig og vi savnede nogle grønsager. Kødet var også for gennemsteg og fedtet. Vi kunne simpelthen ikke se, hvad der var for noget kød i dette orgie, hvilket også gjorde oplevelsen underlig. Vi har dog senere fundet ud af, at serberne er vilde med kød og hvis der ikke er meget kød i en ret, er det for dem ikke et måltid mad.

Dva Jelena, Beograd

Anmeldelse af Dva Jelena

Det var en god oplevelse, at spise på Dva Jelena, men mest fordi det var en anderledes oplevelse. Dva Jelena (Two Deer) var en god mulighed for, at få smagt autentisk serbisk mad i utrolig hyggelige omgivelser med god service. Men det var ikke den store kulinariske oplevelse, så derfor er vores anmeldelse af Dva Jelena ikke så rosende.

Autentisk og robust mad i et hyggeligt kvarter.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.