Beograds smukke bygninger og kvarterer – Serbien

Beograds smukke bygninger og kvarterer som du kan opleves indenfor rimelig korte afstande, når du går rundt i Beograd og kigger. En by som giver dig muligheden for at opleve masser af historie, imponerende arkitektur og brede boulevarder. Vi tog vores gode travesko på og gik på opdagelse rundt i byen.

Beograds arkitektur og kvarterer

Oplevelserne står nærmest i kø i Beograd. Det ene mere imponerende pompøse bygningsværk efter det andet pryder denne smukke by. De imponerede brede boulevarder og de mange smukke kvarter viser dig at Beograd bestemt har haft sin storhedstid. Vi tog på opdagelse i byen.

Prinsesse Ljubica residens

I Beograds nordvestlige del findes der flere smukke og spændende bygninger. Gaderne er hyggelige og brostens belagte. Prinsesse Ljubica residens er opført fra 1829-31 og var bygget i typisk serbisk-balkan stil. Efter at have huset mange andre funktioner end de royale, er bygningen i dag bymuseum og kan besøges.

Billetpris: DKK 13

Beograd, Serbien

Sct. Mikael katedral

På gadens modsatte side af Prinsesse Ljubica residens, ligger den smukke ortodokse katedral der er opført fra 1837-40. Indenfor er der en række værdifulde ikoner og guldarbejde. En meget smuk katedral at opleve både uden som og indenfor.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Hotel Moskva

Dette fornemme hotel åbnede i 1906 og er inspireret af tidens russiske arkitektur. Det er specielt kendetegnet ved sine mange kakler på facaden. Under 2. verdenskrig brugte Gestapo dette hotel som hovedkvarter.

Hotellet bruges i dag som hotel og har været besøgt af en masse kendisser bl.a. Albert Einstein. Da vi besøgte hotellet, troede vi først, at det var de manglende turister vi ikke så i gadebilledet der nu alle var samlet udenfor dette hotel. Men det var ikke turister, det var lokale, som var samlet for at bytte fodboldkort.

Tip: Dette var et af de få steder, hvor vi havde muligheden for at få et papir bykort over Beograd.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Serbiens Nationalforsamling

Den serbiske parlamentsbygning er opfør i perioden 1906-36. Stilen er klassisk, men med elementer af renæssance og bygningsværket vurderes som et af hovedværkerne indenfor nyere serbiske opførelser. Virkelig imponerende og meget smukt.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Det gamle palads

Er opført fra 1882-84. Det er bygget som kongeslot og er i dag blandt byens fornemmeste bygninger fra 1800-tallet. I dag er bygningen rådhus og dermed hjemsted for bystyret og administrationen. Området er smukt omkranset af blomster og græs.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Knez Mihailova Street

Dette er en gågade og et shoppingområde der er beskyttet, som en af de ældste og mest værdifulde vartegn for byen. Den én kilometer lange gade, er blevet beskyttet af Republikken Serbien som bevaringsværdig kulturhistorie.

Der er masser af butikker, cafeer, barer og restauranter i området, men desværre oplevede vi den som kedeligt og synes ikke det var den store oplevelse men mest en turistfælde.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Skadarlija

Boheme kvarter er endnu et sted, hvor Beograds har smukke bygninger og kvarterer. Kvarteret blev etablering i 1830erne og kendt som sigøjnerkvarteret. I 1872 fik kvarteret hovedgade det nuværende navn. I 1800-tallet flyttede mange skuespillere, forfattere og andre kunstner til de mange herberger og kroer der var opstået i området og det fik dette stor indflydelse på stemningen.

I 1968 satte man en renovering i gang og området er i dag både velholdt, hyggeligt og bestemt et besøg værd. I gaden Skadarlija ligger også mange hyggelige spisesteder og er godt sted at nyde en middag.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Dva Jelena, Beograd

Beograd, Serbien

Beograds smukke bygninger og kvarterer

Beograds smukke bygninger og kvarterer kan kun imponere. De brede boulevarden, de pompøse bygninger og de mange detaljer. Det er bestemt en by, som giver masser af oplevelser og en fornøjelse at gå rundt og kigge på.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.