Avala Tower det smukke TV-Tårn – Beograd, Serbien

Avala Tower det smukke TV-Tårn ligger på et bjerg i Serbien som ligger ca. 15 km fra Beograd. På Avala bjerget, er Beograds TV-Tårn placeret og som TV-Tårns entusiaster måtte vi bare besøge dette sted. Vi så frem til, vores møde med endnu et af verdens TV-Tårne.

Avala Tower – Beograd

Vores tur ud til TV-Tårnet

Vi prajede en taxa inde i byen og aftalte prisen inden vi satte os ind, vel vidende at der er mange pirattaxaer. Han gav os en pris og satte sit taxameter til. Det viste sig senere, at det var et heldig og godt valg. For Danilo’s taxa service, havde vi meget glæde af.

Selvom tårnet kun ligger 15 km. udenfor Beograd tog hele køreturen alligevel ca. en time. Den forgik dog i smuk natur og gennem små byer inden bjerget blev besteget. Vi fik dog tidligt øje på tårnet langt ude i horisonten.

TV-Tårnet ligger på et bjerg, der er 511 meter højt og dermed har det de sidste 11 meter, som hører under bjergkategorien. En forhøjning på jorden som er på 500 meter betragtes nemlig kun som en bakke.

På Avala bjerget, er der udover TV-Tårnet også placeret monumentet fra den ukendte soldat fra første verdenskrig. Monumentet er omgivet af skoven og et meget smukt parklignende område, der blev nydt af de lokale som bl.a. sad og læste. Ja, det var en mand og ikke kun hans ben.

Vi kunne også herfra få det første tætte kig til TV-Tårnet. Der er også heroppe på bakken, et monument der er dedikeret til de russiske krigsveteraner der på tragisk vis styret ned med et fly her i 1964.

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Historien om Avala Tower

Vi så nu kommet frem til og skulle op i TV-Tårnet som er 204,5 meter højt. Det oprindelige tårn blev bombet af NATO i 1999, men serberne anså dette som et af deres vigtige vartegn. Gennem initiativ fra et stort antal borgere og RTS (Serbiens tv og radiostation) blev TV-Tårnet genopbygget og åbnet igen i 2010.

Tårnet er genopbygget, så det er identisk med det tidligere tårn, der er bare brugt moderne teknologi. Vi købte vores billet og glædede os over, at der ingen kø var. Nu skulle os, som har en passion for TV-Tårne og højde bygninger opleve endnu et – Jubii.

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

 

Avala Tower – Beograd

Udsigten fra Avala Tower det smukke TV-Tårn

Efter en kort og meget hurtig elevatortur, var vi nu oppe på den indvendige udsigtsplatform. Herfra blev vi beriget med en fantastisk udsigt over naturen og i baggrunden kunne vi skimte Beograd. Heldet var med os denne dag, hvor solen skinnede og vi fik dermed det fulde udsyn i klart vejr.

Avala Tower – Beograd

Avala Tower – Beograd

Avala Tower det smukke TV-Tårn

Endnu et TV-Tårn blev oplevet – skøn! En tur op i tårnet kan bestemt anbefales, for udsigten er smuk og den omkringliggende natur er bestemt også værd at opleve. Vi havde på forhånd aftalt, at vores taxachauffør skulle vente på os og på turen tilbage til Beograd kørte han en anden vej, så vi fik set noget mere af området.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.