En dag i Paradis – Koh Rong Samloem – Cambodja

En dag i Paradis startede en tidlig morgen. Jeg forlod mit hotel i havnebyen Sihanoukville og kørt ned til færgelejet. Dagen i dag, skulle forgå blandt de smukke uberørte øer i Cambodja og på denne smukke dag skulle jeg besøge en af landets Bounty øer.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Min morgen startede

Jeg gik ud ad molen på vej ned til båden, denne tidlige morgen. Luften var stadig lidt kølig og jeg nød det liv og de gøremål, som de lokale havde startet deres dag med. En vandbøffel som lige skulle have en dukkert, et par mænd som var ved at klargøre en båd alt imens jeg gik og tænkte på, at jeg så frem til en dag i Paradis.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Ombord på båden

Jeg gik ombord på båden. En gammel slidt båd og jeg skyndte mig op på øverste dæk. Jeg håbede at kunne finde en plads, på soldækket. Det var med håbet om, at jeg herfra kunne få en smuk udsigt over havet, nyde uendeligheden og mærke den kølige havbrise.

Jeg var heldig, jeg fik en plads og endda en solvogn, nogle gange er man da bare heldig. Båden startede med, at sejle ud på havet og med det samme mærkede jeg en havbrise, som kølede mig på en ellers varm dag. Dagen var perfekt til at sejle i. Solen skinnede fra en skyfri himmel, der var næsten vindstille og båden tøffede stille afsted.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Min sejltur

Jeg nød turen, kiggede på de små øer som jeg kom forbi og slappede af i det gode vejr på dækket. Efter noget tid var jeg nået til øen Koh Tas. Her fik jeg muligheden for at hoppe ud fra båden, hvis jeg turde og bade i det krystalklare vand. Efter lidt tid var alle tilbage på båden og jeg var igen på vej imod det endelige mål – Øen Koh Rong Samloem. En ø jeg glædede mig meget til at opleve.

Inden jeg nåede frem til Koh Rong Samloem, blev jeg tilbudt mad. Jeg må indrømme, at jeg sprang maden over. Jeg ved ikke helt hvorfor men jeg tror, at det var frygten for at få et maveonde, på en båd, hvor hygiejnen måske ikke var helt i top. Udover at jeg skulle besøge øen, havde jeg efter mit besøg to timers sejlas tilbage til fastlandet. Det skal siges, at det var på en båd, der kun havde et lille toilet. Jeg valgte derfor at springe maden over, for at være på den sikre side.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Paradis – Koh Rong Samloem

Næsten fremme ved Koh Rong Samloem, kunne jeg ikke undgå at falde i svime. Derinde bag ved den lange mole lå Bounty øen. En ø med tæt grøn jungle, omkranset af lange hvide sandstrande og palmer der svajede i vinden. Havet omkring øen var så klart, at det var helt gennemsigtig, kun med en svag antydning af en flot turkisblå farve.

Jeg kunne næsten ikke vente, med at komme af båden og turen ind ad den lange mole, virkede nærmest uendelig lang. Men endelig var jeg der – jeg havde fundet Paradis øen. En ø med masser af skønhed, fred og en stilhed, som du sjældent oplever det, i det ellers pulserende og larmende Cambodja.

Vildt – at have en dag i Paradis.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Hvad laver du så i Paradis?

Hvad laver du så i Paradis? Ingenting – eller så lidt som muligt. Du går en tur langs stranden, bader i det krystalklare vand, stikker tæerne i puddersandet eller sidder stille under en palme. Du nyder synet, af alle de blå farver fra havet og de svajende palmer. Måske besøger du den lille cafe, drikke en kold smoothie og endnu engang falder du i svime over øens skønhed.

Koh Rong Samloem føles og var stadig uberørt. Den var fredfyldt, uden de store betonhoteller og souvenirsbutikker. En ukendt, uopdaget perle der viste mig naturen fra sin smukkest side. En ø som er Paradis og som stadig var meget jomfruelig.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Hjemturen – Jeg vil ikke tilbage

Efter tre timer var en dag i Paradis, ved at være slut og det var desværre blevet tid til, at komme tilbage til fastlandet. Det var med tunge skridt, at jeg gik ud af den lange mole til båden – det kunne da ikke være rigtig – allerede! Hvem forlader Paradis frivilligt? Jeg havde jo endelig fundet det og ville da ikke væk.

Efter et par timers sejltur, som blev nydt på soldækket, var jeg igen fremme ved Sihanoukville. Her blev jeg ramt af den skræmmende virkelighed. En virkelighed med kaos i havnen, alt for mange mennesker og masser af larm. Jeg savnede med det samme mit nyopfundne Paradis.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center