En dag i Paradis – Koh Rong Samloem – Cambodja

En dag i Paradis startede en tidlig morgen. Sammen med mine rejsefæller blev vi fra vores hotel i havnebyen Sihanoukville, kørt ned til færgelejet. Dagen i dag, skulle forgå blandt de smukke uberørte øer i Cambodja og på denne smukke dag skulle en Bounty ø besøges.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Min morgen startede

Jeg gik ud af molen på vej ned til båden, denne tidlige morgen. Luften var stadig lidt kølig og jeg nød det liv og de gøremål, som de lokale havde startet deres dag med. En vandbøffel som lige skulle have en dukkert, et par mænd der var ved at klargøre en båd imens jeg gik og tænkte på, at jeg så frem til en dag i Paradis.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Ombord på båden

Jeg gik ombord på båden. En gammel slidt båd og jeg skyndte mig op på øverste dæk. Jeg håbede, at kunne finde en plads på soldækket. Det var med håbet om, at jeg herfra kunne få en smuk udsigt over havet, nyde uendeligheden og mærke den kølige havbrise.

Jeg var heldig, jeg fik en plads og endda en solvogn, nogle gange er man da bare heldig. Båden startede med, at sejle ud på havet og med det samme mærkede jeg en havbrise, som kølede mig på en ellers varm dag. Dagen var perfekt til at sejle i. Solen skinnede fra en skyfri himmel, der var næsten vindstille og båden tøffede stille afsted.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Vores sejltur

Mine rejsefæller og jeg nød turen, talte om de små øer vi kom forbi og slappede af i det gode vejr på dækket. Efter noget tid var vi nået til øen Koh Tas. Her fik vi mulighed for, at hoppe ud fra båden – hvis vi turde – at bade i det krystal klare vand. Efter lidt tid var alle tilbage på båden og vi var igen på vej imod det endelige mål – Øen Koh Rong Samloem. En ø, jeg glædede mig meget til at opleve.

Inden vi nåede frem til Koh Rong Samloem, blev vi tilbudt mad. Jeg må indrømme, at jeg sprang maden over. Ved ikke helt hvorfor. Men jeg tror det var frygten for, at få et maveonde på en båd, hvor hygiejnen måske ikke er i orden. Samtidig skulle vi bagefter vores besøg på øen, sejle to timer tilbage til fastlandet på en båd, der kun havde et lille toilet, så jeg sprang maden over.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Paradis – Koh Rong Samloem

Næsten fremme ved Koh Rong Samloem, kunne jeg ikke undgå at falde i svime. Derinde bag ved den lange mole lå Bounty øen. En ø med tæt grøn jungle, omkranset af lange hvide sandstrande og palmer der svajede i vinden. Havet omkring øen var så klart, at det var helt gennemsigtig, kun med en svag antydning af en flot turkis blå farve.

Jeg kunne næsten ikke vente, med at komme af båden og turen ind på den lange mole virkede nærmest uendelig lang. Men endelig var jeg her – jeg havde fundet Paradis øen. En ø med masser af skønhed, fred og en stilhed, som du sjælden oplever i det ellers pulserende og larmende Cambodja. Vildt – at have en dag i Paradis.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Hvad laver du i Paradis?

Hvad laver du så i Paradis? Ingenting – eller så lidt som muligt. Går en tur langs stranden, bader i det krystalklare vand, stikker tæerne i puddersandet eller sidder stille under en palme. Du nyder synet af alle de blå farver fra havet og de svajende palmer. Måske besøger du den lille cafe, drikke en kold smoothie og endnu engang falder du i svime over øens skønhed.

Koh Rong Samloem føles og er stadig uberørt. Den er fredfyldt, uden de store beton hoteller og souvenirs butikker. En ukendt, uopdaget perle der viser dig naturen fra sin smukkest side. En ø som er Paradis og som stadig er meget jomfruelig.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Hjemturen –  Jeg vil ikke tilbage

Efter tre timer var en dag i Paradis, ved at være slut og det var desværre tid til, at komme tilbage til fastlandet. Det var med tunge skridt, at jeg gik ud af den lange mole til båden – det kunne da ikke være rigtig – allerede! Hvem forlader Paradis frivilligt? Jeg havde jo endelig fundet det og ville da ikke væk.

Efter et par timers sejltur, som blev nydt på soldækket var vi igen fremme ved Sihanoukville. Her blev jeg blev ramt af den skræmmende virkelighed. En virkelighed med kaos i havnen, alt for mange mennesker og masser af larm. Jeg savnede med det samme mit nyopfundne Paradis.

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

En dag i Paradis - Koh Rong Samloem, Cambodja

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

OnTrip.dk var inviteret som gæst til Cambodja, af TAT, the Tourism Authority of Thailand. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Julestemning og julemarked i Rostock, Tyskland
Forsinket nytårstur til Rostock, Tyskland

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center