Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin – Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin, har hvidt puddersand, krystal klart vand og kokospalmer. Øen er det rene Paradis med et rigt marineliv, afslappet stemning og uspoleret natur. En perfekt ø til afslapning, god mad og med rig mulighed for masser af aktiviteter. Denne familieejet perle, ligger i kort afstand fra pulserende Hua Hin.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Lidt baggrund om Koh Talu

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin har navn efter de to huller i klipperne på øen. Den 1,6 kvadratkilometer og er fra nord til syd 2 kilometer. Der er uberørte strande, klart lavvandet hav og en frodig grøn tropisk regnskov som dækker det meste af øen.

Havet var ødelagt efter års overfiskeri med dynamit i 70-80èrne. Det var gået ud over koralrevet og marinelivet. Khun Prida Charoenpark opdagede øen og blev forelsket i den. Han købte den og igangsatte genopbygningen af koralrevet og marinelivet, sammen med de lokale fiskere. Desuden byggede han det 3-stjernet Koh Talu Island Resort med 81 værelser.

I dag er øen på private hænder og drives som et familieforetagende. Familien modtager i dag, gæster fra hele verden som ønsker at opleve Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Hvordan kommer du til Koh Talu?

Fra Hui Hin – Du skal køre ca. 2 ½ times sydpå fra Hua Hin. På molen ved Bangsaphan Noi afgår der en båd.

Fra Bangkok

Køre i bil – Det tager ca. 5 timer at køre fra Bangkok til Bangsaphan Noi.

Flyve- Du kan flyve indenrigs fra Bangkok til Chumphon lufthavn. Det tager ca. en time og billetter kan købes retur for omkring DKK 360 uden bagage. Derfra er der omkring 60 km. til Bangsaphan Noi som det tager omkring en time at køre.

Bonusinfo: Jeg kørte selv fra Bangkok til Bangsaphan Noi og fløj fra Chumphon lufthavn tilbage til Bangkok.

  • Sejltid fra Bangsaphan Noi til Koh Talu 30 minutter
  • Afgang hver dag kl. 9.30
  • Hvis du bor på øen, er sejlturen gratis.

Dagsudflugt

Der er masser af turoperatører, der arrangerer dagsudflugter til øen fra Hua Hin. Afgang fra Hua Hin, er oftest kl. 6.30. På øen deltages i aktiviteter, du får frokost og der er tid til afslapning. Derefter retur til Hua Hin kl. 15.30. Aktiviteterne i havet og kun frokosten indtages på øen.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Hvor bor du henne på øen?

Der er to bugte og to resorts på øen. Det ene ligger ved Pearl Bay og det andet ligger ved Big Bay. Jeg boede selv ved Big Bay i en Thai Style Ocean Villa. De to resort ligger omkring ½ kilometer fra hinanden.

Hvordan var min hytte på Koh Talu Island Resort

Når du bor på Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin, skal du ikke forvente luksus. Hytterne er primitivt indrettet med det mest basale. Min hytte var lille med en dobbeltseng og et bord med stol. Der var et badeværelse med bruser.

Den var meget simpelt og kunne næsten ikke blive oplyst om aften, for der var kun en pære. Bruseren var tilknyttet en varmtvandsbeholder, som nogle gange virkede. Desuden var der et trin på 60-70 cm. ned til badeværelset som også var delvist frit ud til naturen. Der var dog aircon. Det som trak gevaldigt op, var min lille balkon med direkte udsigt til palmerne og havet.

Bemærk: Alt elektrisk på øen bliver slukket mellem kl. 11-12 om formiddagen og fra 16-17 om eftermiddagen.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Forplejningen

Når du bor på Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin, er der fuld forplejning inkluderet i prisen. Maden var veltilberedt og blev serveret fra en buffet. Menuen afhænger af de varer som de modtager fra fastlandet hver dag. Derfor var den varieret.

  • Morgenmaden – Den var lidt simpel men ok. Der var nudelsuppe, yoghurt, frugt, brød og en æggestation med muligheden for at få tilberedt forskellige slags æg. Kaffe, te og juicer.
  • Frokost – Den varierer men forskellige slags thairetter med ris – og eller nudler. Som f.eks. karry, forårsruller, fisk og skaldyr. Til dessert var der stegte bananer og kager.
  • Aftensmad – Da vi var de eneste gæster på øen, var der ikke buffet til aften men der blev serveret forskellige retter ved bordet. Det var bl.a. hele grillede fisk, suppe, krabber, kylling og karryretter. Desserten var frisk frugt.
  • Drikkevarer – Der var inkluderet alkohol til frokost og aftensmad.
  • Hele dagen – Der var mulighed for hele dagen af få vand, kaffe, juicer, nødder, kager og nødder.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Faciliteterne

Ud over strand, jungle og hav, var der også en del faciliteter på øen. Der var en stor spise – receptionsområde. Her kunne jeg sidde og nyde en kop kaffe, på den store terrasse men smuk udsigt til havet. Der var en lille butik hvor jeg havde mulighed for at købe lidt snacks – og eller drikkevarer. I dette område, var det også muligt at tilgå gratis Wi-Fi. Det var der desuden også muligt i deres strandbar som serverede kølige drinks, blinkende lys og høj musik.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Aktiviteter på Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin

Der var et væld af aktivtier på den lille Bounty ø, hvis jeg blev træt af at nyde de betagende udsigter. Træt af at have dage med kun palmer, sand og strand. At se sol op – og nedgange, uvejr og mærke køligheden ved en dukkert eller lægge henslængt på en solvogn. Når og hvis det blev lidt kedelig, kunne jeg deltage i aktiviteterne som var gratis for dem som boede på øen.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Morgen – Plante koraller og snorkle

Hver morgen kl. 9 afgik der en pontonbåd med kurs mod koralrevet. På denne tur, kunne jeg hjælpe med at plante nye koraller. Siden 1997 har familien som ejer øen, gjort et stort stykke arbejde for at genetablere det ødelagte koralrev. Der er på omkring 20 år blevet plantet 40.000 nye koraller.

Hvordan forgik det?

Der blev skåret et stykke af toppen, på den nye koral. Den blev placeret i et rør og spændt fast. Derefter blev den sat på en rammen som blev placeret af en dykker, på bunden af havet. Denne unikke oplevelse, prøvede jeg men det skulle gå hurtigt. For korallerne kan kun være uden havvand i 15-20 minutter.

Efter at de var sat ned på bunden, står de stille og roligt og vokser. Efter 3 år er de blevet omkring 40 cm. Herefter fjernes de fra rammen og sættes sammen med eksisterende koraller, af samme art.

Snorkling

Bagefter koralplantningen, sejlede pontonbåden videre og fandt et spot til snorkling. Der var nu mulighed for at hoppe i havet og se det voksende koralrev og alle de farverige fisk. Udstyr som svømmefødder, maske og snorkel kunne lånes.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Eftermiddag – Trekking

Hver dag kl. 15 var der mulighed for at tage på en trekking tur til et udsigtspunkt. Turen forgår gennem den tætte frodige tropiske jungle og dem som har prøvet det, siger at det var krævende. men smukt.

Aften – Blæksprutte fiskeri

Hver aften klokken 17, sejlede en pontonbåd ud og mødte solnedgangen. Her kunne jeg sidde midt ude på havet, kigge ind mod bjergene på fastlandet og prøve lykken. Jeg fik en line med en krog på og herefter kunne jeg fiske efter blæksprutter. Imens jeg gjorde forsøget, blev der tændt op i grillen. På den, bliver der grillet blæksprutter som blev serveret med diverse saucer til.

Jeg prøvede denne tur to gange under mit ophold på Koh Talu og det var bestemt min yndlingsaktivitet. At sidde ude på havet, fiske efter blæksprutter og se solen gå ned med et glas kold rose i hånden, i godt selskab. Jamen så bliver det da ikke meget bedre.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Andre aktiviteter

Det var desuden mulighed for at sejle i kajak, lære at dykke og tage på dykkertur. Der var lige blevet bygget en pool på øen, hvor kommende dykkere kunne træne.

Havskildpadde nursery

På Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin var der også et havskildpadde nursery. Her sørgede man for at beskytte æggene som lægges på stranden. Man sørger for, at de bliver udklækket samt tage sig at de syge og sårede skildpadder. Når de små skildpadder er store nok, bliver de genudsat. Der var her mulighed for at få en masse af vide om projektet og se skildpadderne.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Hvad koster et ophold i Paradis?

Er det så ikke dyrt at bo på i Paradis? Jeg var på øen i to nætter. Jeg boede i en Thai Style Ocean Villa. Alle aktiviteter var inkluderet, ligesom mad og drikke. Prisen afhænger selvfølgelig af årstiden, men en cirka pris er:

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Hvem kan besøge Koh Talu

Jeg vil mene, at alle kan besøge Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin. Om det er unge mennesker, familier med børn, kæresteparret eller det pensioneret ægtepar. Der er aktiviteter for alle typer rejsende, der kan findes fred og fordybelse og festlig stemning i stand-baren.

Min mening om Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin

Jeg nød den afslappede stemning i de smukke omgivelser. En ø med lidt backpacker stemning, venlige ansatte og hvor de fleste var på ø-tid. Tingene gik ikke så stærkt og Koh Talu havde alt det som jeg vil forbinde med en Paradisø. Havet var klart, blåt og smukt. Det pudder hvide sand var helt fantastisk især når det blev omgivet af de smukke grønne palmer.

Maden og aktiviteterne var i særklasse og øen var bestemt velegnet til at komme ned i gear. Øen mindede på mange måder om en tidligere besøgt Paradisø, nemlig Koh Rong Samloem i Cambodja.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

Det kunne være bedre

Det var overhoved ikke luksus og jeg da godt have ønsket mig, at værelset var lidt mere opdateret og tidssvarende. At jeg havde et velfungerende toilet og kunne tage et varmt brusebad.

Ejernes søn fortalte dog: Vi har planlagt en snarlig større renovering.

Bonus info: Du skal helst kunne lide katte. Der er rigtig mange af dem på øen. De gør deres job og sørger for at æde diverse skadedyr. Der er desuden masser af flagermus på øen.

Paradisøen Koh Talu ved Hua Hin - Thailand

  • Ophold 2 nætter
  • Rejsetidspunkt maj.

OnTrip.dk var inviteret som gæst af Amazing Thailand. Indhold, meninger og billeder, er som altid vores helt egne.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center