Velkommen til troperne – Thailand

Velkommen til troperne, er en fortælling om vores ankomst til Koh Samui. Der var natmarked i Mae Nam på øens nordlige side, hvor vi startede vores ophold. Gaderne i byen var afspærret og der var boder overalt, selv små barer var opstået ud af ingenting. Virkelig hyggeligt og alt hvad der kunne sælges, blev solgt.

Ankomsten til Koh Samui

Vi havde tjekket ind på vores lækre hotel og fået vores strandhytte. En hytte vi længe havde glædet os til at bo i. Drømmen blev da også indfriet, for vi boede simpelhen på stranden. Efter at have sat vores bagage, skulle vi ud at udforske byen. Da vi jo ved ankomsten havde set marked begav vi os ud i den lille by og glædede os til alle oplevelserne. Et møde med de lokale, som hurtigt bød os velkommen til troperne.

Tropisk regnskyl

Vi havde ikke gået særlig længe, før vi blev overrasket. Pludselig og uden forvarsel stod himmel og hav ud i et. Et tropisk regnskyl, hvor der fra høj sol og til uvejr kun gik få minutter, alle søgte hurtigt ly. Vi løb ind under det første halvtag vi kunne se, hvilket var en butik med massage og fiske-spa. Ejeren sagde, at vi bare kunne sætte os på de to stole der var.

Så i delvis ly for regnen sad vi og kiggede ud på alle dem som pakkede boderne ned og turisterne som løb forvildet rundt, for at finde ly for regnen, der tog til i styrke.

Gys – en slange

Bedst som vi sad der veltilfredse ved vores midlertidige ophold, så Annette en slange, ikke mere end en meter fra vores stole. Den var sandsynligvis faldet ned fra et træ under det kraftige regnvejr. Alle i butikken var skrækslagne og der opstod et kæmpe spektakel.

Efter at have gemt sig, dukkede slangen op igen og butiksejeren, nu udstyret med en kost, indledte en kamp for at få den væk. Til sidst lykkes det, men ikke uden at slangen 3 gange havde forsøgt at hugge ud efter hende. Selvom regnen ikke var holdt helt op, var det vist tid til at vi skulle videre.

Middag og kakerlakkerne

Lidt længere nede af gaden fandt vi et sted at spise. Der var kun et ledigt bord i kanten af restauranten ud mod gaden. Tore havde ikke siddet længe, før han fik øje på 2 kæmpe kakerlakker på jorden, altid et godt tegn for et spisested!

Det var sent, så vi valgte umiddelbart at blive siddende. Annette tog det i første omgang overraskede roligt. Det ændrede sig dog hurtigt, i det sekund den ene kakerlak synes af Annettes ben var det næste spændende sted at være. Så igen, var det vist tid til, at komme videre.

Regnen var nu holdt op, men var erstattet af enorme vandpytter der blokerede vejene. Så ikke regnvejrs venlige sko, blev erstattet med et par kopivare klipklappere til DKK 20 i nærmeste forretning.

Nyt sted – middag med flagermus

Næsten tilbage ved vores strandhytte, fandt vi en ny restaurant. Efter et hurtigt tjek, så det rimeligt slange og kakerlak frit ud. Som meget andet i Thailand var restauranten åben til alle sider, så vores dyre tema var selvfølgeligt ikke slut endnu. Inden vi havde nået at få serveret vores drikkevarer, var der kommet en flagermus ind i bygningen.

Den syntes at her skulle den holde flyvetræning mellem lamperne og de få gæster der var til stede. Så det blev til en omgang meget hurtig thaimad.

Velkommen til tropperne

Det sidste stykke vej hjem havde vi endnu en dyre fornøjelse. Vi skulle i i aftens mørke passe på, ikke at glide i alle de frøer der festede i det våde vejr.

Det var så de første timer i Paradis – Velkommen til troperne…

Desværre gav vejret ikke mulighed for billeder. Men næste morgen fik vi besøg af “fræk fugl”, der fra kanten af bordet forsøgte at stjæle vores morgenmad.

Fræk fugl

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på de kommende rejser:
– Ukranie, Kiev skal besøges for første gang
– Østrig, Tyrol med Alperne og Innsbruck

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2018 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »