En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen, som ligger i den sydøstlige del af Thailand. Det er muligt at komme til Chanthaburi provinsen med et par timers kørsel fra Bangkok. Provinsen er kendt for at producere, de bedste tropiske frugter i Thailand.

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

Starten på min dag og afsked med Bangkok

Min morgen startede eksklusivt. Jeg vågnede på det lækre Anantara Riverside Bangkok Resort og fra min balkon nød jeg solen, som var ved at stå op i det i fjerne. Derefter gik jeg ned og spise min morgenmad og drak min kaffe med udsigten til floden. Ren balsam for sjælen og jeg var klar til en ny dag.

I dag skulle jeg forlade Bangkok, hvor jeg kun havde været et døgn. Et døgn med lækker Thailandsk mad og lidt dejlig selvforkælelse, med en omgang fodmassage. Selvom jeg glædede mig, til alle dagens oplevelser, var jeg også lidt vemodig.

Jeg elsker Bangkok og nu skulle jeg allerede videre på min rejse. Mentalt sagde jeg farvel til byen, vel vidende at jeg med sikkerhed snart ville komme igen. På motorvejen væk fra byen, så jeg alle Bangkoks forstæder fræser forbi i det fjerne og jeg var på vej til mine nye eventyr. En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen var begyndt.

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

Vores stop ved byen uden navn

Efter jeg havde kørt lidt tid, syntes vores guide at der skulle laves et lille stop. En lille pause på en rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen.

Jeg spurgte min guide hvad byen hed og han svarede: Den hedder ingenting! Der er bare en by, som er nærliggende at stoppe op ved, men den har ikke noget navn.

Sjovt svarede jeg, det har jeg ikke oplevet før.

De var også i denne by uden navn, at jeg fandt ud af, hvad Happy Room betyder. Ja, i Thailand betyder det altså WC.

Jeg gik lidt rundt i byen uden navn med mine rejsefælder. En af dem Ohm som er thaier, fortalte om de æbleskiver, som vi kunne se der blev lavet, i byen uden navn. Æbleskiver som i Thailand hedder: Ka Mon Krok.

De bliver tilberedt af en dej bestående af kokosmælk, mel og æg, som derefter tilsættes lidt springløg til og hedder Ka Mon Kro. De kunne købes for den rørende billige pris, af det som svarer til DKK 5 for 10 stk. Så selvfølgelig skulle de prøves. De smagte godt og ikke noget jeg umiddelbart havde prøvet før. En blanding af det søde kokosmel og friskheden fra springløgene var meget specielt.

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

Plai Ryoang Restaurant

Jeg forlod byen uden navn, og efter at have kørt videre i noget tid, var det blevet tid til frokost. Det foregik på Plai restauranten, som var en lille lokale restaurant i Rayong provinsen. Et rigtig idyllisk sted med udsigt til vandet. Her kunne jeg se, hvordan der blev dyrket østers, for bagefter at gå ombord i de lækre lokale retter med friskfanget fisk. En mad som gav varmen og fremkaldte tørsten, for der var ikke sparret på chilien.

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

Tæppevævning i den lille by Samet Ngam

På en rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen var det næste stop i Samet Ngam Village – Amphoe Mueang. Jeg var nu nået til en ny provins Chantaburi.

Her aflagde jeg et besøg hos det lille tæpper væveri Chantabun Mat Weaving Local Handicraft Centre. Her så jeg hvordan de ude i markerne høstede den vækst, som de bruger til deres tæppevævning og som hedder Kok Reed. En vækst som minder og ligner, meget tykt siv. Jeg så hvordan de farvede sivene og vævede tæpper. Jeg kunne herefter se alle de produkter som de lavede af Kok Reed. Et interessant besøg sammen med de lokale.

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

Chaolao Beach

Dagens sluttede med en smuk køretur i kuperet terræn, for til sidste at end ved Chaolao Beach. En lang hvid sandstrand, som strakte sig lige så langt mit øje kunne række. Fødderne i det pudderbløde hvide sand, havet og en smuk solnedgang. Ja – så kunne min dag ikke slutte på en bedre måde.

En rejse fra Bangkok til Chanthaburi Provinsen – Thailand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center