3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Vores bud, på 3 gode oplevelser i Bangkok. Oplev det smukke tempel Wat Pho med den enorme liggende Buddha, sejl på floden og mærk den pulserende stemning. Tag til det hyggelige portugisiske kvarter, spis med de lokale og far vild i de små gader. Se det unikke daggryets tempel Wat Arun, kig på alle de smukke detaljer og kravl op på det.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Wat Pho templet

Den første af 3 gode oplevelser i Bangkok er Wat Pho. Det er en af de største attraktioner i Bangkok og den ligger lige ved siden af, det lige så imponerende Grand Palace. Se tusindvis af Buddhafigurer, den store liggende Buddha og bliv fascinerende over detaljerne på de mange stupaer.

Gå igennem portene, bliv overrasket over, hvilket syn du møder og far vild på det 80.000 kvadratmeter store tempelområde. Kig op på en af fire høje stupaer, stå ved siden af en kæmpe fod på den liggende Buddha og nyd dit besøg, i et af Bangkoks ældste templer.

Fakta om Wat Pho

Wat Pho er et af Bangkoks ældste templer og har eksisteret før Bangkok blev hovedstad. Man mener, at det oprindelige templet er fra 1688 og det nuværende tempel blev færdiggjort i 1768. Efter den tidligere hovedstad faldt i 1767 til burmeserne, begyndte kong Rama I at flytte Buddha figurerne, fra de forladte templer i Ayutthaya til Wat Pho og fik det renoveret.

Templet blev gjort til læringscenter og er det første universitet samt center for traditionel thaimassage. Det fungerede som medicinsk undervisningscenter fra midten af det 19. århundrede og er stadig den dag i dag, center for traditionel medicin.

 • Det er et af Thailands ældste templer.
 • Tempelområdet er 80.000 kvadratmeter.
 • Der er 91 mindre stupaer.
 • Der er 4 store stupaer på 42 meter.
 • Den liggende Buddha er 46 meter lang og 15 meter høj.
 • Der er 2 klokketårne.
 • Åbningstid: 8 – 18.30
 • Billetpris DKK 45 som inkluderer en flaske vand.

Bonus: Det er mulighed for at købe traditionel thaimassage.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Vores oplevelse af Wat Pho

Wat Pho har vi besøgt første gang, for rigtig mange år siden og det var en af vores første oplevelser i Thailand. Vi besøgte stedet, en sen eftermiddag efter vi var landet i Bangkok den samme morgen, kl. 6.00. Trætte, overvældet af varmen og med et forskruet forhold til tiden, stod vi uden at have sovet i 24 timer foran Wat Pho. Min datter Maria, var på daværende 12 år gammel. Hun sad på en trappe og var ved at tude af træthed.

Jeg sagde til hende: Kom, du skal ind og se den liggende Buddha.

Hendes svar var: Jeg vil skide på den Buddha. Jeg er træt og vil sove.

En følelse, som vi alle har oplevet på vores mange rejse. Vi har siden, brugt selvsamme sætning, når vi har været trætte af oplevelser, haft jetlag eller når vi, bare ikke orkede flere oplevelser.

Vores andet besøg

Denne gang var vi friske og veludhvilet, da vi besøgte vi Wat Pho. Solen skinnede, fugtigheden var enorm og heden ulidelig men det glemte vi hurtigt. De fascinerende bygninger, de smukke Buddha figurer og de mange detaljer blev studeret.

Højdepunktet for os, var helt klart den store liggende Buddha, hvor især de enorme fødder var imponerende. Et besøg til et smukt tempel i Thailand, er svært at beskrive med ord. Det skal opleves. Vi var vilde med det og nød vores genbesøg. Derfor er det en af 3 gode oplevelser i Bangkok.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Thon Buri kvartet – Det portugisiske kvarter

Thon Buri kvartet kaldtes også for det portugisiske kvarter og det er virkelig et stort miks af tro og kultur. Her findes katolske kirker, et kinesisk tempel og en muslimsk moske. De forskellige kulturer og trosretninger, bor fredeligt side om side langs med floden. Et helt unikt sted i Bangkok, hvor du går i de smalle stræder, ser på de hyggelige huse og kommer helt tæt på de lokale.

Et charmende sted, som vil vise dig en anden side af Bangkok. Du vil her finde fred, ro og kan spise hjemme hos de lokale. Derfor et det, den anden af 3 gode oplevelser i Bangkok.

Vores oplevelse af Thon Buri kvarteret

Efter at have gået lidt tid langs med floden, var vi nu kommet til det gamle kinesiske tempel. Det var ikke så stort og alderen på templet, ved man ikke med sikkerhed. Herefter gik turen til den katolske kirke, Santa Crus og ud af øjenkrogen, så vi da også en moske.

Herefter forvildet vi os ned i de smalle gyder og kiggede på de smukke huse som lå meget tæt. De hyggelige, charmerende huse var alle dekoreret med masser af blomster- og eller planter. Her i de smalle gader, var der kvinder som lavede mad og solgte det til de forbipasserende. Børn i skoleuniformer, graffiti på husmurene, ældre der sad og drak te og stemning var fantastisk.

Her var der ro, ingen biler og irriterende horn fra dem, som larmede hele tiden. Nej, her virkede det som om vi var kommet til et andet land og tiden stod stille. De lokale var nysgerrige og imødekommende og dette område i Bangkok, kan bestemt anbefales at besøge.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Frokost hos de lokale

Midt i dette virvar af små gader, ligger Baan Sakul Thong. Det er en lille familieejet restaurant som servere portugisiske retter. Vi gik op på første salen i det lille hus, familien hilste på os og vi kom ind i et rum med et stort spisebord.

Der blev serveret drikkevarer og herefter begyndte det bare at myldre ind med forskellige retter. De var smukt dekoreret og vi fik udførlige beskrivelser af de enkelte retter. Noget af maden var virkelig velsmagende og andet brød vi os ikke så meget om.

Det bedste ved denne frokost var, at det forgik i det hyggelige kvarter og var i et privat hjem.

 • Adressen: 219 Kudee Jeen 3
 • Pris: fra DKK 55 – 155.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Wat Arun – Daggryets tempel

Den tredje af 3 gode oplevelser i Bangkok, er Wat Arun som også kaldes for Daggryets tempel. Det er nok et af det mest bemærkelsesværdige buddhistiske templer i Bangkok. Det ligger ned til floden Chao Phrayas og bemærkes især, på grund af det høje centrale tårn.

Allerede ved indgangen, bliver du mødt af smukke pavilloner opført i grøn granit. Indenfor bliver du betaget af alle bygningerne som er smukt dekoreret. Du vil se konkylier og stykker af porcelæn, kinesiske soldater og dyr, dæmoner og statuer af hinduguden Indra på bygningerne. Alt sammen i et sandt farveflor som kun kan imponere dig.

Fakta om Wat Arun

Templet blev først opført på den østlige bred i 1785. Det blev senere flyttet, til den anden side af floden og byggeriet blev afsluttet i Rama III regeringstid (1824-51). Templet har siden, gennemgået flere restaureringer hvor den sidste blev afsluttet i 2017.

Templet består af et højt tårn i midten og fire mindre, som alle er belagt med farvede stykker kinesisk keramik og porcelæns stykker. Et design som får templet til at glimte og skinne i solskin.

 • Det højeste tårn er 73 meter.
 • Du kan bevæge dig rundt på de forskellige afsatser på templet.
 • Det er muliglighed for at komme op til toppen af tårnet via en trappe.
 • Der er 6 pavilloner ved flodbredden.
 • Åbningstid: 8.00 – 17.30
 • Billetpris DKK 11

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Vores oplevelse af Wat Arun

Selvom vi har besøgt Bangkok adskillige gange, har vi aldrig været tæt på Wat Arun. Vi har adskillige gange, set det smukke tempel fra floden, så derfor var tiden nu kommet, til at komme helt tæt det ikoniske tempel.

Hvordan kom vi dertil?

Vi skulle først finde vej til Wat Arun. Vi var først en tur nede og opleve amuletmarkedet som ligger langs med floden. Herefter gik vi langs med den altid livlige, Chao Phrayas flod. Efter noget tid, fandt vi en båd som kunne sejle os over på den anden side, af floden til templet. Efter en behagelig bådtur var vi fremme.

Wat Arun

Vi stod af båden og blev allerede betaget af det smukke tempel med det samme. Vi betalte for at komme ind, tjekkede at tempeltøjet var passende og gik på eventyr. Der gik nu ikke særlig lang tid, før vores øjne og kameraet kom på gevaldigt overarbejde. De mange detaljer, farverne og alle figurerne var så smukt lavet.

Vi klatrede lidt op ad templet, gik rundt på de smalle afsatser og kom helt tæt på bygningen. Solen skinnede ubarmhjertig, det var meget varmt og efter noget tid skulle der findes noget skygge. Siddende på en bænk i skyggen, blev bygningen nydt på afstand og det var virkelig smukt. Derfor er det også en af 3 gode oplevelser i Bangkok.

Bonus: Der er mulighed for, via en trappe, at komme op til toppen af spiret. Den var dog lukket da vi besøgte stedet.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

Bonus info om tempel besøg

Det er vigtigt, at du har passende påklædning på, når du besøger templerne i Thailand. Dvs. kvinderne skal have dækket skuldre og knæ. Andre templer kræver, at mænd er iført lange bukser og lukkede sko.

3 gode oplevelser i Bangkok

Dette er vores bud på 3 gode oplevelser i Bangkok. Der er selvfølgelig, masser af andre oplevelser i Bangkok som du ikke skal snyde dig selv for, når du besøger byer. Det være sig, et besøg til et marked, en tur op i en skyskraber, shoppe igennem i et enormt shoppingcenter eller det kunne være, at spise street-food i Chinatown.

3 gode oplevelser i Bangkok – Thailand

 • Rejsetidspunkt juni.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center