Wat Traimit templet med den største guld Buddha – Bangkok, Thailand

Wat Traimit templet med den største guld Buddha, var målet for vores oplevelser denne dag. Det var koghedt over 40 grader, så vi svedte og solen brændte ubarmhjertigt. Vi kæmpede os igennem Chinatown i Bangkok, for til sidst at komme til templet.

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Chinatown

I Chinatown stortrives gadekøkkenerne og menneskemængden. Det var også her i Chinatown, vi et øjeblik overvejede at spise på et gadekøkken, men ombestemte os hurtigt, efter at vi nærmest faldt over en stor fed rotte. Efter vi havde gået lidt tid i larmen, varmen og den massive menneskemængde, så vi målet for vores tur, Wat Traimit templet med den største guld Buddha.

Det lå lige foran os, elegant med masser af hvidt og guld og vi syntes med det samme, at freden sænkede sig over området. Smukt!

Wat Traimit templet med den største guld Buddha

Hovedattraktionen i Wat Traimit er ikke kun templets smukke arkitektur, men især den enorme Buddha der sidder indenfor og er lavet af massivt guld. Denne Buddha er den største massive guld Buddha i verden.

Den er tre meter høj og vejer fem og et halvt ton. Buddha figuren var længe skjult, under en masse gips. Men ved et uheld gik gipsen i stykker og man opdagede 9 forskellige guldstykker, som passede perfekt sammen, til den nuværende form som Buddhafiguren har.

Denne Buddha skønnes at have en værdi på USD 250.000.

Efter lidt hjælp fra en lokal, fandt vi vejen op til Buddha, som sad i et rum øverst i Wat Traimit templet. Om Buddha figuren er smuk – nej, det var mere et fascinerende syn, som grundet den særlige historie, var en god oplevelse.

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Bonus oplevelse

Imens vi gik igennem templet, for at komme op til den store guld Buddha, var vi heldige. Lige på det tidspunkt vi ankom, kom der også en masse drenge munke. De gik hurtigt alle sammen ind i stueetagen af templet og satte sig med bukket hoved. Et fascinerende øjeblik vi havde, imens alle drengene sad der med deres meget markante orange dragt og bedte.

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Flere Buddha figuren ved siden af templet

Der ligger en bygning ved siden af Wat Traimit templet. Her blev vi med det samme draget til at gå over. Vi syntes, at vi kunne skimte flere Buddha figurer. Rigtig nok for herover var der rigtig mange Buddha figurer i mange forskellige størrelser og former.

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Wat Traimit templet, Bangkok Thailand

Thailand

Buddha i Wat Traimit templet, er den største massive guld Buddha i verden

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.