Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

I dette rejseforslag road trip – Thüringen, vil du kunne opleve hyggelige middelalderbyer, imponerende slotte og masser af smuk natur. Tage ned i dybet i en mine, gå på den tidligere grænseovergang mellem Øst og Vest og bo i en stjernevogn. Thüringen ligger tæt på Danmark og er et godt alternativ til Harzen. I vores rejseforslag, giver vi dig et bud på oplevelser, spisesteder og hoteller.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Varighed 9 dage

Dette rejseforslag road trip – Thüringen kan gøres på 9 dage. Det er en lidt lang strækning at køre, så derfor kan en overnatning på vej derned og hjem, anbefales. Alternativt kan turen gøres på 7 dage, hvis du vælger at køre i et stræk.

Afstandene i Thüringen er overskuelige, så der er masser af tid, til at fordybe dig, gå på oplevelse i de smukke byer eller fordyb dig i naturen. Hør de spændende historier på de forskellige slotte, se de mange UNESCO-seværdigheder og spis den lækre mad.

Rejseforslaget giver dig et godt indblik i delstaten Thüringen og dens højdepunkter. Højdepunkterne er byrundture i de smukke byer Erfurt, Weimar og Eisenach.  En tur ned i dybet i Merker minen, Leuchtenburg slot og porcelæns-eksperimentet og vandreture i Thüringer skoven. Det imponerende Friedenstein slot, sove i en stjernevogn og opleve den tidligere grænse mellem Øst og Vesttyskland. Se Alpha Point, kom tilbage til middelalderen på Wartburg slot og bo i bjergene.

Vi kørte selv, denne tur i efteråret 2018 og vi var meget imponeret over, alle de seværdigheder som delstaten tilbyder. Vi kørte på den tidligere grænse mellem øst og vest, drak champagne med udsigt til bjergene og spise lækre pølser i Erfurt. Vi var vilde med de gamle middelalderbyer og slotte og kommer gerne tilbage.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Rejseforslag Road Trip Thüringen – Hvordan kommer du dertil?

Dette rejseforslag road trip – Thüringen, kræver at du kører i din egen eller en lejet bil fra Danmark.

Fra Sjælland

 • Fra Sjælland kan du vælge at tage færgen Gedser- Rostock og herfra vil der være 500 km. til Thüringens hovedby Erfurt. En køretid på ca. 5 timer.
 • Alternativt kan du vælge at tage færgen Rødby – Putgarden og herfra vil der være 570 km. til Thüringens hovedby Erfurt. En køretid på ca.7 timer.

Fra Jylland

 • Fra Jylland med start fra Flensborg. Der vil i herfra være 575 km fra til Thüringen. En køretid på ca. 7 timer.

I dette rejseforslag road trip Thüringen, vil der med fordel kunne laves stops undervejs og tage en ekstra overnatning enten på ud eller hjemturen.

Sådan valgte vi at rejse til Thüringen

Vi bor selv på Sjælland og vi valgte at køre derned ad en vej og hjem af en anden.

Udturen

Hjemturen

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Prisniveauet i Thüringen

 • En middag koster omkring DKK 120, på en rimelig god restaurant.
 • Et middelklassehotel koster omkring 6-800 DKK inkl. morgenmad.
 • En kop kaffe DKK 15
 • En halv liter tysk fadøl DKK 20
 • En frokost omkring DKK 60 på cafe eller restaurant.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Overnatninger i dette rejseforslag Road Trip – Thüringen

Der er forskellige muligheder for overnatning i Thüringen i forskellige prisklasser. På vores rejse, valgte vi disse overnatningssteder.

Alle vores hoteller, var rigtig gode udgangspunkter for oplevelser i delstaten. I Trusedal er der mulighed for at overnatte på hotellet, hvis du ikke har lyst til at sove i en stjernevogn.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Hvor kan du spise i Thüringen?

Der er adskillige cafeer og restauranter i Thüringen og dermed mulighed for at købe et lækkert måltid mad. Priserne er rimelige og du kan sagtens købe en lækker middag for omkring DKK 120. Vi spiste meget forskelligt og i forskellige prisklasser. Det var lige fra en dyr middag på Warburg slot til en pølse med kartoffelsalat i Erfurt.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Seværdigheder i Thüringen

Der er masser af oplevelse i Thüringen, for alle typer rejsende. Det være sig gamle som unge, kæresteparret eller familien. Naturen er fantastisk med masser af muligheder for at vandre – og eller cykle. De smukke byer, er betagende med masser af historie, for slet ikke at tale om de mange slotte. Du kan også komme helt tæt på den tidligere grænse mellem Øst og Vest, tage ned i dybet i en mine eller besøge en af de mange spændende museer.

Vi giver dig i dette rejseforslag road trip – Thüringen vores bud på oplevelser. Du kan i linket læse mere om de forskellige oplevelser.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Tip til Road Trip – Thüringen

 • Det er en god ide at komme tidligt til attraktionerne i højsæsonen.
 • Bestil evt. dine ture hjemmefra på nettet.
 • Husk at tage kontanter med. Mange steder i Tyskland, tager de ikke imod kort.
 • I Merker minen, forgår turen på tysk men enkelte medarbejder taler dog engelsk.
 • Ved besøg til Leuchtenburg slot, kan vi anbefale at du besøger cafeen og prøve deres kæmpekager.
 • Ved besøg til Wartburg slot kan det anbefales at spise middag på Romantik Hotel auf der Wartburg og se solnedgangen over skoven.
 • I naturpark Thüringer Wald kan du vandre den 169 km. lange Reensteig rute.
 • Hvis du besøger Hauz aus there Grenze og Point Alpha, vil vi anbefale at du køber en guidede tur. Guiderne er ofte personer, der selv levede på stedet, imens muren var der.
 • Hvis du vil besøge Hertuginde Anna Amalia Bibliotek i Weimar, skal du bestille tid lang tid i forvejen. De modtager kun et begrænset antal besøgende.
 • Turen kan evt. forlænges med besøg til Frankfurt, Nürnberg, Dresen eller Harzen.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Anbefaling af Road Trip – Thüringen

Vi havde masser af gode oplevelser, da vi besøgte Thüringen. Et for os, ukendt område af Tyskland som overraskede positivt. Efteråret var et perfekt tidspunkt, der var ikke så mange mennesker og vejret var fantastisk. Vi mødte mange spændende lokale som alle havde deres historier at fortælle. Det var især historierne om, hvordan det var at leve i det tidligere Østtyskland, som vi syntes var spændende.

Vi var overrasket over hvor mange forskellig artede oplevelser som delstaten kunne tilbyde. At der var så meget historie der kunne fortælles, så mange smukke byer og at naturen var så betagende. En delstat som vi helt klart gerne vil vende tilbage til og måske en dag opleve julemarkedet i Erfurt, omgivet af den smukke kirke. Vi håber, at vi har kunne inspirere dig med vores rejseforslag road trip – Thüringen.

Rejseforslag Road Trip – Thüringen, Tyskland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

 

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center