24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck, kan give dig en smagsprøve af oplevelser i den smukke gamle Hansastad. Her kan du nyde de smukke middelalderbygninger, gå på de toppede brosten eller se byen fra oven. Få shoppet, nydt din kaffe på en udendørs cafe og afslutte din dag med schnitzel og fadøl.

24 timer i Lübeck – Tyskland

Morgenmad

Vores dag startede med lækker morgenmad på vores hotel Park Inn Radisson. Et hotel med en super beliggenhed og kort afstand til den gamle bydel i Lübeck. Vores morgenmad blev indtaget i havestuen på hotellet, som var smagfuldt indrettet og med udsigt til det mest ikoniske i Lübeck, byporten. Efter vores morgenmad, var vi klart til at udforske byen.

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

Den gamle by i Lübeck

Vi startede men at nyde synet af den smukke Holstentor som er byporten. Vi passerede kanalen og kom til øen som den gamle bydel ligger på. Byen imponerede allerede imens vi stod på broen, hvor vi studerede de gamle smukke bygninger, som ligger smukt ned til kanalen.

Vi gik, ad de brostensbelagte små snoede gader uden mål og nød stemningen, de smukke husfacader og endte til sidst ved St. Petri kirken. En smuk gammel kirke, som dog ikke længere bruges til gudstjeneste. Her tog vi elevatoren op i kirketårnet. Heroppefra fik vi et helt fantastisk smukt syn udover hele Lübeck, som bestemt er en by også tager sig godt ud fra oven.

Vi forsatte vores tur rundt i byen, nød de små gader, gyderne og baggården og stoppede ved Heiligen-Geist-Hospital. Udefra ligner det mere en kirke end et hospital. Vi gik indenfor, kiggede på udstillernes kunsthåndværker og nød den smukke bygning med de blyindfattede ruder. Vi endte i udkanten af den gamle by med endnu et par byporte, kanalen og Europäisches Hansemuseum. Et museum som vi ikke besøgte, men nød det udefra med udsigt over kanalen.

Hele den gamle bydel osede af charme, hyggelige cafeer, restauranter og smukke historiske bygninger og med 24 timer i Lübeck, nåede vi kun at se en brøkdel. En bydel som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste som bevaringsværdig.

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

Frokost

Vi bevægede os hen til Rådhuspladsen. En smuk plads hvor de gamle historiske bygninger, lå side om side og hvor rådhuset skilte sig ud. De mange blandede stilarter gør det meget specielt og anderledes. En plads hvor der var lidt små boder og hvor vi nød at kunne se pladsen i sin fulde størrelse. Sidst vi så pladsen, var da vi var på julemarked. Dengang var hele Rådhuspladsen, omdannet til marked med masser af boder.

Vi valgte at spise frokost i den historiske Ratskeller zu Lübeck. Vi gik ned i kælderen, hvor restauranten ligger. Indenfor blev vi mødt af hvælvede buer, små båse og lysekroner. Vi blev med det sammen hensat til middelalderen. Frokostens valg blev tyske specialiteter: Karrypølse med salat, pomme frites, stegte champignon og løg toppet med cremefraiche. Maden blev nydt med iskold fadøl. Vi var nu klar til næste punkt på dagen – SHOPPING!

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

Shopping  

Hovedgaden Breite Strasse som er en gågade, er et paradis for en shopper. Her ligger forretninger side om side og for en storshopper som Maria, var der beskæftigelse til flere timers shopping. I gaden lå også den berømte Lübecker marcipan-producent Niederegger, hvor vi kunne købe marcipan i alle afskygninger og former. Selve besøget inde i forretningen var en oplevelse, den var smukt udsmykket og mon ikke vi også lige kom til at købe lidt marcipan.

Vi var heldige at være i byen en lørdag. Her bliver Hüxstrasse nemlig afspærret og omdannet til en gågade. Cafeerne havde denne dag taget stole og borde udenfor, de små hyggelige butikker udstillede på gaden og stemningen var utrolig hyggelig. Endnu et bevist på at Lübeck tilbyder utallige muligheder for shopping,

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

Eftermiddagskaffe

I den gamle bydel, står de smukke middelalderbygninger i skøn kombination med de nye butiksfacader. Der var masser af cafeer og muligheden for at nyde eftermiddagskaffe. Vi valgte at sidde udenfor i det lidt kølige efterår. Her nød vi den underlige kombination af kaffe, kage og fadøl. De trætte fødder hvilede og vi kiggede på mennesker.

Hvad er det lige med hunde i Lübeck? Alle har en hund i snor. Bor alle hundene i denne by? Vi har aldrig, på vores 24 timer i Lübeck set så mange hunde.

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck – Tyskland

Middag

Det bedste ved at besøge en by, er at fare lidt vildt. Det er egentligt ikke noget vi gør med vilje, men en by som Lübeck indbød til at fare vild i. Bare lade sig rive med, gå ned at de hyggelige sidegader og se hvor de toppede brosten førte os hen.

Vi endte i en lille sidegade, så en hyggelig ølstue og gik indenfor. Stemningen var i top og øllen blev nydt. Vi var jo i Tyskland så en snitzel med brasede kartofler og champion sovs, blev bestilt. Inden vi fik vores mad, fik vi hvidt brød men fedt til! En ret usædvanlig kombination. Snitzel var middelmådig, men stemningen og øllene opvejede maden.

24 timer i Lübeck – Tyskland

24 timer i Lübeck

Vi oplevede meget på den korte tid og vores 24 timer i Lübeck. En by som bestemt havde meget at tilbyde både for dem som elsker historiske bygninger, vil have hyggelige spisesteder og gerne vil shoppe. Det er bestemt en by vi kommer tilbage til og som egner sig fantastisk til en forlænget weekend.

24 timer i Lübeck – Tyskland

Tip til Lübeck

Husk at tage nogle kontanter med til dit besøg. Vi oplevede, flere steder hvor de ikke tog imod betalingskort eller hvor minimumgrænsen for betalingskort var EUR 10.

  • Rejsetidspunkt oktober.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center