Det vidste du ikke om USA #2

Det vidste du ikke om USA #2, er anden del af vores små historier fra landet. En forsættelse af første del, hvor vi fortæller om fakta og sjove observationer. Oplevelser der for os som dansker, kan virker både fantastiske, sjove, bizarre eller bare er anderledes.

Staterne i USA

Der er 50 delstater i USA. Den almindelige lovgivnings kompetencer tilhører delstaterne. Det bevirker, at de amerikanske retsregler kan være forskellige an på hvilken stat du befinder dig i. F.eks. har delstaten Nevada legaliseret prostitution som den eneste i USA.

Der er også forskellige skatter på varerne i de enkelte delstater. F.eks. er der ikke skat på dit tøjindkøb i delstaten New Hampshire. Derfor vil du faktisk kunne opleve, en form for ”grænsehandel” mellem de enkelte stater.

Det vidste du ikke om USA #2

Det vidste du ikke om USA #2

Diner kaffe

Enhver Diner med respekt for sig selv, serverer kaffe for dig, inden du nærmest er kommet ind af døren. En MEGET tynd kaffe, som regel med en lidt brændt smag. En smag, der kommer af at kaffen har stået på en varmeflade i x-antal minutter. Kaffe der bliver brygget løbende på kaffemaskine, for derefter at blive sat på en varmeplade.

En kop diner kaffe er billig, nogle steder gratis. Du vil løbende få fyldt din kop op uden ekstra beregning.

Amishland – Wisconsin, USA

Det vidste du ikke om USA #2

Benzin køb

Benzin købes i Gallons i USA. En Gallon svarer til ca. 3,7 liter. Prisen er behagelig billig i USA ca. DKK 3,5 pr. liter. Prisen på benzin kan variere meget, alt efter hvilken stat du befinder dig i. Hvis du skal tanke benzin og bruger dit betalingskort bliver du ofte spurgt om din Zip Code, svarende til vores postnummer. Her virker det kendte Beverly Hills nummer 90210 ofte ellers brug dit eget postnummer med et 0 foran.

Det vidste du ikke om USA #2

Solvang

I USA findes der et mini Danmark som hedder Solvang. Her kan du opleve den Lille Havfrue, Rundetårn, Dybbøl Mølle og se storke på hustagene. En by hvor bagerbutikkerne som sælger dansk brød ligger side om side. I Solvang vajer det danske flag, du kan købe dansk mad og se danske vejenavne. En hyggelig charmerende by med små bindingsværkshuse og en by som udstråler mere danskhed end Danmark.

Solvang et lille stykke af Danmark - Californien, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Las Vegas til San Francisco, USA

Cooler

Enhver amerikaner med respekt for sig selv har en cooler = køletaske. Coolere som kan købes i alle former og størrelser. De kan være små, så de kan bæres eller være så store at de er på hjul og med et håndtag. Dermed kan du trække din cooler efter dig, lidt ligesom en kuffert. De bliver så ikke fyldt med køleelementer men med is. Is du kan købe overalt for rimelig små penge.

Isen kan købes på tankstationer, supermarkeder, små butikker osv. Ja, is er i hvert fald ikke svært at få fat i. Når du så overnatter på et hotel/motel, vil du opleve at stedets ismaskiner flittigt bliver brugt til opfyldning af nyt is til cooleren.

Du vil se at amerikanerne slæbe deres coolere med overalt. Om det er en tur ud i naturen eller på et road trip, bliver den slæbt ind og ud af bilerne. En cooler er for amerikanerne en lige så naturlig del af en pakning som en tandbørste.

Det vidste du ikke om USA #2

Det vidste du ikke om USA #2

Usnobbet og afslappet

Udover at amerikanerne er meget imødekommende og venlige er de også dejlig usnobbede. De kigger ikke skævt til dig fordi du ikke lige har ”det rigtige tøj på”, går i de rigtige sko eller har den rigtige frisure. De tager det med udseende og påklædning meget afslappet.

De går i det tøj de synes er det rigtige, de sko som er behagelige og har den frisure som de synes er pæn. Set med dansker øjne kan amerikaneren måske virke lidt for afslappet i deres påklædning og ikke så poleret eller korrekte som vi som danskere er vant til.

Det afholder dem bestemt ikke fra at give komplimenter og dem vil du ofte som dansker modtage med din ”pæne” påklædning. Det er overhoved ikke usædvanligt, at en amerikaner stopper op og komplementerer dig.

De kan sige: Jeg er vild med din nederdel – elsker farverne og den klæder dig.

Det er umiddelbart, impulsivt og ment.

USA

Det vidste du ikke om USA #2

Det vidste du ikke om USA #2 er det andet indlæg, af en serie bestående af  flere indlæg.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Det ukendte Highway 1 nord for San Francisco og de store naturoplevelser i det nordvestlige USA. Med en afstikker til fantastiske Las Vegas – Its Vegas time, baby!!

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center