Det vidste du ikke om USA #4

Det vidste du ikke om USA #4, er fjerde del af vores små historier fra landet. En forsættelse af vores tidligere indlæg, hvor vi fortæller om fakta og sjove observationer. Oplevelser der for os som dansker, kan virker både fantastiske, sjove, bizarre eller bare er lidt anderledes.

Pandekagemaskinen

Ethvert motel med respekt for sig selv, har en pandekagemaskinen.

Ja, du læste rigtigt – Det er simpelhed en lille maskine, som laver din pandekage til morgenmad.

Amerikanerne elsker at spise pandekager til morgenmad, så derfor har de selvfølgelig, en maskine som lige klare den lille sag for en. Du trykker bare på en knap, dermed har du doseret maskinen med dejen. Efter ganske kort tid, kommer der så i den anden ende en lun friskbagt pandekage ud til dig. Velbekomme!

Det vidste du ikke om USA #4

Det vidste du ikke om USA #4

Tornadorum

Midtvesten af USA, hærges jævnligt af tornadoer og jeg tror, vi alle har set de ødelæggende billeder. Tornadoerne som fejer henover, de store sletter og rydder alt som forhindrer dem på deres vej. Hvordan har man så lige løst det problem, for de ansatte i diverse butikker? Man har selvfølgelig lavet et tornadorum som de ansatte kan gå ind i og dermed blive beskyttet, hvis en sådan skulle komme fordi.

Det vidste du ikke om USA #4

Det vidste du ikke om USA #4

Underlige skilte på motelværelserne

I USA kan du opleve skilte med alle mulige forbehold – regler og eller anvisninger. Nogle gange kan motelværelserne være plastret til med små skilte allevegne. Det er ikke særlig charmerende og kan også virke en del forvirrende. Det meste underlige vi dog har oplevet, var på et hotel i Cortez med et skilt på hovedgærdet.

Der stod: Alt sengetøjet og sengetæppe er rent og friskt!

En anelse underligt, at de finder det nødvendig at skrive det – vi tager det for givet.

Det vidste du ikke om USA #4

Rabatter og kuponer

USA er rabat og kupon paradis. Der er simpelthen nogle amerikanere, der jagter kuponer og dermed næsten kun lave deres indkøb kun med kuponer. Dermed sparer de adskillige penge. Du finder kuponer alle vegne som f.eks. i rabathæfter, aviser og reklamer. Desuden tilbyder mange butikker, et medlemskab som giver dig masser af medlemsfordele.

Som gæst i USA, er det også muligt for dig at spare lidt penge. Kig i rabathæfter, meld dig evt. ind i nogle af butikkernes medlemsprogrammer eller få et hæfte til de store shopping malls.

Tip - Shopping med rabat i Outlets Malls i USA

Ingen jantelov

Amerikanerne har ingen jantelov og det kan virke helt befriende at tale med en amerikaner. De tilgår verden på en helt anden måde, en vi gør i Danmark. De er ikke underspillet, ydmyge eller udlader at fortæller om deres succes her i livet. For en dansker, kan det i starten virke som om de er nogle pralhalse men efter noget tid, finder du ud af, at det for dem er en almindelige tilgang til livet.

Et eksempel:

Vi mødte en venlige mand i Las Vegas som vi faldt i snak med. Han præsenterede sig selv:

Jeg har tjent mit land og har gjort min pligt. Jeg har haft stor succes i mit liv og har i dag et stort hus, velbetalt arbejde og en dejlig familie. Det eneste problem jeg har i øjeblikket er termitter. Mit hus er enormt, derfor kommer det til at kostet mig mange penge af få dem udryddet. 

Ikke lige en normal indgangssamtale i Danmark men i USA er det meget normalt.

Det vidste du ikke om USA #4

Det vidste du ikke om USA #4

Det vidste du ikke om USA #4

Vi har i denne fortællinger, det vidste du ikke om USA #4, givet dig vores små historier fra USA.

Du kan her læse vores andre små fortællinger:

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center