Det vidste du ikke om USA #3

Det vidste du ikke om USA #3, er en fortsættelse af vores små historier fra landet. En fortsættelse af de to første indlæg hvor vi fortæller om fakta og sjove observationer. Oplevelser som for os danskere kan virke fantastiske, sjove, bizarre eller bare er meget anderledes.

Alkoholgrænsen er 21 år

Du må først drikke alkohol i USA, når du er 21 år. Det bliver håndhævet rimelig strengt, så ikke noget med at gå på en bar- og eller natklub før du er 21 år. Desuden er det ulovligt at drikke alkohol på offentlige steder og medfører bøder. Du vil opleve, at når det sker er flasken gemt i en brun papirspose.

Sjov oplevelse i Utah – Vi havde en sjov oplevelse i Utah. Vi gik ind på en restaurant og bestilte 2 øl. For at kunne få vores 2 øl, skulle vi vise billede legitimation! Ret sjovt synes vi, nu ligner vi jo ikke ligefrem nogle som er under 21 år. Servitricen fik vores pas.

Hun sagde: Jeg kan ikke læse jeres pas og se fødselsdatoen, fordi i har udenlandske pas.

Hendes manager blev tilkaldt og han godkendte vores legitimation, så nu kunne vi endelig få vores øl. Men hvis vi ikke også havde bestil mad på restauranten – ja, så ingen alkohol til os.

Triple George Grill, Las Vegas

Det vidste du ikke om USA #3

Månedens medarbejder

I USA bruger de mange steder at tildele titlen måneds medarbejder. Den tildeles, til en udvalgt medarbejder som har gjort sig fortjent til det.  Du kan opleve at der på f.eks. hoteller eller restauranter, hænger et indrammet billede af måneds medarbejder så alle kan se, hvem der bliver hyldet denne måned.

Ud over titlen og den ære som det medfører, er der ofte også goder tilknyttet. Det kan f.eks. være en parkeringsplads, helt tæt på dit arbejdssted som du så kan benytte eller du kan låne firmabilen indenfor den givne måned.

Det vidste du ikke om USA #3

Bacon i og til alt

Amerikanerne elsker simpelthen deres bacon. Du vil opleve at man i USA kan tilsætte bacon til ALT, selv ting som du ikke drømte om var muligt at sætte sammen eller spise bacon til. Du kan f.eks. få toppet dine pandekager med flødeskum, sirup og ja – BACON.

Det er meget anderledes men det vildeste vi dog har oplevet er, softice som var toppede med bacon. Den fik vi på Denny`s som er rigtig amerikansk diner. Det skulle prøves med det skal ikke være nogen hemmelighed, at det bliver vi aldrig fan af.

Det vidste du ikke om USA #3

Drive thru

USA er landet, hvor du helst ikke skal bevæge dig særligt meget og alt skal helst forgå siddende indenfor i din bil.

Hvordan løser du så lige det? Drive thru selvfølgelig.

Dvs. du kan sidde inde i din bil – køre hen til f.eks. en Starbucks og købe din kaffe uden at skulle forlade bilen. Det er nu ikke kun kaffestederne som har drive thru. Det har f.eks. apotekerne, bankerne, fastfoodrestauranterne og postkasserne også.

Den vildeste drive thru er dog i Las Vegas. Her kan du simpelthen bliver gift. Du sidder i din bil, køre lidt rundt – stopper op – gennemgår ceremonien og kører derfra – Nu er du simpelthen blevet gift!

Det vidste du ikke om USA #3

Det vidste du ikke om USA #3

Undskyld mig

Amerikanerne siger undskyld mig HELE tiden. Hvis de skal passere dig eller hvis de skal se noget og du er i vejen. Men selvom der er flere meters afstand mellem dig og en evt. forhindring kommer bemærkningen:

UNDSKYLD MIG

Selvom de sagtens kan se en given ting, så siger de stadig undskyld mig…….. Hvis du er på shoppetur, så bliver du rimelig hurtig træt af den enerverende sætning, undskyld mig. Hvis de går ind i en elevator og du er inde i den og der er masser af plads kommer, undskyld mig. Det er selvfølgelig en høfligheds frase men rimelig trættende, at høre på i længden.

Det vidste du ikke om USA #3

Det vidste du ikke om USA #3

Det vidste du ikke om USA #3

Det vidste du ikke om USA #3, er en serie, vi har skrevet. De tidligere indlæg om sjove, pudsige og oplysende indlæg finder ud her.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tøsetur til nyt land og nye oplevelser
– Skopje, Nordmakedonien –

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center