Det vidste du ikke om USA #6

Det vidste du ikke om USA #6, er sjette del af vores små historier fra USA. En forsættelse af vores tidligere indlæg, hvor vi fortæller om fakta og sjove observationer fra Guds eget land. Det er oplevelser der for os som dansker, kan virker både fantastiske, sjove, bizarre eller bare er lidt anderledes.

Det vidste du ikke om USA #6

Hawaii – øerne

Hawaii – øerne er den 50. stat i USA og den ligger 3.700 km. fra USA´s vestkyst i Stillehavet. Det officielle sprog er engelsk og hawaiiansk. Der er 8 større øgrupper på Hawaii som tidligere blev kaldt for Sandwich-øerne og statshovedstaden er Honolulu. Øerne er vulkanøer og der er ofte udbrud på øerne især på Big Island. Øerne er ubeskrivelig smukke med grønklædte vulkaner, den frodig vegetation og de smukke strande.

Et ferieparadis hvor kulturen og mentaliteten overhoved ikke er amerikansk men helt sin egen. Tingene går ikke så stærkt, alle er på ø-tid og hos de lokale, går fritiden med at vente på den rigtige bølge, der skal surfes.

Det vidste du ikke om USA #6

Det vidste du ikke om USA #6

Det vidste du ikke om USA #6

Invalidebiler

Vi tror, at USA må slå enhver rekord for antal af invalidebiler, for aldrig har vi set så mange som vi har i USA.  Ethvert supermarked med respekt for sig selv, har da også dedikeret en stor procentdel af deres parkeringspladser til invalidebilerne.

Det er da sørgeligt, at der er så mange invalide i USA og ja, mange af dem er desværre krigsveteraner men i USA har vi haft en del pudsige oplevelser. Oplevelser hvor vi har været i tvivl om vedkommende nu også var invalid. For vi har adskillige gange set, en føre parkere en invalidebil og nærmest hoppe ud af sin store bil for derefter at løbe hurtigere end vi nogensinde ville kunne det, igennem et supermarked. Eller hvad med en Ford Mustang som invalidebil?

Det vidste du ikke om USA #6

Det vidste du ikke om USA #6

Parkometerne

I Danmark, er alle parkometre vel efterhånden elektroniske ellers kan du i hvert fald bruge dit kreditkort og købe en billet. Det er så småt ved at blive indført i USA men lang de fleste steder, har de stadig gammeldags parkometer. Dvs. at du skal putte 25 cent ind i parkometret for at købe parkerings tid. Pilen vil så vise dig hvor meget tid du har. Det er derfor en god ide, altid at have nogle 25 cent også kaldet quarters i din bil.

Det vidste du ikke om USA #6

Walmart – Pick up

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Walmart er vores fortrukne supermarked, når vi er i USA. Her kan vi købe alt, tingene er rimelige i pris og som regel er butikkerne ordentlige og rene. Det sidste nye, som vi oplevede i Walmart under vores sidste besøg var:

Pick up

Du tjekker simpelthen ind, afgiver din ordre og venter. Ventetiden kan du så tilbringe i en af behagelige lænestole. Imens du sidder og slapper af, suser medarbejderne i Walmart rundt og finder de vare, som du har bestil og udlever dem til dig. Ret smart!

Det vidste du ikke om USA #6

Det vidste du ikke om USA #6

Havregrød

Havregrød – og eller gryn er vel stadig en populær morgenmads spise i Danmark men slet ikke så populær som den er i USA. Amerikaneren elsker deres varme havregrød som de ofte spiser uden noget ellers vælger de at tilsætter alt muligt som f.eks. nødder, honning og syltetøj.

Du vi derfor i USA opleve, at et hotel – og eller motel med respekt for sig selv, har varm havregrød i deres morgenmadsbuffer. Det er heller ikke usædvanligt, at du finder havregrød på spisekortet på diverse cafeer eller Diners.

Det vidste du ikke om USA #6

Det vidste du ikke om USA #6

Vi har i denne fortællinger, det vidste du ikke om USA #6, givet dig vores små historier fra USA.

Hvad med dig? Har du haft nogle sjove, unikke anderledes oplevelser i USA?

Du kan her læse vores andre små fortællinger:

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center