Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn – England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn, blev en dag som viste mig imponerende arkitektur, det romerske bad og smuk natur i omegnen af byen. En dag, med besøg på The Jane Austen Centre, frokost i elegante omgivelser og en fantastisk lækker afternoon the. Så bliver det ikke mere britisk.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Dagen startede

Om formiddagen forlod jeg mit lækre og hyggelige hotel Best Western Swan i Wells. Jeg var dog først lige en tur nede og kigge på lørdagsmarked i byen. En taxa havde fulgt mig dagen før, på min tur rundt i Somerset og min trofaste chauffør, ventede nu på at køre mig til Bath. Efter en times kørsel, gennem det smukke engelske landskab, ankom jeg og mine oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn kunne nu begynde.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

The Fudge Kitchen

Mit første stop i UNESCO-byen Bath, var ved The Fudge Kitchen, hvor jeg blev modtaget af nogle meget humørfyldte medarbejdere. Nu skulle jeg se hvordan fudge bliver lavet.

Men hvad er fudge?

Fudge er en engelsk karamel-type, der ikke bliver sejt – og eller stift som almindelige karameller men det smelter nærmere på tungen.

Jeg fik vist, hvordan processen var og hvor meget arbejde der skulle til, for at undgå at massen blev sej. Efter den lange proces, var der en grundmasse som efterfølgende bliver tilsat forskellige smage og jeg ville nu helt sikkert, kunne finde min helt egen yndlingssmag.

Jeg fik selvfølgelig masser af smagsprøver men jeg må indrømme, at jeg ikke syntes, det smagte specielt godt, det var ALT for sødt.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Rundt i UNESCO-byen Bath

Mine oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn forsatte og jeg gik på opdagelse. Nu skulle jeg udforske byen. Jeg gik ad små snørklede gader, kiggede på de smukke gamle bygninger og var en tur nede ved floden Avon som jeg også havde stødt på under mit besøg i Bristol.

Jeg kiggede på broen Pulteney Bridge som med det sammen mindede mig om Ponte Vecchio i Firenze. Den var nemlig også lukket og lignede den meget. Jeg gik en tur på broen, drak en kop kaffe og var forbi den smukke katedral Bath Abbey inden det var blevet tid til frokost.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Frokost på The Pump Room Restaurant

Jeg ankom til The Pump Room Restaurant og kunne allerede udefra se, at det var noget særligt. Den lå lige ved siden af det romerske bad og er et af mest elegante og stilfulde spisesteder i Bath. Jeg tjekkede lige om påklædningen var ok, inden jeg gik indenfor. På en dag med oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn, var det nemlig ikke det fineste tøj, jeg havde taget på om morgen.

Jeg gik indenfor og blev mødt af et meget smukt lokale, borde der var stilfuldt dækket op med hvide duge og en pianist der sad i hjørnet og spillede afdæmpet musik. Med viden om, at jeg lidt senere skulle have afternoon the, tænkte jeg at min frokost skulle være let.

Jeg bestilte lidt vand og to forretter som var:

  • Laks med lidt cremefraiche og ristede rugbrød.
  • Fyldt svamp med et pocheret æg, der var dækket af sprød butterdej.

Jeg afsluttede dette lækre måltid med kaffe hvor der blev serveret lidt sødt til.

Det var en frokost hvor maden var lækker, veltilberedt og det var ikke bare et måltid men også en oplevelse.

  • Pris for 1 ret DKK 120 – 2 retter DKK 160 og 3 retter DKK 205
  • Adresse: :13 Abbey Churchyard

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Det romerske bad

Efter frokosten skulle jeg opleve det romerske bad. Den oplevelse i Bath som jeg havde glædet mig allermest til. Jeg blev modtaget af min guide som den næste time ville fortælle mig om den 2.000 år gamle badeanstalt. Tænk sig, at her gik romerne rundt for 2.000 år siden og badede i det 46 grader varme kildevand. Ret imponerende!

Jeg blev ført gennem denne badeanstalt, så rummene hvor de klædte om, lærte om de forskellige behandlinger og fik fortalt, at der hvert sekund pumpes 13 liter vand op fra denne varmekilde eller lidt over 1 million liter pr. dag. Baths romerske bad, hører til de bedst bevarede i verden og der udgraves stadig på stedet.

Jeg fik set, det tilstødende museum som min guide levende fortale mig om med bl.a. gudinden Sulis Minervas ansigtsmaske i bronze. Jeg afsluttede mit besøg med at smage på det varme kildevand. Det indeholder 43 forskellige mineraler og smagte i hvert fald ikke godt med det skulle efter sigende være sundt.

Over vandtanken hænger Professor William Oliver meget sigende konklusion fra 1707.

Hvis de ikke kan blive helbredt ved at drikke og bade her, bliver de aldrig helbredt.

Det var en rigtig god oplevelse, at se det romerske bad. Desværre var der ALT for mange mennesker. Jeg gik både i gåsegang, stod i kø og enkelte steder stod jeg helt stille. Desværre bliver det ofte sådan, når en attraktion bliver populær.

  • Entre DKK 145 med forskellige kombinationsmuligheder.
  • Adresse: : Abbey Churchyard

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

The Jane Austen Centre og afternoon tea

Tiden var nu kommet til flere oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn. Den næste oplevelse var på The Jane Austen Centre. Her gik jeg ind i den smukke gamle bygning og forsatte op til øverste etage, for nu skulle jeg have afternoon tea, så bliver det da ikke mere britisk.

Afternoon tea The Regency Tea Room

Lokalet jeg kom ind i, var ikke særlig stort men hyggelig indrette med bordeauxrød på væggene, blomstrede porcelæn og roser på bordene. De ansatte var klædt i datidens tøj, med lange kjoler, kyser på og forklæder. Det var medvirkende til en meget autentisk stemning som tog mig med tilbage til 1801-1806, da Jane Austen boede i Bath.

Her i det smukke rum, sad jeg så sammen med mine rejsekammerater og ventede på det store øjeblik. Øjeblikket hvor en tjener kommer med den 3- delte opsats og alle lækkerierne. Øjeblikket kom og det skuffede ikke. Der var sandwich (selvfølgelig uden skorpe) lune scones med syltetøj og 4 forskellige slags kager. Ud over det var et smukt syn smagte det også himmelsk.

Mine rejsekammerater som havde kigget på den avanceret te-menu, fik efter bestillingen deres te i små søde kander. Jeg drak kaffe.

  • Afternoon tea – kaldt Tea with Mr. Darcy DKK 150.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Udstillingen på Jane Austen Centre

Desværre var tiden lidt løbet fra mig, så der var ikke så meget tid til at se udstillingen. En udstilling der fortalte om Jane Austens liv i Barth og hendes mange bopæle. En by som hun egentlig slet ikke brød sig om at bo i og i den periode hvor hun boede der, fik hun næsten intet fik skrevet. Udstillingen var ikke så stor men godt lavet og meget levende. Det gør bestemt heller ikke oplevelsen dårligere, at der stod et par som var udklædt i datidens tøj og tog imod mig.

  • Entre DKK 110
  • Adresse: 40 Gay Street

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser udenfor Bath

Nu skulle jeg opleve omegnen af Bath og min guide Jules, som har firmaet Around & About Bath kom og hentede mig i hans bil. Turen startede i høj fart imens Jules øste ud af alt sin viden.

Han sagde: Hvis du vil opleve det rigtige England, skal du ud på landet.

Turen tog mig med ud på landet, jeg kørte igen på de små smalle veje ligesom jeg havde gjort på min dag med oplevelser i Somerset. Veje hvor der kun var plads til en bil og som bugtede sig igennem det engelske sommerlandskab.

Efter lidt tid, stoppede Jules i den hyggelige by Castle Combe. En idyllisk by som har været brugt til utallige filmoptagelser og hvor en af de seneste, var serien Downtown Abbey. Jeg var super heldig, denne dag. Jeg var der nemlig tidligt på aften hvor lyset var blødt og solen var begyndt at gå ned. Det allerbedste var, at der næsten ikke var andre i den lille by.

Turen forsatte og jeg fik gået en tur i en slotshave fyldt med får, fik set andre små hyggelige byer og imponerende udsigter inden min dag med oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn var slut.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

Hvad mener jeg om min dag med oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn

Bath var en god oplevelse især det romerske bad, som jeg i mange år gerne har ville opleve men…. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi, regnet med at der var så mange mennesker. Det var helt vildt. Det var ikke kun ved seværdighederne. Det var overalt i byen, hvor gaderne var proppet med besøgende. Jeg må indrømme, at det tog meget af glæden fra mig og jeg var glad for at opleve freden og roen, udenfor Bath som var en rigtig god oplevelse.

Oplevelser i UNESCO-byen Bath og omegn - England

  • Rejsetidspunkt juni.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center