En dag med oplevelser i Somerset – England

En dag med oplevelser i Somerset i det sydvestlige England, bød på ølsmagning, en ostefabrik og et grottebesøg. En dag hvor jeg også oplevede den smukke natur, Englands mindste by Wells og dens imponerende katedral. Jeg sluttede min dag, med et unik ophold på The Swan hotel og fik en lækker middag.  

En dag med oplevelser i Somerset - England

Min morgen i Bristol

En dag med oplevelser i Somerset, startede med en afsked til Bristol. Jeg fik en lækker morgenmad på mit hotel Mercure Bristol Grand, inden jeg satte mig ind i en taxa. En taxa, som fulgte mig hele dagen og en chauffør som viste mig siden af England som jeg overhoved ikke anede eksisterede.

Butcombe Brewery

Efter en halv times kørsel var jeg ankommet til Butcombe Brewery. Bryggeriet har eksisteret siden 1978 og her fik jeg en rundvisning. Jeg fik fortalt hvordan om de forskellige processer til ølbrygning, inden det til sidst ender med at blive til velsmagende øl. Det var interessant og oplysende og blev afsluttet med ølsmagning. Så min dag med oplevelser i Somerset, startede med at jeg drak øl kl. 10 om formiddagen. Ret vildt!

 • Rundvisning DKK 85
 • Adresse: Cox’s Green, Wrington,

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Cheddar Gorge Cheese Company

Jeg kørte videre i det smukke landskab og efter en halv time var jeg i byen Cheddar og dermed min næste oplevelse. Jeg skulle nemlig på ostefabrik.

Jeg fik en rundvisning af ægteparret Spencer, så hvordan osten blev lavet og fik masser af smagsprøver. Jeg som troede, at cheddarost smagte af ingenting og var i en plasticpose, blev så meget klogere denne dag. For ostene havde masser af smag og min yndlingsost, var helt klart den som havde lagret i grotten som lå i byen og som jeg senere så.

Jeg må indrømme, at efter en halv time om osteproduktion havde jeg hørt nok. Jeg har tidligere besøgt en ostefabrik i Flandern så derfor har jeg tidligere hørt om hele processen. Jeg gik derfor en tur udenfor, hvor jeg nød jeg stemningen i den lille by og kiggede på de smukke gamle huse.

Historien om oste fabrikken

I 2003 overtog John og Katherine Spencer nøglen til oste fabrikken. De blev sat på en prøve og skulle løfte den opgave, at gøre fabrikken rentabel i skarp konkurrence med de multinationale selskaber. De besluttede at sætte alt ind på at lave den bedste og eneste cheddarost som bliver lavet i byen Cheddar.

De valgte kun at bruge frisk, lokal u-pasteuriseret mælk fra den besætning, der græssede på jordene omkring Cheddar. Dermed mente de, at den ægte originale karakter af osten ville bevares. I dag er ostene fra Cheddar populære og har vundet adskillige priser.

 • Besøgscentret er åbent hver dag fra kl. 10 – Billetpris DKK 17.
 • Adresse: The Cliffs, Cheddar, Somerset, BS27 3QA

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Gough’s Cave – Drypstenshulen

En dag med oplevelser i Somerset fortsatte og næste oplevelse var også i byen Cheddar. Jeg gik, en kort tur gennem den smukke by og var nu nået til grotten. Forventningsfuld ventede jeg på min guide, som skulle føre mig ind i det mørke dyb.

Turen startede og jeg gik nu i en grotte der er 90 meter dyb og 2.1 km. lang, ret imponerende. Der var køligt herinde i den 500.000 år gamle kalkstensgrotte og utrolig smukt. De mange lysindfald, de små søer og de mange stalaktitter i forskellige farver, medvirkede til at mine øjnene kom på konstant overarbejde.

Det var også herinde i grotten, jeg mødte min nye yndlingscheddarost som lå og lagrede herinde i der mørke dyb. Temperaturen og fugtigheden i grotten er nemlig helt perfekte til dette.

 • Billetpris: DKK 145 med forskellige kombinationsmuligheder.
 • Adresse: The Cliffs, Cheddar

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Køreturen gennem Somerset

Landskabet i Somerset overraskede positivt. Der var frodigt, varieret og meget smukt. Jeg så klipper, enorme dale, små hyggelige landsbyer og hvert minut var en ny oplevelse. Det skal så siges, at jeg nødigt selv ville have kørt her. På de fleste veje, var der meterhøje hække langs med veje som egentlig kun var egnet til en bil. Der var så små holdepladser, i tilpas afstand på vejen som man kunne holde ind på, når to biler skulle passere hinanden. Men GYS, der var ingen udsyn og enkelte gange, var det lidt af en gyser, at køre på de små veje.

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Wells – Englands mindste by

En dag med oplevelser i Somerset, var slet ikke slut endnu vel nærmest lige begyndt. Jeg var nu ankommet til Englands mindste by Wells. Her satte jeg min bagage på Best Western Plus Swan hotel hvor jeg skulle overnatte.

Jeg havde kun været ganske få minutter i Weels og jeg var allerede forelsket i den. Den lille by osede af charme, historie og der var en god stemning. At den store katedral, som strålede og stjal billede hele tiden, gjorde ikke oplevelsen dårligere.

En dag med oplevelser i Somerset - England

Frokost på Sadler`s Brasserie

Det hyggeligt brasserie Sadler`s i midten af byen Weels, var der hvor jeg fik min frokost. En dag med oplevelser i Somerset havde allerede været begivenhedsfuld og det var rart at sidde lidt ned, få lidt at drikke og spise inden de næste oplevelser. Jeg bestilte:

 • Drikkevare – Et stort glas hindbærlemonade som smagte fantastisk.
 • Forret – Grønne asparges, pocheret øg og hollandaisesovs. En fortrinlig forret.
 • Hovedret –  Bøf med pomme frites og pebersovs som også smagte lækkert.

Det var alle velsmagende retter, der blev nydt i de hyggelige lokaler og et sted hvor jeg oplevede rigtig god service. Det kan bestemt anbefales.

 • Adresse: The White Hart Pub, Sadler Street – Wells.

En dag med oplevelser i Somerset - England

Guidede rundtur i Katedralen Wells

Katedralen i Wells var enorm og den var det mest markante i bybilledet. Den var imponerede og bare utrolig smuk med masser af detaljer. Nu var tiden kommet. Jeg skulle ikke kun nyde synet udefra men også opleve den indvendig.

Guiden tog imod mig og hun begyndte at øse ud af al hendes viden om katedralen. Et storslåede bygningsværk, som bestemt ikke blev mindre imponerende da jeg kom indenfor. Hvælvinger, buer, søjler og blyindfattede ruder i en stor skøn forenelighed. Dertil tilsat guld, malerier og smukke lysindfald. Ja, jeg var imponeret og det var bestemt en god oplevelse og tankerne ledte mig hen til  en af mine yndlingsbøger, Jordens Søjler af Kenn Follett som handler om kirkebyggeri i 1100 tallet.

Fakta om Wells Katedral

 • Katedralen hedder Saint Andrew, fordi den er dedikeret til apostlen af samme navn. Den er sæde for biskoppen af Bath og Wells.
 • Den blev bygget mellem 1175-1490
 • På facaden af katedralen er der 300 skulpturer.
 • Den er 126 meter lang og 47 meter bred.
 • Der er 3 tårne.
 • Den er 49 meter høj.

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Kaffe på Bishop’s Palace Café

Lige ved siden af Katedralen lå Bishop Garden. Jeg fandt den lille port og gik ind i haven. Herinde var der en hyggelig cafe med udsigt til den smukke have. En dag med oplevelser i Somerset, var nemlig ikke slut for der lå stadig nye ting, lige derude og ventede. Jeg fik en kop kaffe og en kage imens jeg slappede lidt af inden jeg skulle videre.

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Guided tur i The Bishop’s Palace and Gardens

Jeg skulle nu opleve og have mere vide om, den smukke have samt paladset og min passioneret guide var klar til at vise mig rundt. Bishop Palace og haven støder op til katedralen og har været hjemsted for biskopper i Wells og Bath i 800 år. Stedet er også udpeget som engelsk kulturarv.

Dele af paladset, bruges stadig som bopæl for den nuværende biskop men resten er åbent for offentligheden. Der skal betale entre men ellers får stedet primært sine indtægter fra filmindustrien. Det er nemlig et meget populært sted at optage film.

Jeg fik vist paladset, så de enorme rum, malerierne af de mange biskopper, der har boet her og det lille kapel. Min guide, var utrolig interessant at lytte til, så selvom jeg var ved af være træt, blev jeg fænget af de historier som han så levende fortalte om.

Jeg blev vist ud i haven, fik fortalt om den store hal som der engang var på stedet og hvor der i dag kun er en mur tilbage. Jeg så den smukke have, søen og kilden som leverer 180 liter vand i sekundet. Blomsterne, duftende, den begyndende sommer og det bløde aftenlys gjorde denne tur til noget helt særligt.

 • Entre DKK 75.

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset - England

Middag på The Swan hotel

Min dejlige dag sluttede med at drikke bobler på terrassen med udsigt til katedralen. Så bliver det da ikke meget bedre. Herefter spiste jeg en lækker tre-retters menu på The Swan`s restaurant og det var bestemt en god madoplevelse. Jeg fik:

 • Forret – Skinke og persille terrin med dressing og ristet brød. Det var en anderledes og velsmagende forret.
 • Hovedret – Kylling med ristede nye krydderkartofler med aioli til. Retten smagte godt men det var ikke den store madoplevelse.
 • Dessert – Forskellige lokale oste med chutney og kiks. Ostene var varieret i smag og den lækre chutney, komplimentere ostene godt.

En perfekt afslutning på en dag med oplevelser i Somerset.

En dag med oplevelser i Somerset - England

En dag med oplevelser i Somerset – hvad mener jeg?

Jeg havde en skøn dag i Somerset. Her fik jeg masser af gode og meget forskellige oplevelser. Jeg fik set en del af England som jeg slet ikke vidste eksisterede. Super hyggelig, spændende og en meget varieret dag men… det skal ikke være nogen hemmelighed, der var meget på programmet. Det var derfor lidt svært at nå at fordøje alle indtrykkene og da jeg endelig så min dyne i mit lille prinsesseværelse, blev jeg meget lettet og glad.

En dag med oplevelser i Somerset - England

Her boede jeg

Jeg boede på det superhyggelig charmende Swan Hotel. Det lå lige overfor katedralen og fra min dejlige værelse havde jeg direkte udsigt til den. Et hotel og et ophold som ikke kun var en overnatning med en oplevelse.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Anmeldelse af Best Western Plus Swan Hotel – Wells, England

 • Rejsetidspunkt juni.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center