Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern. En tur østpå fra Gent til Sint-Truiden i provinsen Limburg. Jeg så frem til at vide, opleve og smage mere af Flanderns spisekammer. Dagen ville byde på besøg på en ostefabrik, et lille lokalt ølbryggeri for til sidst, at ende i byen Sint-Truiden med en gourmetmiddag.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Ostefabrikken Het Hinkelspel men frokost

Jeg kørte gennem det smukke belgiske landskab og nød udsigten. Jeg kørte igennem et smukt landskab, en sommerdag i juni måned med bølgende marker og et fladt landskab, hvor jeg kunne se langt ud i horisonten.

Jeg var nu fremme ved første mål Het Hinkelspel der var det første stop på turen madoplevelser på tværs af Flandern. Stedet  er en ostefabrik og det var med spænding jeg så frem til, at få mere viden om osteproduktion.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Rundvisning på fabrikken

Jeg blev modtaget af en medarbejder og blev inviteret indenfor. Der var dog lige et par krav, der skulle opfyldes inden jeg kunne komme ind på selv fabrikken, af hensyn til hygiejne. Så jeg måtte i gang med at tage udstyr på. Plastik til beskyttelse af sko, hætte til håret og en plastikkittel. Vel udstyret var jeg nu klar til oplevelserne.

På Het Hinkelspel bliver alle ostene lavet af økologisk råmælk. På fabrikken har de valgt at bruge gode økologiske råvarer og lave kvalitets oste. Mælken kommer fra de omkringliggende gårde i området, som hver dag forsyner fabrikken med frisk råmælk fra køer og geder.

Jeg gik igennem fabrikken og så de forskellige stadier, der skal til for at producere ostene. Oste som i sidst ender inde i fabrikkens skatkammer. Her i skatkammeret ligger de forskellige typer oste lageret og kontrolleres jævnligt, inden de kommer ud til fabrikkens kunder. Kunder som er butikker i nærmiljøet og i resten af Belgien.

Der er desuden et osteudsalg på fabrikken, hvor det er muligt at købe oste direkte fra fabrikken.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Frokost

Efter rundvisning gik jeg op i de mere private lokaler. Her fik jeg en lækker frokost – skønt for mig som elsker ost. Den bestod af de forskellige ost der bliver produceret på fabrikken, sammen med brød og dejligt iskold lokal øl.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Øl bryggeriet med en historie Hof Ten Dormaal

Hof Ten Dormaal var næste stop på turen med madoplevelser på tværs af Flandern. Stedet ligger langt gemt væk blandt kornmarker og enge. På turen op til stedet, blev vejen mindre og mindre men til sidste stoppe bilen – langt ude på landet. Jeg blev her mødt af ejeren Andre Janssens, som driver stedet sammen med sin familie.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Andre Janssens historie

Andre fortalte om baggrunden for bryggeriet og opstarten. Han havde i mange år haft et almindelig kontorjob, men blev så ramt af en hjerneblødning. Han blev deprimeret og tabte lysten til at leve. Han sad bare, lavede ingenting og græd det meste af dagen.

Hans kone sagde til ham: Nu finder du ud af, hvad du vil med dit liv. Dette er ikke et liv at leve, for nogle af os.

Hans beslutning blev at rejse til USA. Derovre blev han interesseret i øl og produktionen af den. Det blev faktisk også første gang i hans dengang 50-årige liv at han smagte øl. I Montana købte han et bryggeri og tog udstyret med til Belgien og han begyndte i det små med at brygge øl. I dag dyrker gården selv alle deres råvarer til produktionen af øl bl.a. malt og humle. Det eneste de selv køber er gær.

Gårdbryggeri er i dag utrolig populært og har en stor eksport til hele verden. Hele bryggeriet og de omkringliggende marker, et familieforetagende hvor især Andres sønner er meget arrangeret.

Jeg blev vist rundt på gården og så også markerne, inden jeg skulle til ølsmagning.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Ølsmagning

Ølsmagningen forgik i en hyggelig lidt kikset ølstue, hvor alt bare var i træ med en stor bar. Andre fortalte om øllene og at han elsker at eksperimenter med forskellige smage. Så øl smagningen var øl tilsat chokolade, lakrids, hindbær og sherry, for bare at nævne nogle af dem. En ret spændende og anderledes oplevelse.

Inden jeg sagde farvel til Andre og hans familie skulle jeg lige hilse på deres Brabant trækheste, som græssede ude på marken. I dag bruger de kun som regel kun hestene til fornøjelse og udstilling. Smukke og meget store dyr, som var glade for besøg.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Middag på De Stadt van Luijck

Jeg var nu kommet frem til Sint-Truiden, hvor jeg skulle overnatte, men inden skulle jeg havde endnu en madoplevelser på tværs af Flandern. Ankommet til restaurant De Stadt van Luijck blev jeg noget overrasket, for hold da op hvor er restauranten smuk. Den ligger midt inde i den historiske by, i en smuk gammel bygning som er renoveret. De høje lofter, lysekronerne og den smukke gårdhave, giver perfekte omgivelser til en middag.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Mad og drikke

Mine rejsefæller og jeg startede med en velkomstdrink. Vi fik herefter appetizere som var sild med rødbeder, tatarsovs med makrel, laks med kaviar og jomfruhummer. Efter at have nydt de 4 appetizeere, fik vi en tre retters menu med tilhørende vine, som var afpasset til vores retter.

Forretten var rødfisk med artiskok og grønsager, hovedretten var Ribeye med portvin sauce, kartofler og grøntsager. Middagen afsluttede med is med marengs og kaffe med sødt. En oplevelse som var en stor smagsoplevelse i majestætslige omgivelser.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Madopleveler på tværs af Flandern

Jeg havde en skøn dag i Flandern, med madoplevelser på tværs af Flandern.  Jeg spiste mig igennem området imens jeg kørte østpå. En god oplevelse at se en ostefabrik og smage lækre kvalitets oste. Et vaskeægte familiegård bryggeri med anderledes og ambitiøse øl. En dag der sluttede med en madoplevelse, der var en fest for munden i smukke majestætiske omgivelser.

Madoplevelser på tværs af Flandern – Belgien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

OnTrip.dk var inviteret som gæst til Flandern i Belgien af Visit Flanderns. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Julestemning og julemarked i Rostock, Tyskland
Forsinket nytårstur til Rostock, Tyskland

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center