Gæsteblogger Alexander Waltner: Saranda – Albanien

OnTrip.dk har den glæde at byde velkommen, til gæsteblogger Aleaxander, der står bag Swedish Nomad. I Aleaxanders indlæg kommer vi med en tur til Saranda – Albanien, et overset rejseland. 

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

Saranda

Har du nogensinde hørt om Saranda i Albanien? Sandsynligvis ikke, men det er en af ​​de nye sol- og badedestinationer i Europa, og flere og flere mennesker finder denne “skjulte perle”.

Men på trods af den øget turisme, kan du stadig finde fjerntliggende steder på strande og små bugter, som du kan have for dig selv. Det er ikke kun Saranda, du kan udforske, hele den albanske riviera tilbyder sol og svømning, og det er billigt og let at tage på dagsture.

I denne artikel deler jeg nogle af de bedste dagsture i området omkring Saranda – Albanien.

Ksamili

Det er her turister foretager pilgrimsrejsen, både udenlandske og indenlandske. Og det er her, du finder paradisstrandene med turkis og klart vand. Albanerne har kommet her selv i lang tid, men det er først i de senere år, at udenlandske turister er begyndt at komme her.

Når du går rundt i Ksamil, føles det næsten som om der er en strand og badebugt rundt om hvert hjørne. Der er både livlige og rolige strande og badeområder. Hvis du bliver sulten, er der også et stort udvalg af restauranter, der serverer albanske delikatesser og mad fra Middelhavet.

Fra Saranda er det let at komme til Ksamil, enten med bus eller taxa. Bussturen koster cirka 15 DKK og en taxa ca. 100 DKK.

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

Butrint

Hvis du kan lide historie, er Butrint et must at besøge. Butrint er en gammel by med rødder fra romertiden, og det var faktisk Julius Ceasar, der valgte byen som et strategisk sted. Ruinerne er godt bevaret, især amfiteatret.

Der er også en gammel fæstning, der tilbyder en smuk udsigt. Rundt omkring Butrint, er det naturskønt med vilde oliventræer og grønne omgivelser.

Du kommer dertil med den samme bus, der kører til Ksamil fra Saranda. Busbilletten koster omkring 20 DKK og en taxa ca. 150 DKK.

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

Gjirokastër

Gjirokastër er en anden albansk by, hvis historie går tilbage i tiden. Selve byen ligger cirka 1,5 timer fra Saranda i bil, og der er daglige minibusser (furgons), der koster 30 DKK for en enkelt billet.

På toppen af ​​byen er der et gammelt slot, der tilbyder en dejlig udsigt. Gjirokastër er også kendt for sine unikke stenhuse.

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

Durres

Durres er et andet bade og turiststed, der ligner Saranda og Ksamili. Den mest fantastiske ting er imidlertid vejen dertil, der viser en betagende udsigter og, hvor du langt oppe i bjergene. Den omkringliggende natur er smuk, og når du er på det højeste sted, vil du se både skyer og flyvende ørne under dig.

Syri I Kalter – Blue Eye

En populær udflugtsmål ligger ca. 30 minutter fra Saranda – Albanien i bil. Når du først er der, venter dig det klareste vand, som du kan tænke dig, i en dejlig turkis og grøn farve. Det er et fredeligt sted med smuk natur.

Syri I Kalter er også kendt som “det blå øje”, da der er et sted, hvor vandet bobler op nedenfra og skaber et fænomen, der ligner et øje, takket være boblerne, der gør det mørkt i midten, så det ligner en iris. Desværre er der ingen busser hertil, så den bedste måde at kommer dertil, er ved at leje en bil eller køre i taxa. Hvis du lejer en bil, kan du også benytte lejligheden, til at besøge andre steder i løbet af den samme dag.

Hvordan kommer du til Sanranda

Den bedste måde at komme til Saranda – Albania er at flyve fra København til Korfu og derefter er der 15 minutters sejltid, fra Korfu by. En anden mulighed er at flyve til Tirana og derefter tage en bus ned, men det er meget lettere at tage en båd fra Korfu.

Gæsteblogger Alexander Waltner Saranda - Albanien

  • Billeder og tekst er leveret af Swedish Nomad.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Gæsteblogger

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

Forlænget weekend i Tyskland

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center