Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer, stod på mit program i dag. En dag som jeg både havde glædet mig til men også lidt frygtet. Jeg glædede mit til at køre ud i naturen og se Flanderns spisekammer men der skulle først overskrides en grænse.

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Jeg lærte at køre på Vespa

Vel ankommet til Vesparoute kunne eventyret begynde eller kunne det? Jeg kiggede på alle de mange Vespaer og tænkte: Nå hvor svært kan det egentlig være at køre, på sådan en. Jeg stod lidt og skulede til udyret, da min guide for dagen, Michel kom hen til mig.

Han spurgte: Har du prøvet at køre Vespa før? Øhh nej, det har jeg ikke svarede jeg lidt nervøst.

Han sagde, at jeg skulle finde mig en styrthjelm så det gjorde jeg selvfølgelig. Nå tænkte jeg, nu skal jeg afsted men så nemt slap jeg ikke. Jeg skulle lige have en grundlæggende viden om det med Vespaen.

Fordi jeg aldrig havde kørt på en før, skulle jeg også lige tage en prøvetur i den nærmeste bebyggelse, for at blive godkendt til vores tur. Lidt bævrende satte jeg mig på op Vespaen og Michel hjalp mig. Det var egentlig ikke så svært, da jeg først var kommet i gang

Jubii det endte med at jeg blev godkendt til min køretur.

En ting er at køre lidt rundt i et industriområde, noget andet er at køre på små snoede veje med trafik. Veje hvor jeg skulle dreje, stoppe ved lyssignaler og sætte i gang. Efter lidt tid gik det rigtig fint og jeg begyndte at syntes, at det var rigtig sjovt. Mig og mine rejsekammerater kørte snorlige bagefter Michel, som viste os vejen og passede på os.

På Vespa tur gennem Flanderns spisekammer i Haspengouw regionen, så jeg vinmarker, jordbærmarker og alverdens grønsager som der blev dyret i området, fra min lille nye bedste ven Vespaen. Et område som også kaldes for det Det Nordlige Toscana.

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Lines kirken

Mit første stop var ved Lines kirken. Er det en kirke eller en kæmpe skulptur? Jeg har aldrig set noget lignende og ved første øjekast, så den ikke ud af noget særligt.

Jeg tænkte først: Det er en bunke jern, der er banket op midt på en mark ude i ingenting – men jeg blev så meget klogere.

Hold da op, det var ret vildt. Både at komme tæt på kirken og at se den indeni. Den kunne kun imponere mig med sit udsende og jeg blev da fuldkommen hypnotiseret af den måde den var bygget på. Ligegyldigt hvor jeg kiggede så jeg hele tiden noget nyt.

Denne afsides skulptur er bygget af den belgiske arkitektgruppe Guis Van Varenbergh. Den er lavet af metalplader og selvom den ligger øde, afholder det ikke tusindvis fra at besøge den hvert år. WOW det var virkelig ambitiøs arkitektur, når det er mest storslået og anderledes.

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Frokost på Hoeve Roosbeek

Turen forsatte i høj hastighed og nu kom den længe truet regn. Det væltede ned og jeg takkede mig selv for at have brugt DKK 15, på at købe et regnslag som tog det meste af regnen. Heldigvis var næste stop på min Vespa tur gennem Flanderns spisekammer frokost. Der blev virkelig givet gas og med en fart på 50 km/t, var jeg snart fremme ved mit frokoststed.

Hoeve Roosbeek er en tidligere gammel gård der nu er renoveret. Her fik jeg en lækker frokost bestående af appeteizer, en forret med sardiner og en hovedret med kalv, asparges, rosti og svampe. Til kaffen blev der serveret lidt sødt. Super lækker frokost i hyggelige omgivelser med diverse øl og vine til.

  • Adresse: Roosbeekstraat 76, 3800 Zepperen

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Frugtplantagen Jacobs

Regnen var desværre ikke helt stoppet men turen gik videre gennem det regnfulde landskab. På min Vespa tur gennem Flanderns spisekammer, var næste stop en frugtplantage. Frugt er en af de ting som der dyrkes meget af, her i Flanderns spisekammer. Hos Fruitbedrijt Jacobs dyrker de alverdens frugter som f.eks. æbler, pærer og kirsebær. Desværre bevirkede den kraftige regn ikke en tur rundt i plantagen, hvor der også var selvpluk.

Indenfor i den store lade, kunne jeg til gengæld se masser af friske kirsebær og fik en lang fortælling om biernes betydning for plantage. Jeg havde mulighed for at købe honning, frugt og forskellige slags most. Det var et hyggeligt sted, hvor der også var banket en grill op, hvor der blev stegt pølser og jeg kunne også købe kage og kaffe. Dermed kunne en pluk selv dag lige pludselig, blive en hel udflugt for en familie.

  • Adresse: Heide 114, 3800 Sint-Truiden,

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Bryggeriet Wilderen

Regnen var nu ved at aftage lidt, skønt. Jeg må indrømme at min lille røde Vespa og jeg, nu var blevet rigtig gode venner. Sjældent har jeg syntes, at noget var så sjovt som at suse rundt på de små landeveje, forbi de hyggelige byer og alle markerne i Haspengouw regionen.

Jeg var nu på vej til mit sidste stop Brouwerij Wilderen. Jeg sad på min lille Vespa og glædede mig til at få noget viden om øl – og eller spiritus brygning. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet men ikke det jeg så, da jeg kom frem. Jeg troede et øjeblik jeg var kommet til en stor øl festival i Tyskland, for der var et kæmpeområde udenfor som var pakket med borde og bænke.

Det for slet ikke at tale om en kæmpe bygning, som også var pakket med borde og bænke. Herinde i laden var der var stuvende fyldt, af festglade mennesker som sad og nød øl. Det skal dertil siges, at det var en ganske almindelig hverdag, på et bryggeri midt ude i ingenting.

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Rundtur

Jeg blev modtaget af Mike som sammen med sin kone ejer stedet. De købte stedet, renoverede det og startede med at brygge øl. Siden er forretningen vokset og i dag er der 24 ansatte og der kommer, flere tusinde besøgende til stedet.

Mike gav mig en rundvisning, fortalte om stedet brygning af øl og deres destillering af spiritus. Han viste det oprindelige bryggeri som de har valgt at bevare. Det var en spændende rundvisning, fortalt af den meget levende og passioneret Mike.

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Smagsprøver

Jeg skulle selvfølgelig også smage og da regnen nu var stoppet kunne udendørsområdet nydes. I løbet af ingen tid havde Mike sørget for et stort udvalg af øl og lidt snack til mig. Der var masser af forskellige øltyper og selvfølgelig skulle deres top sællert gin også smages. En gin som sælges med medfølgende lakridsrod? – Ja- det er faktisk ret lækkert. Gin – tonic- rørt med en stang lakridsrod.

  • Adresse: Wilderenlaan 8, Wilderen

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer

Dagen sakkede mod enden og jeg skulle nu tilbage. Min Vespa tur gennem Flanderns spisekammer, var ved sin afslutning. Jeg syntes, faktisk det var lidt urimeligt. Hvordan kunne en halv dag allerede været gået? Jeg var da slet ikke klar til at sige farvel til min nye bedste ven – Den røde Vespa. Den blev stillet og afleveret lidt nedtrykt, for jeg var da slet ikke færdig med at køre på den. Efterfølgende har jeg tænkt, at dette er en af de sjoveste og bedste oplevelser, jeg har haft.

Vespa tur gennem Flanderns spisekammer – Belgien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center