Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren den ældste by i Belgien, var min sidste oplevelse i Flandern inden jeg om aften skulle hjem til Danmark. Jeg så frem til at opleve denne smukke middelalderby, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Dagen bød på antikmarked, guidet byrundtur, museum og slotsbesøg. En rigtig spændende dag.

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Antikmarked i Tongeren

Nogle gange er du bare heldig at være det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. Tongerne den ældste by i Belgien, er kendt over hele Europa for dens antikmarked hver søndag og jeg var heldigvis i byen en søndag. Der kommer udstiller og besøgende fra hele verden i tidsrummet 7.00 – 13.00.

Hele byen summede af liv og jeg skulle da også bare træde ud ad døren på mit hotel, så blev jeg mødt af de første udstillere. Byen emmede af puls, masser af mennesker og udstillere alle veje. Min guide Michele tog mig med rundt i byen. Jeg gik langs med den gamle romerske bymur, kiggede på udstillerne og besøgte en af de mange antikforretninger.

Det skal ikke være en hemmelighed. Jeg har aldrig rigtig kunne se, det smukke i alle de gamle antikke ting og egentlig interesserer det mig overhoved ikke men…

Michelle fortalte og hun havde en stor indlevelse og passion som var smittende. Hendes viden gjorde, at jeg faktisk synes det var en god oplevelse at være på antikmarked.

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Byrundtur

Jeg havde gået rundt med Michelle i området, hvor antikmarked befandt sig men bevægede mig nu ad de toppede brosten ind til byens centrum. Der blev gjort mange stop undervejs, for jeg blev mødt af det ene smukke middelalderhus efter det andet som bare skulle nydes. Jeg troede egentlig ikke, at jeg kunne se en by der var smukkere i Flandern efter mit besøg i Gent – men det kunne jeg.

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Markedspladsen

Til sidst endte jeg på den store markedsplads i Tongeren den ældste by i Belgien, som var et udstyrsstykke af smukke bygninger og de kæmper alle om at være den smukkeste. Der var dog en bygning som stråler, overgik og imponere på denne plads – Tongeren Basilica.

Tongeren Basilica som er den store katedral i gotisk stil, blev bygget I det 13. århundrede. Den stod imponerende med sit 64 meter høje tårn og prydede. En katedral der var lige så smuk indenfor som udenfor. Udgravninger omkring denne katedral har produceret nogle af de rigeste fund i Flandern, som jeg kunne se på det nyåbnede museum TESEUM. Et museum der charmerende lå i en del af katedralen og var anderledes men super spændende at besøge.

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgienv

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, BelgienTongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Gallo – Roman Museum

Guiden tog mig videre rundt i den smukke by og jeg endte til sidste på Gallo – Roman Museum. Et museum som gav mig historien om Limburg regionen fra oldtid til slutning af den romerske periode. Et spændende innovativ museum i tre etager.

  • Billetpris: TEESEUM, Euro 6
  • Billetpris: Gallo – Roman Museum, Euro 7

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Alden biesen slottet

Frokost

Jeg havde svært ved at løsrive mig fra den spændende by Tongeren, men turen gik videre til Alden biesen slottet. Her startede jeg med frokost i en af slottets bygninger med smuk udsigt til slottet. En lækker frokost bestående af lidt appetizers, brød og en forret som var kalv og hovedretten som var rødfisk på en bund af polenta. Frokosten sluttede med kaffe og lidt sødt. Jeg var nu klar til at opleve det smukke slot.

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Rundvisning på slottet

Slottet bruges i dag som et kulturelt center og afholder masser af events og koncerter. Slottet er oprindelig fra det 11. århundrede men brændte i 1917. I dag er det renoveret og bruges aktivt. Der er nu altid noget storslået, imponerende og smukt ved at se et slot. Jeg nød rundturen, for det var virkelig et hyggeligt og meget levende sted. Jeg kunne godt, havde brugt meget mere tid på dette smukke sted.

  • Billetpris. Euro 5

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren den ældste by i Belgien

Tongeren den ældste by i Belgien, var den sidste by på min rejse rundt i Flandern. En rejse hvor som jeg virkelig spiste mig igennem Flandern. Den var fyldt med masser af oplevelser og mad som jeg ikke troede var muligt at prøve i Europa. En rejse som viste mig en anden side af Belgien, uden alle de mange turister. Et område med byer som var virkelig perler og som masseturismen endnu ikke havde opdaget.

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Hvor boede jeg henne

Jeg boede på Eburon Hotel – Different Hotels som er et gammelt kloster. Det lå centralt i byen, havde superlækre moderne værelser og at bo der, var ikke kun en overnatning men en oplevelse. Den historiske bygning var en perfekt ramme til hotellet og med den centrale beliggenhed, fik jeg det maximale ud af mit ophold.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

Tongeren den ældste by i Belgien – Flandern, Belgien

OnTrip.dk var inviteret som gæst til Flandern i Belgien af Visit Flanderns. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center