24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent er min fortælling, om en smuk historisk by i Flandern. Et døgn som bød på rigtig mange spændende oplevelser. Jeg fik en rigtig lækker frokost, var til chokolade workshop, sejlede på kanalen og spiste lækker middag på en anerkendt restaurant. Mine 24 timer i Gent sluttede, med en guidet byrundtur i den smukke by. 

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Ankomsten til Gent

Efter at have taget et tidligt morgenfly ud af København og et tog på en times tid fra Bryssel lufthavn, ankom jeg til byen Gent. Allerede ved stationen, kunne jeg se at det var en by hvor gammelt møder nyt og byen så allerede meget lovede ud. Jeg så frem til alle min oplevelse og 24 timer i Gent. Da jeg kørte ind mod centrum, så jeg alle de historiske bygninger og jeg glædede mig til at lære byen nærmere at kende.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Frokost på hyggelige Lepelblad

Det var nu blevet frokosttid og det var tid til, at få lidt benzin på motoren, så kroppen kunne være klar til alle oplevelserne. Jeg gik ned at de kringlede brostensbelagte små gader og endte på den rigtig hyggelige restaurant Lepelblad.

En restaurant med kvalitets og sæsonbetonede råvarer. Valget faldt på 7 forskellige deleretter, som jeg sammen med mit rejseselskab nød. En god start på min minirejse, hvor jeg på 4 dage skulle spise mig igennem det bedste af Flandern. Den 7-retters delemenu koster 39 Euro pr. person.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Chokolade Workshop

Efter min lækre frokost, skulle jeg have dagens næste oplevelse. Jeg gik igennem den smukke by, nød bygningerne, kanalen og den gode stemning, som der er i den lille by. Selvom det ikke lige var chokolade jeg havde mest lyst til, efter mine 7 rettes frokost, glædede jeg mig til at jeg skulle prøve at lave min egen chokolade.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Kanalrundfart

Nu skulle Gent oplevelses fra søsiden. Det startede i rigtig god stil med bobler og snacks – hvad mere kan du forlange? Jeg nød mine bobler, kigge på det ene smukke middelalderhuse efter det andet imens båden stille og roligt tøffede afsted.

Vores bådfører var også guide og han fortalte levende om alle de bygninger vi sejlede forbi, imens der blev drukket lidt flere bobler. Solen skinnede desværre ikke, men der var lunt i vejret og jeg nød den gamle arkitektur, hvor der ind imellem også var givet plads til lidt moderne byggeri. Gent viste sig bestemt fra sin smukkeste side, siddende i en båd i vandhøjde.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Middag på Karel De Stoute

Min aften i Gent sluttede med maner på Restaurant Karel De Stoute, som er Flanderns køkken Rebel. Det er en klub af unge køkkener, som deler deres passion for det innovative og kreative køkken. Restauranten er lidt svær at finde, den ligger midt inde i Gent, hvor mange kringlede gader først skal passeres. Den gamle renoverede bygning er utrolig hyggelig. Her fik jeg en middag som var udsøgt, veltilberedt, spændende og meget anderledes.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

4 retter og lækre vine

Først var der 4 forskellige appetizer inden selve middagen. Virkelig smagsoplevelser som fremmede appetitten. Herefter fik jeg 3 forretter. Den første var tomattatar med melon og ost. Den anden forret var radiser med jomfruhummer og den sidste langustine suppe.

Efter de tre velsmagende forretter fik jeg hovedretten der var svinekød serveret med forskelligt tilbehør. Middagen afsluttede med en dessert med jordbær, rabarber og is. Til middagen blev der serveret lækre vine, fint afstemt med den mad som blev serveret. Min middag på Karel De Stoute, var en stor madoplevelse og en fest i munden.

En menu koster, inklusive vine omkring 100 Euro og den var alle pengene værd.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Guidet byrundtur i Gent

Næste formiddag startede den store byrundtur i Gent. Den gamle middelalderby har omkring en kvart million indbyggere og den er ikke særlig stor. Jeg nød de smukke middelalderbygninger, de små snoede gader og indsnusede den hyggelige stemningen. Vores guide var indlevede og fortalte med stor passion om byens historie.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Guiden fortalte bl.a. en meget sjov historie:

Graffiti er som i så mange andre byer forbudt i Gent. Men i 1960 tillod den daværende borgmesteren det og købte en masse maling til de unge. De var nu ikke interesseret, for de havde allerede deres ”eget” sted, hvor de fik udlevet deres kunstneriske åre. Det var i Graffiti Allie, et sted som borgmesteren aldrig havde hørt om eller set. Et sted som i dag stadig lever i bedste velgående.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Maden i Gent

En del af oplevelsen i Flandern handler også om byernes egne råvarer, så på vores bytur skulle vi selvfølgelig spise. Vi smagte lækre oste hos den lokale ostehandler, chokolade på en fabrik, sennep i en gammel hyggelig butik og afsluttede med at smage næser!

Ja – næser er en specialitet i Gent og tro mig, de smager ikke særlig godt. Næser fra Gent, er en slags vingummi, men med en underlige flydende masse indeni og det er UTROLIG sødt.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

24 timer i Gent, bød på masser af oplevelser

24 timer i Gent, var gået og jeg havde haft et spændende døgn i Gent. Jeg fik set og oplevet en masse i denne gamle historiske by. Men jeg tager også fra Gent med følelsen af, at jeg rigtig gerne vil vende tilbage og opleve meget mere af denne by.

Et ekstra plus er også, at Gent ikke er særlig turistet. Det er som om turisterne endnu ikke har fundet denne skjulte perle, så derfor kan du få byen næsten helt for dig selv.

24 timer i Gent – Flandern, Belgien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

OnTrip.dk var inviteret som gæst til Flandern i Belgien af Visit Flanderns. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tøsetur til nyt land og nye oplevelser
– Skopje, Nordmakedonien –

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center