Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien
Den ultimative oplevelse, chokolade workshop for os der elsker chokolade. Er det ikke bare en drøm, som går i opfyldelse, at kunne lave sin egen belgiske chokolade. Det var det for mig. Et par timer dediceret til chokolade, på en af Belgiens bedste chokoladefabrikker.
Chocolato
Vi blev modtaget af Michael, der sammen med sin kone ejer Chocolato. På stedet var der udover produktion af den fineste chokolade også en butik, hvor jeg kunne købe chokolade. Fabrikken og butikken blev fint indrammet af en café, som tilbød at jeg kan købe morgenmad eller bare sidde og drikke en kop kaffe måske med et stykke chokolade til. Et stykke med løg og bacon, måske!
Fakta om chokolade, fortalt af Michael
Jeg glædede mig, for nu skulle jeg indvies i fakta om chokolade.
Michael fortalte om processen: Fra bønne til den færdige chokolade. Jeg blev fortalt, at smagen afhænger af den jord som kakaoplanten vokser i. At den kan høstes to gange om året og hvor vigtig temperaturen er for chokolade. Det er temperaturen som ændrer og former teksturen i chokoladen. Alt afhængig af om det er varme eller kulde.
Smagsprøver
Selvfølgelig skulle der også smages på chokoladen og det var nogle smagsoplevelser, som jeg aldrig tidligere har prøvet. Jeg var overrasket over, hvor forskelligt det kan smage. En smag der er afhængig af, hvor mange procent af kakaobønnen der er indeholdt i chokoladen og hvor den er dyrket. Efter at Michael levende og meget passioneret havde fortalt de grundlæggende ting, kunne jeg starte med at lave min egen chokolade.
Jeg lavede min egen chokolade
Plastiskforklædet kom på og så var jeg i gang. Jeg havde en form, som jeg først dyppede ned i den smeltet chokolade som havde den helt rigtige temperatur. Så nu havde jeg fået lavet en chokoladeramme. Herefter puttede jeg lidt fyld i som var rosiner og nødder. Den sidste del af processen var at få fyldt formen op, så den derefter kunne blive afkølet. En form der selvfølgelig var med hjerter, til os der elsker chokolade.
Det lyder ret nemt, men det var det faktisk ikke. Den flydende chokolade var ikke nem at styre, så hurra for mit forklæde. Jeg tror, at der var mere chokolade udover mig end der var kommet ned i formen.
Efter min chokolade var kommet ud af fryserne blev den puttet i en fin æske. Jeg var ret stolt af min lille æske med hjemmelavet fyldt chokolade.
Chokolade workshop for os der elsker chokolade
Det var en rigtig god og sjov oplevelse, at være på workshop og lave chokolade. Chokolade som jeg lavede i Flandern, i byen Gent. Et område som har et imponerende ry, for deres rigtig gode kvalitets chokolade. Jeg er helt enig, chokoladen er lækker. Den smager slet ikke som de æsker, hvor der står Belgisk chokolade på, som vi for få penge, køber i Danmark. Jeg anbefaler helt klart at prøve, chokolade workshop for os der elsker chokolade.
Bonus info
- Der findes forskellige typer workshops.
- De varer fra 2-3 timer. Minimum deltager er 8 personer og maks. 20 personer.
- Det koster 35 EURO pr. person.
- Adresse: Sint-Michielshelling 7
- Du kan her læse om alle vores oplevelser i Flandern.
- Rejsetidspunkt juni.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com
18 Comments
Add comment Annuller svar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Så gøy! Dette hadde vært en perfekt aktivitet for en sjokoladeelsker som meg selv, hehe. 😀
Hej Renate, tak for din kommentar og dit besøg:-)
Hahaha ja hvis du er en stor chokolade elsker, ville det lige have være noget for dig. Du havde nok spist dig en mavepine til :o)
/Annette
Haha, ja, det skal du ikke se bort ifra! 😀
Hahaha, Rentate.
Herlig! Belgisk sjokolade er jo så godt! Jeg fikk testet noen varianter da jeg var i Brügge, men å lage det selv har jeg ikke prøvd 🙂
Hej Marianne, tak for dit besøg og din kommentar:-)
Uhh det var en god oplevelse Marianne. De kan godt finde ud af at lave chokolade i Belgien og det kan jeg også 😉 med lidt hjælp.
Det var en rigtig sjov oplevelse, sjovere end jeg egentlig havde troet.
/Annette
Så kult at dere var på Chocolato! Nå fikk jeg vann i munnen – denne sjokoladen er himmelsk god! Jeg hadde også med meg egenlaget sjokolade hjem fra Chocolato. Den ble ikke gammel for å si det slik!
Hej Elisabeth, tak for dit besøg og din kommentar:-)
Ja Elisabeth, det var en sjov oplevelse og det smager bare så godt det chokolade. Sjovt at du også har været der og lavet din egen chokolade. Nej du har ret, det bliver man aldrig for gammel til.
Jeg havde faktisk ikke regnet med, at det ville være så sjovt at lave min egen chokolade som det egentlig var. Det ægtepar som ejer Chocolato er bare så venlig og søde. Det gjorde hele oplevesen så meget bedre.
/Annette
Ej, det lyder bare lækkert og lidt farligt…men mums! Det havde jeg ikke noget i mod at prøve 😉
Hej Tine, tak for din kommentar og dit besøg:-)
Uhhh det var så lækkert og super sjovt. Jeg vil håbe at du en dag kommer til at prøve det. Jeg var overrasket over hvor sjovt det egentlig var. Lidt ligesom at være barn igen også det med at få ondt i maven af for meget chokolade 😉
Åh waow, det ser fantastiskt ut! Jag har faktiskt varit i Gent, men det var med jobbet, och då hann jag inte med sånt där… Men nu vill jag ju nästan åka tillbaka! Gent var en trevlig liten stad för övrigt 😉
Hej FREEDOMtravel, tak for jeres besøg og kommentar:-)
Uhhh det var også fantastisk. En rigtig god og sjov oplevelse selvom det var lidt svært at begrænse sig med alt den gode chokolade. Du skal da tilbage Helena, jeg vil også tilbage. Det er sådan en smuk og hyggelig by med ikke særlig mange turister.
/Annette
Vi har ikke været i Belgien endnu, men det kan da hurtigt blive en ynglings destination, chokolade, øl og spa ?
Hej Stine, tak for din kommentar og dit besøg:-)
Uhh det er det fint land og håber at i en dag tager til Belgien. Ja, chokolade, øl og spa er en super kombination. Hvem kan ikke lide det?;-)
Jeg blev overrasket, over hvor dejligt et land det er og det er bestemt ikke sidste gang jeg tager til Belgien.
/Annette
Hei, dere
Der var jeg også på sjokoladekurs. Fint sted, god sjokolade 🙂
/Mette
Hej Mette, tak for dit besøg og din kommentar:-)
Haha har du også været der? Hvor sjovt.
Ja det er et rigtig fint sted og chokoladen, hold da på hvor er den lækker 🙂
/Annette
Åhhh, mundvandet løber. Jeg tror, jeg vill have svært med at vente med at spise til chokoladen var helt stivnet og klar 🙂 Lækkert ser det ud 🙂 Må have Belgien på rejselisten.
Hej Hanne, tak for dit besøg og din kommentar:-O
Uhhh det var så lækkert og heldigvis fik vi lidt smagsprøver ind imellem. Tror hvis vi ikke havde fået det, så havde jeg heller ikke kunne vente 🙂
Det er rigtig lækkert, Hanne og du må bestemt have Belgien på listen om ikke andet så for chokoladen 😉
/Annette