Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Den ultimative oplevelse, chokolade workshop for os der elsker chokolade. Er det ikke bare en drøm, som går i opfyldelse, at kunne lave sin egen belgiske chokolade. Det var det for mig. Et par timer dediceret til chokolade, på en af Belgiens bedste chokoladefabrikker.

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chocolato

Vi blev modtaget af Michael, der sammen med sin kone ejer Chocolato. På stedet var der udover produktion af den fineste chokolade også en butik, hvor jeg kunne købe chokolade. Fabrikken og butikken blev fint indrammet af en café, som tilbød at jeg kan købe morgenmad eller bare sidde og drikke en kop kaffe måske med et stykke chokolade til. Et stykke med løg og bacon, måske!

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Fakta om chokolade, fortalt af Michael

Jeg glædede mig, for nu skulle jeg indvies i fakta om chokolade.

Michael fortalte om processen:  Fra bønne til den færdige chokolade. Jeg blev fortalt, at smagen afhænger af den jord som kakaoplanten vokser i. At den kan høstes to gange om året og hvor vigtig temperaturen er for chokolade. Det er temperaturen som ændrer og former teksturen i chokoladen. Alt afhængig af om det er varme eller kulde.

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Smagsprøver

Selvfølgelig skulle der også smages på chokoladen og det var nogle smagsoplevelser, som jeg aldrig tidligere har prøvet. Jeg var overrasket over, hvor forskelligt det kan smage. En smag der er afhængig af, hvor mange procent af kakaobønnen der er indeholdt i chokoladen og hvor den er dyrket. Efter at Michael levende og meget passioneret havde fortalt de grundlæggende ting, kunne jeg starte med at lave min egen chokolade.

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Jeg lavede min egen chokolade

Plastiskforklædet kom på og så var jeg i gang. Jeg havde en form, som jeg først dyppede ned i den smeltet chokolade som havde den helt rigtige temperatur. Så nu havde jeg fået lavet en chokoladeramme. Herefter puttede jeg lidt fyld i som var rosiner og nødder. Den sidste del af processen var at få fyldt formen op, så den derefter kunne blive afkølet. En form der selvfølgelig var med hjerter, til os der elsker chokolade.

Det lyder ret nemt, men det var det faktisk ikke. Den flydende chokolade var ikke nem at styre, så hurra for mit forklæde. Jeg tror, at der var mere chokolade udover mig end der var kommet ned i formen.

Efter min chokolade var kommet ud af fryserne blev den puttet i en fin æske. Jeg var ret stolt af min lille æske med hjemmelavet fyldt chokolade.

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Chokolade workshop for os der elsker chokolade

Det var en rigtig god og sjov oplevelse, at være på workshop og lave chokolade. Chokolade som jeg lavede i Flandern, i byen Gent. Et område som har et imponerende ry, for deres rigtig gode kvalitets chokolade. Jeg er helt enig, chokoladen er lækker. Den smager slet ikke som de æsker, hvor der står Belgisk chokolade på, som vi for få penge, køber i Danmark. Jeg anbefaler helt klart at prøve, chokolade workshop for os der elsker chokolade.

Chokolade workshop for os der elsker chokolade – Gent, Belgien

Bonus info

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center