24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

I samarbejde med Visitflanders og NordicTB24 timer i Brugge er min fortælling, om mine oplevelser i den smukke historiske by i Flandern. Et døgn der bød på masser af spændende oplevelser. Gåtur rundt i den smukke middelalderby, besøg på pommes frites museum, kanalrundfart og dagen endte med lækker gourmetmad.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Rejsen til Brugge

Jeg startede meget tidligt om morgen eller det var vel nærmere nat men at tage flyet til Bruxelles. Efter halvanden times flyvning med Bryssel Airlines, var jeg fremme. Derefter skulle toget findes. Det var rimeligt nemt og bekvemt. Det var det bare at scanne min købte billet og stå på toget. Turen til Brugge tog halvanden time med et enkelt skift undervejs. En meget behagelig togtur og efter ankomsten, var jeg klar til at gå på oplevelse og starte mine 24 timer i Brugge.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Ankomsten til Brugge

At ankomme til Brugge, var som at træde tilbage i tiden. Den smukke gamle middelalderby, bombarderede mig med det samme med masser af indtryk. De mange smukke bygninger, hvor nogle er imponerende i størrelsen og andre var små og søde men alle havde de smukke detaljer. En lille eventyrby, som er Nordeuropas svar på Venedig med sine 50 km. kanalerne, som skærer gennem byen og dermed giver byen en ekstra dimension.

Brugge var tilbage i det 1500 århundrede Europas hovedstad og en stor handelsby. En by hvor den indre bymidte er optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Brugge har kun 120.000 indbyggere og besøges af 7 millioner turister hvert år, så den lille eventyrby, er ved at få nok. Men allerede efter meget kort tid, så jeg frem til mine 24 timer i Brugge.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Frokost

Efter en kort gåtur gennem de historiske gader, på de toppede brosten, stoppede jeg op. Kiggede op, kiggede hen og bag ved mig, for sikre mig, at jeg fik set hele paraden af smukke bygninger i forskellige farver. Jeg havde svært ved at løsrive mig men jeg ødede vold på mig selv og gjorde det, for det var frokosttid.

I den smukke Academiestraat gade ligger Brasserie Forestiere. Her blev en let og hurtig frokost indtaget. Jeg fik lidt at drikke og en udmærket wrap med kylling som hurtigt blev spist, for alle oplevelser ventede jo lige udenfor døren.

Adresse: Academiestraat 11

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Pomme frites museum

Mit første stop, på turen rundt i Brugge var ved pommes frites museet. Da det er verdens eneste og fordi Belgien har en lang pomme frites kultur, så måtte jeg bare opleve dette museum. Museet strækker sig over to etager i den ældste bygning i Brugge. Museet fortalte mig om kartoflens historie og dagens pommes frites. Der var selvfølgelig også mulighed for at købe sig til smagsprøver.

Det var sjovt at opleve verdens eneste pomme frites museum og så heller ikke mere. Historien var tynd – hvor meget skal du egentlig også vide om en kartoffel? Museet var kedeligt, virkede lidt slidt og var lidt spild af tid.

  • Entre: DKK 60
  • Pomme frites: DKK 16

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Byrundtur i Brugge

Efter mit lidt skuffede besøg på museet, forsatte jeg min tur rundt i byen. Efter lidt tid stod jeg på den store torv Markt. Her blev jeg med et, henført til byens storhedstid i renæssancen med alle de imponerende bygninger. De farverige huse med trappegavle, det store klokketårn, den gotiske Provinciaal Hof i skøn forening med hestevogne, turister, gadesælgere, cafeer og de lokale som spiste pomme frites til frokost.

Turen fortsatte genne snirklede gader på de toppede brosten. Efter hvert gadehjørne, ventede der nye oplevelser og jeg fik virkelig fornemmet historiens vingesus. Mine øjne og bestemt også kameraet kom virkelig på overarbejde og jeg nød hvert et øjeblik.

Livet leves fuldt ud her i Brugge. De smukke bygninger og pladserne bruges af både de lokale og alle turisterne. På denne smukke sensommerdag blev udendørslivet nydt både til antikloppemarked, køreture i en af de utallige hestevogne og til en kølig drik på en af de mange cafeer – og eller restauranter.

Jeg forsatte min tur gennem byen og ville have det optimale ud af min 24 timer i Brugge. Jeg var nu kommet til Minnewater Park. Så kan det næsten ikke blive smukkere. Søen var omgivet af træer og masser af svaner, som er et symbol for Brugge og stilheden sænkede sig med et over både mig og byen.

Minewater kaldes også for Lake of Love og har en historie:

Minna’s tragiske romantik og hendes kærlighed til Stromberg, har udviklet sig til en lokal legende, der siger: Du vil opleve evig kærlighed, hvis du går over Søbroen med din partner.

Stedet var perfekt til en slentretur rundt om søen, et hvil på en bænk og var en oase i byen. Bestemt en af mine favoritoplevelser i Brugge.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Kanalrundfart

Nu skal Brugge jo også ses fra søsiden, så på min vej tilbage gennem byen stoppede jeg op – for lige her kunne jeg da hoppe på en båd, som ville tage mig med på en kanalrundfart. Jeg købte min billet og ventede ikke særlig længe, før jeg skulle afsted.

Båden var rimelig lille og jeg sad tæt meget tæt på, alle de andre turister som havde fået den samme glimrende ide som mig. At se og opleve en by fra vand siden giver altid et andet indtryk, vinkel og perspektiv og er altid en god oplevelse. Jeg nød min halve time som endnu engang overbeviste mig om Brugges skønhed.

  • Billetpris: DKK 60

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Kaffe og vafler

Det var nu blevet sent eftermiddag og mine ben var trætte, så nu skulle der et hvil til. På det store torv Markt, fandt min rejsekammerat Daniela og jeg en cafe. Vi satte os ned, nød livet på pladsen, talte om alle dagens oplevelser og fik en kop kaffe.

Men nu var vi jo i Belgien, så kaffen skulle selvfølgelig ledsages af en Belgisk vaffel med masser af frisk frugt. Den blev nydt, inden vi satte snuden hjemover til vores hotel, inden vi skulle på vores gourmet oplevelse, som var en del af 24 timer i Brugge.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Gourmet middag på Kok Au Vin

Med en gåtur på 20 minutter til restanten, af små kringlede gader, langs med kanalen i de bløde aftenlys tog turen lige lidt længere en beregnet. Der var mange fotostop på turen men endelig var jeg og mine rejsekammerater fremme ved restauranten. Brugge er faktisk en af de byer i Europa som har den højeste koncentration af restauranter, på absolut topniveau og nu skulle jeg opleve en af dem.

Omgivelserne osede af hygge på denne restaurant som er anbefalet i Michelin guiden. Jeg blev placeret ved et langt træbord som var hyggelig og rustikt opdækkede med levende lys. Jeg fik serveret en velkomstdrink, friskbagt brød og 3 forskellige smagsoplevelser til vores brød.

 Menuen

  • Forret: Herefter fik jeg en forret, som var en slags julesalat, bresaola som er en italiensk variant af lufttørret saltet oksefilet, buratta som er en frisk ost alla mozzarella og yoghurt. Retten var toppede med ristede hvedekerner. En forret med masser af smagsoplevelser og virkelig en fest for munden. Til forretten fik jeg en lækker hvidvin som var perfekt afstemt til retten.
  • Hovedret: Næste ret var havkat med grillede grønsager, polenta og tomater. Til denne velsmagende, vel tilberedte ret, fik jeg lækker rødvin. En perfekt stegt fisk og en rigtig god smagsoplevelse.
  • Dessert: Sidste ret var rabarber med citroncreme, basilikum og forskellige bær. En lækker forfriskende dessert. En perfekt afslutning på en lækker menu.

Jeg fik til allersidst en kop velsmagende kaffe og lidt kager. En rigtig god oplevelse at spise middag på Kok Au Van. Maden og servicen var i top.

Adresse: Ezelstraat 21

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Nat og morgen på Golden Tulip De’ Medici Hotel

Efter en dejlig dag med masser af oplevelser, var tiden nu kommet til en god nat søvn. Jeg fandt mit hotel Golden Tulip De’ Medici og faldt udmattet omkuld i min seng. Næste morgen vågende jeg, solen skinnede og jeg var klar til nye oplevelser. En hurtig morgenmad på hotellet, så ud og nyde det sidste af mine 24 timer i Brugge, inden turen gik videre til Antwerpen.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

24 timer i Brugge

Jeg nød mine 24 timer i Brugge. Den lille eventyrby mindede mig om min tidligere oplevelser i en anden smuk middelalderby i Flandern – Gent. Kanalerne, de smukke bygninger, brostenen, den gode stemning og Brugge var utrolig hyggelig, at bevæge sig rundt i. Selvom det er en by som er ved at blive overrendt,  lidt turisttræt og de selv er ved at kvæle den med alle deres hestevognene, var den bestemt et besøg værd.

Jeg syntes, ikke at der var så mange mennesker og oplevede ofte gader der var mennesketomme. Det var måske tidspunktet på året, som var perfekt for en tur til Brugge. Et sensommeren besøg, kan bestemt anbefales og du kan nå at opleve meget, på 24 timer i Brugge.

24 timer i Brugge – Flandern, Belgien

Denne rejse er lavet i samarbejde med Visitflanders og NordicTB. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

  • Rejsetidspunkt august.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center