De Koninck er i dag et besøgscenter – Antwerpen, Belgien

Det tidligere bryggeri De Koninck er i dag et besøgscenter. De gamle bygninger er blevet renoveret, ølbryggeriet er flyttet ud og i dag tilbyder stedet oplevelser. Der er nu kommet lækre butikker med lokale råvarer, en pub, et museum og en super lækker tagterrasse med en restaurant

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Mine forventninger

Jeg havde nok egentlig forventet, at jeg skulle ud at opleve et bryggeri. Se hvordan de berømte belgiske øl bliver produceret og smage på dem. En oplevede, som jeg på en tidligere rejse til Flandern oplevede, da jeg besøgte Hof ten Dormaal. Så på vejen til De Koninck, var mine forventninger ikke så store. Jeg blev dog meget positivt overrasket. For De Koninck er i dag et besøgscenter.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Rundvisning

Vores guide Wim viste os rundt på De Koninck. Han fortalte:

Bryggeriet blev anlagt i 1833 under det oprindelige navn Hand. Selve bryggeriet er flyttet men de gamle lokaler er i dag blevet renoveret og bliver nu brugt til andre formål. De Koninck er i dag et besøgscenter med foreninger, besøgscenter, en pub, museum og restaurant.

Wim fortalte desuden at de forretninger, der i De Koninck er varer hvor der er kælet for kvaliteten. Han viste os den imponerende slagterforretning, hvor der var muligheden for at se kødet som var udstillet. Den hyggelige bagerforretning, ostebutikken og et kig til alle de oste, som var ved at blive lagret. En butik med lækkert belgisk chokolade, en museumsbutik som bl.a. sælger øl og fortalte at der et par gange om ugen, er mulighed for at købe økologiske grønsager.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Morgenmad

Efter vores informative og spændende rundvisning, inviterede vores guide Wim os på morgenmad. Den bestod selvfølgelig af alle de lækre produkter fra butikkerne. WOW det var lækkert – kvalitet og noget af den bedste morgenmad, jeg længe har smagt. Morgenmaden blev nydt imens Wim fortalte om bryggeriet og vi fik lidt at vide om Antwerpens historie.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Museum

De Koninck er i dag et besøgscenter og har desuden også et museum. På museet fik jeg en indlevende og spændende historie om øllen Bolleke. Jeg blev taget med på en rejse, på dette interaktive museum, hvor jeg bl.a. kunne få en køretur i en øl bil. Jeg så film, gik gennem rummene som tidlige blev brugt til øl lagring.

I dag, bliver de brugt til at vise film på en superspændende, levende men stadig informativ måde blandt de gamle øl fade. Musset overraskede mig positivt, jeg blev oplyst og underholdt på en rigtig god måde.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Ølsmagning

Efter mit museumsbesøg, var tiden kommet til at besøge den store pub. Herinde i den højloftede pub kan du se portrætter af familien De Koninck imens du får skænket dine smagsprøver. Det var nu stadig tidligt på dagen så jeg sagde:

Kan jeg ikke få det ene glas med vand? Tre øl er lige lovligt meget, så tidligt på dagen.

Øllene, det gode vejr og den charmende stemning blev nydt inden tiden var kommet til lidt frokost.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Frokost på Black Smoke

Ind i bygningen, tryk på den øverst etage i elevatoren og se hvad der venter dig, når døren går op.

WOW siger jeg bare. Hvor vildt!

Den fineste, vildeste og enormt store tagterrasse, viste sig foran mig. Jeg var med et, lige så imponeret som da jeg var i Marrakech og oplevede alle deres tagterrasser. Udsigten til byen, tagene som var badet i sol, lækker musik i højtalerne og behagelige møbler. Så bliver det ikke meget bedre. Jeg var nu glad for, at der var bestilt bord til os, for på denne solrige søndag var der udsolgt.

Vel placeret først i solen, senere blev det dog i skyggen fik jeg et menukort. Sulten var ikke så stor efter det lækre morgenmåltid så det blev til egg benedict. Mine blogger kollegaer valgte gedeost og nachos. Frokosten blev nydt og der blev bestilt noget, jeg aldrig har smagt før. Martini kaffe – har ikke engang hørt om det før.

Drikken blev omhyggeligt lavet af bartenderne og serveret. Den var faktisk overraskende god og blev nydt sammen med de sidste billeder af Antwerpen set fra oven, inden jeg desværre blev nød til at gå.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter

Et besøg til De Koninck kan bestemt anbefales. Det giver masser af gode oplevelser. Et spændende museum, muligheden for at drikke en øl på pubben, indkøb af lækre råvarer eller måske nyde et måltid mad på tagterrassen med udsigten over Antwerpen.

Bonusinfo: Husk at bestille bord hvis du vil spise på Black Smoke.

De Koninck er i dag et besøgscenter

  • Rejsetidspunkt august.
  • Adresse: Mechelsesteenweg 291

Denne rejse er lavet i samarbejde med Visitflanders og NordicTB. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

#HiBelgiumPass #BrusselsAirlines #VisitFlanders

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Det ukendte Highway 1 nord for San Francisco og de store naturoplevelser i det nordvestlige USA. Med en afstikker til fantastiske Las Vegas – Its Vegas time, baby!!

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center