De Koninck er i dag et besøgscenter – Antwerpen, Belgien

Det tidligere bryggeri De Koninck er i dag et besøgscenter. De gamle bygninger er blevet renoveret, ølbryggeriet er flyttet ud og i dag tilbyder stedet oplevelser. Der er nu kommet lækre butikker med lokale råvarer, en pub, et museum og en super lækker tagterrasse med en restaurant

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Mine forventninger

Jeg havde nok egentlig forventet, at jeg skulle ud at opleve et bryggeri. Se hvordan de berømte belgiske øl bliver produceret og smage på dem. En oplevede, som jeg på en tidligere rejse til Flandern oplevede, da jeg besøgte Hof ten Dormaal. Så på vejen til De Koninck, var mine forventninger ikke så store. Jeg blev dog meget positivt overrasket. For De Koninck er i dag et besøgscenter.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Rundvisning

Min guide Wim viste mig rundt på De Koninck. Han fortalte:

Bryggeriet blev anlagt i 1833 under det oprindelige navn Hand. Selve bryggeriet er flyttet men de gamle lokaler er i dag blevet renoveret og bliver nu brugt til andre formål. De Koninck er i dag et besøgscenter med foreninger, besøgscenter, en pub, museum og restaurant.

Wim fortalte desuden at de forretninger, der i De Koninck, er varer hvor der er kælet for kvaliteten. Han viste mig den imponerende slagterforretning, hvor der var muligheden for at se kødet som var udstillet. Den hyggelige bagerforretning, ostebutikken og et kig til alle de oste, som var ved at blive lagret. En butik med lækkert belgisk chokolade, en museumsbutik som bl.a. solgte øl og fortalte at der et par gange om ugen, var mulighed for at købe økologiske grønsager.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Morgenmaden

Efter en informativ og spændende rundvisning, inviterede min guide Wim mig på morgenmad. Den bestod selvfølgelig af de lækre produkter fra butikkerne. WOW det var lækkert – kvalitet og noget af den bedste morgenmad, jeg længe har smagt. Morgenmaden blev nydt imens Wim fortalte om bryggeriet og jeg fik lidt af vide om Antwerpens historie.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Museum

De Koninck er i dag et besøgscenter men det har desuden et museum. På museet fik jeg en indlevende og spændende historie om øllen Bolleke. Jeg blev taget med på en rejse, på dette interaktive museum, hvor jeg bl.a. kunne få en køretur i en øl bil. Jeg så film og gik gennem rummene, som tidlige blev brugt til øl lagring.

I dag, bliver de brugt til at vise film på en superspændende, levende men stadig informativ måde blandt de gamle øl fade. Museet overraskede mig positivt, jeg blev oplyst og underholdt på en rigtig god måde.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Ølsmagning

Efter mit museumsbesøg, var tiden kommet til at besøge den store pub. Herinde i den højloftede pub kan jeg se portrætterne af familien De Koninck imens jeg fik skænket mine smagsprøver. Det var nu stadig tidligt på dagen så jeg sagde:

Kan jeg ikke få det ene glas med vand? Tre øl er lige lovligt meget, så tidligt på dagen.

Øllene, det gode vejr og den charmende stemning blev nydt inden tiden var kommet til lidt frokost.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Frokost på Black Smoke

Ind i bygningen, tryk på den øverst etage i elevatoren og se hvad der venter dig, når døren går op.

WOW siger jeg bare. Hvor vildt!

Den fineste, vildeste og enormt store tagterrasse, viste sig foran mig. Jeg var med et, lige så imponeret som da jeg var i Marrakech og oplevede alle deres tagterrasser. Udsigten til byen, tagene som var badet i sol, lækker musik i højtalerne og behagelige møbler. Så bliver det ikke meget bedre. Jeg var nu glad for, at der var bestilt bord til os, for på denne solrige søndag var der udsolgt.

Vel placeret først i solen, senere blev det dog i skyggen, fik jeg et menukort. Sulten var ikke så stor efter det lækre morgenmåltid så det blev til egg benedict. Mine frokostvenner valgte gedeost og nachos. Frokosten blev nydt og der blev bestilt noget, jeg aldrig har smagt før. Martini kaffe – har ikke engang hørt om det før.

Drikken blev omhyggeligt lavet af bartenderne og serveret. Den var faktisk overraskende god og blev nydt sammen med de sidste billeder af Antwerpen set fra oven, inden jeg desværre blev nød til at gå.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter - - Antwerpen, Belgien

De Koninck er i dag et besøgscenter

Et besøg til De Koninck kan bestemt anbefales. Det gav masser af gode oplevelser. Et spændende museum, muligheden for at drikke en øl på pubben, indkøb af lækre råvarer og et måltid mad på tagterrassen med udsigten over Antwerpen.

Bonusinfo: Husk at bestille bord hvis du vil spise på Black Smoke.

De Koninck er i dag et besøgscenter

  • Rejsetidspunkt august.
  • Adresse: Mechelsesteenweg 291

Denne rejse er lavet i samarbejde med Visitflanders og NordicTB. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center