24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

I samarbejde med Visitflanders og NordicTB24 timer i Antwerpen, er mine oplevelser i den belgiske storby. En multikulturel by hvor gammelt møder nyt. Jeg oplevede på 24 timer en byrundtur, et museumsbesøg, en gourmetmiddag og et besøg til et nedlagt bryggeri. Mine oplevelser, sluttede med en spændende gåtur gennem det jødiske kvarter.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Ankomsten til Antwerpen

Efter dejlige dage i Brugge, var tiden nu kommet til at opleve noget mere af Flandern. Jeg satte mig i et tog fra Brugge og efter 1.30 minutter, var jeg i storbyen Antwerpen. Det var lidt af en kulturforskel at komme fra den lille historiske by Brugge, til en af verdens vigtigste havnebyer med omkring 500.000 indbyggere.

Allerede ved ankomsten til Antwerpen Central – banegården, blev jeg imponeret. Det siges, at banegården fra 1905 er en af verdens smukkeste og det kan jeg kun være enig i. Øjnene og kameraet, kom med det samme på overarbejde for denne bygning var imponerende, storslået og fyldt med detaljer.

Byen summede af liv, gadebilledet var nu mere pulserende, kommet op i tempo og afspejlede med det samme, den multikulturelle by som Antwerpen er. Jeg trådte, ud på pladsen foran banegården og her blev mødt af et stort pariserhjul, de mange mennesker og efter få minutter var jeg ved mit hotel Hotel Indigo Antwerp, hvor jeg afleverede min bagage. Nu kunne mine 24 timer i Antwerpen  for alvor begynde.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Guided gåtur

Jeg startede med en gåtur gennem det historiske Antwerpen, hvor gågaden Meir både viste mig masser af muligheder for shopping men bestemt også, masser af smukke rokoko bygninger. Det var bestemt en hyggelig gade, hvor jeg selvfølgelig lige skulle indenfor i en af bygningerne og det blev Stadsfeestzaal. En gammel bygning fra 1905 som i dag er et shoppingcenter.

Min gåtur forsatte og her stod den – WOW. Europas første skyskraber Boerentoren, som i dag kaldes for KBC tårnet. En kæmpestor bygning fra 1931 bygget i artdeco stil og som dengang, med sine 87,5, var den højeste skyskraber i Europa. En ret vild oplevelse for mig, som elsker tv-tårne og høje bygninger.

Turen gik videre til Grote Markt som nok er hjertet i Antwerpen. Her nød jeg pladsens storhed og de mange bygninger, inden jeg så den smukke katedral Vor Frue Domkirke – Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Den blev bygget mellem 1352-1521 og har et klokketårn på hele 123 meter. En katedral om er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Jeg gik indenfor men desværre og øv, der var lukket om lørdagen, så i stedet nød jeg lidt gadeoptræden udenfor.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Smagsprøver på byrundturen

Min guide gåtur inkluderede også smagsprøver. Guiden Anne-Marie, tog mig hen til en chokoladefabrik og en butik, hvor jeg havde muligheden for at se produktionen af chokolade og få lidt smagsprøver. Derefter gik turen til slagteren, her fik jeg smagsprøver af en slags skinke og vel det som vi i Danmark, ville betegne som sylte. Der var varmt denne lørdag i Antwerpen, solen skinnede fra en skyfri himmel så smagsprøverne skulle selvfølgelig skylles ned med kold belgiske øl.

Ved ankomsten til det meget typisk belgiske værtshus kom servitricen og spurgte:

Vi du have snaps eller øl?

Øl tak, den kølige øl Bolleke blev nydt og jeg syntes, at mine 24 timer i Antwerpen var startet forrygende.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Frokost på Brasserie Hobs

Brændstof skulle der jo til, når jeg nu kun havde 24 timer i Antwerpen og gerne vil opleve så meget af byen som muligt. Øl og lidt smagsprøver var jo ikke nok. Derfor spiste jeg en frokost på Brasserie Hobs. Jeg havde dog ikke lige forudset, at jeg skulle vente i over en time på min frokost. Frokosten bestod af fisk, tartarsovs og karry chips. Et måltid der ikke blev nydt, for det var ret ringe men udsigten til den livlige plads fejlede til gengæld intet.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Museum aan de Stroom – MAS

Næste stop på min 24 timer i Antwerpen, var en gammel drøm der blev opfyldt. Jeg har set utallige billeder af det 60 meter høje Museum aan de Stroom – MAS. Bygningen har fascinerede mig og i dag blev det min oplevelse. Den skuffede ikke, som den lå der i det sene eftermiddagslys og spejlede sig i floden Scheldt.

Utrolig smukt!

MAS er det største museum i Antwerpen og stod færdig i 2011. I dag huserer det hele 470.000 objekter og hovedfokus på museet er Antwerpen og byen mange aspekter især som international havn. Jeg tog med det samme rulletrappen op til øverste etage, for at nyde det imponerende syn som jeg kunne få heroppe fra toppen af bygningen. Desværre havde de glemt at pudse ruderne, så ingen flotte billeder. ØV!

Derefter gik jeg gennem et par af udstillingsområderne men jeg må indrømme, at jeg hurtigt gik lidt død. Ikke fordi det ikke var spændende, men jeg syntes hurtigt det blev for langhåret og jeg kedede mig lidt. Bygningen imponerende mig mere end selve indholdet på museet, desværre.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Middag på Graanmarkt 13

Det var blevet tid til middag, så derfor gik turen til Graanmarkt 13. Restauranten lå ved en hyggelig lille plads og den er blevet anbefalet i Michelin guiden. Allerede ved ankomsten, vidste jeg at denne oplevelse ville blive special. Den smukke oplyste bygning inviterede mig med det sammen indenfor.

Jeg gik indenfor og ned i kælderen imens jeg kiggede på krydderurterne, som dekorativt var placerede på trappeafsatsen. Nede i restauranten osede der af hygge og god stemning med borde som smukt var pyntet med hvide stofservietter, smukke glas og bestik.

Tjeneren kom og fortalte om den tre- retters menu og der blev serveret brød og en velkomstdrink.

  • Forretten – Rødbeder, ærter, sojasovs og appelsin. Virkelige en velsmagende let forret, hvor der desuden var lækkert hvidvin til.
  • Hovedret – 3 forskellige udskæringer af en kylling og som tilbehør tre forskellige grønsagsretter. Især grønsager var velsmagende og en sand fest i munden sammen med den lækre rødvin.
  • Dessert – Brødbudding med is og chokolade dertil en lækker dessertvin.

Min middag på Grannmarkt 13 var en madoplevelse, lækkert gourmetmad i lækre omgivelser. Bestemt et sted jeg kan anbefale dig at besøge.

Adresse: Graanmarkt 13

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Min overnatning på Hotel Indigo Antwerp

Med en dag fuld af oplevelser, så er der intet bedre end at komme til et lækkert hotelværelse. Mit værelse på Queen A Antwep osede af hygge og god stil så jeg faldt hurtigt i søvn. Der var jo stadig ting der endnu skulle oplevelse næste dag, på mine 24 timer i Antwerpen.

Anmeldelse af Queen A Antwerp – Antwerpen, Belgien

De Koninck

Næste morgen tilbød nye oplevelser, da turen gik til det gamle bryggeri De Koninck, der nu er nedlagt og renoveret. I dag er det blevet et besøgscenter med museum, lækre delikatesse butikker, en pub og en restaurant. Jeg havde en rigtig god formiddag her og afsluttede med en lækker frokost på tagterrassen, hvor restauranten Black Smoke lå.

De Koninck er i dag et besøgscenter - Antwerpen, Belgien

Diamanter og det jødiske kvarter

Mine 24 timer i Antwerpen, var ved at være ved vejs ende og turen tilbage til hotellet, gik gennem det jødiske kvarter. Antwerpen er jo kendt for sine diamanter og i Antwerpen lever der faktisk omkring 20.000 jøder, hvor en stor del af dem er involveret i handel med diamanter.

Mere end 80% af alle handlende rådiamanter går gennem kvarteret i indre by og tre små gader danner rammen om størstedelen af verdens diamanthandel. Der er hele 1.500 kontorer i de tre små gader, der beskæftiger sig med diamanter.

Min tur gennem kvarteret, var lige som at få skruet tiden tilbage. Kvinder i gammeldags tøj med tørklæder om hoved. Mænd med deres høje hatte, deres store skæg og lange slangekrøller. En tidslomme, en anden kultur og en anderledes oplevelse. Et kvarter med smukke huse, en anderledes stilhed og en god oplevelse. En oplevelse der afsluttede mine 24 timer i Antwerpen, da jeg så banegården og dermed var ved stedet, hvor toget skulle køre mig ud til lufthavnen.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

24 timer i Antwerpen

Hvordan var mine 24 timer i Antwerpen? De var hektiske. Jeg fik oplevet og set rigtig meget og heldigvis var vejret med mig. Sensommer varme og sol, hvilket altid gør oplevelsen af en by så meget bedre. Det var lidt at en kulturforskel at ankomme fra lille historiske Brugge, til den hektiske storby Antwerpen. En by med masser af spændende kvarterer, museer og en historisk bydel.

Pulsen, de mange områder og den gode stemning medvirkende til at mit besøg til Antwerpen, var en god oplevelse. Den multikulturelle by havde masser af charme og jeg vil bestemt gerne opleve mere, en anden gang, af denne spændende by.

24 timer i Antwerpen – Flandern, Belgien

Denne rejse er lavet i samarbejde med Visitflanders og NordicTB. Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

  • Rejsetidspunkt august.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center