24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven, viste os UNESCO-kvarteret Groot Begijnhof, det anderledes rådhus og en imponerende kirke. En by som er meget smuk og hyggelig og hvor vi gik på toppede brosten og mærkede historiens vingesus. Vi nød de smukke bygninger, spiste lækre burgere, belgiske vafler og smagte forrygende god chokolade.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Ankomsten til Leuven

Efter vores luxuriøse slotophold i Luxembourg, var tiden nu kommet til at vi skulle videre. Vi satte kurs mod Leuven og glædede os til at opleve byen. Vi har tidligere besøgt de hyggelige historiske byer i Flandern bl.a. Brugge, Tongeren og Gent, så vores forventninger var høje. Vi ankom til byen og brugte en del tid på at finde vores lejlighed. Den lå midt inde i centrum og mange af gaderne i byen, var ensrettet eller gågader så det var lidt af en udfordring. Efter lidt tid, fandt vi vores parkeringshus og parkerede bilen og vores 24 timer i Leuven kunne nu begynde.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Vores lejlighed

Vi havde valgt at bo i et lejlighedskompleks, fordi det var mest centralt og billederne havde vist os en hyggelig lejlighed. Da vi kom op på 3 sal, hvor lejligheden lå, åbnede vi døren og blev bestemt glædelig overrasket. Lejligheden var supergodt indrettet og hyggelig.

Ud over at der selvfølgelig var senge, var der også en sofa, et spisebord med stole, et skrivebord, et lille køkken, et depotrum og badeværelse med stort bruseområde. Lejligheden var personlig med nips og masser af billeder på væggene.

Vi følte os med det samme godt tilrettet og vi var ikke i tvivl om, at vi ville få nogle dejlige 24 timer i Leuven.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Groot Begijnhof

Det var ved at blive aften og der var en seværdighed som vi begge have glædet os til og som vi med det samme ville opleve. Kursen blev derfor sat mod Groot Begijnhof, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Men hvad er Groot Begijnhof?

Det er fuldstændig restaureret historisk kvarter med 12 gader og 300 lejligheder i 100 huse. Der er desuden haver, parker kirker, klostre og det stammer fra 1630-70. Området ligger på begge sider af floden Dijle, der opdeles i to kanaler og dermed dannes der en ø. Hele kvarteret ejes af universitet i Leuven og bruges til at huse akademikere.

Vores oplevelse af Grote Begijnhof

Vi gik igennem porten og var nu indenfor i kvarteret. Tiden var med få skridt, blevet skruet næsten tilbage til middelalderen. Vi blev ligesom omfavnet af det hyggelige kvarter. Solen stod svagt på himlen, lyset var blød og en anelse gyldent. Vi nød at gå på de toppede brosten, kigge på de smalle gader uden biler, kanalerne og der var så fredfyldt. Tidspunktet var perfekt, for vi så næsten ingen mennesker og kunne derfor afslappet gå og kigge på alle boligerne.

Det var en rigtig god oplevelse at gå rundt i Groot Begijnhof og en perfekt start på vores 24 timer i Leuven.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Aftensmad på Ellis

Tiden var kommet til aftensmad og da vi så burgerrestauranten Ellis, hvor vi havde muligheden for at sidde udenfor, slog vi til. Her fandt vi en plads udenfor hvor vi havde udsigt til de smukke bygninger, tonsvis af cykler og et gadebilledet som afspejlede af det er en universitetsby. For gennemsnitsalder i Leuven, må ikke være særlig høj, for vi syntes kun vi så unge mennesker.

Den venlige tjener kom og vi bestilte to lemonader og 2 burger og selvfølgelig de berømte belgiske pomme frites. Der er faktisk lavet et helt museum i Belgien som ligger i Brugge som kun er dedikeret til pomme frites.

Middagen bestod af:

  • Lemonader – Jordbær og fizzy lemon
  • Burgere – Blue Cheese Madnes og Ellis special. Begge lækre burgere selvom der nok var lidt for meget blue chesse i den ene.

Stedet skriver om sig selv: Vi serverer gourmetburgere.

De var bestemt også lige en tand mere lækre end burgere normalt er, men det var egentlig pomme fritesene som var den store vindere denne aften.

  • Pris for 2 lemonader, 2 pomme frites og 2 burgere DKK 350.
  • Adresse: Naamsestraat 5

Mætte både i maven og på oplevelser, satte vi kurs mod vores lækre lejlighed. Vi glædede os allerede til næste dag, og til at få flere oplevelser på vores 24 timer i Leuven.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Vores morgen

Vi startede vores morgen med at gå til bageren som lå lige rundt om hjørnet. Derefter stod den på kaffe og frisk brød i lejligheden inden vores oplevelser begyndte.

Byrundtur i Leuven

Vi gik i de små gader, kiggede på vinduer og blev fristet, af alt den lækre chokolade som Belgien er så kendt for. Vi fik en kop formiddagskaffe og derefter satte vi kursen mod Grote Markt som er hjertet i den historiske del af byen. Her på Grote Markt var der den ene smukke gamle bygning efter hinanden. Vores øjne og selvfølgelig kameraet kom lynhurtig på overarbejde.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Sankt Peters kirken

Vi så allerede på vejen ned til Grote Markt den imponerende kirke og efter vi havde set den udefra, gik vi en tur indenfor. Kirken er bygget i det 15. århundrede i gotisk stil. Den er korsformet og er 93 meter lang. En ambitiøs plan om at lave tre kolossale tårne, hvor det centrale spir ville være blevet 170 meter, strandede, af flere årsager men på trods af dette, nævnes tårnene på UNESCOs verdensarvsliste.

Indenfor imponerede kirken med sin storslåethed og mange detaljer men… desværre for os, var den ved at blive renoveret så derfor var store dele af kirken ”pakket ind” og der var masser af støj fra håndværkerne. Vi gik derfor hurtigt udenfor og nød i stedet udefra.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Rådhuset

Rådhuset er nok den mest markante og en helt unik bygning, her på Grote Markt. Smukt? Nej egentlig ikke men anderledes og meget specielt med alle de blonde lignende detaljer.

Rådhuset er bygget fra 1448-1469 og er helt klart byens vartegn. Det har vinduer på tre sider, har masser af gotiske spir, ottekantede tårne og har hele 236 statuer.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Turen gik videre

Efter at have nydt de mange smukke bygninger og fornemmet historiens vingesus, forsatte vi ad de små hyggelige stræder. Vi nød det smukke vejr og vores 24 timer i Leuven.

Frokost

Vi var blevet lidt sultne, så derfor gjorde vi et stop. Vi fandt en bager/cafe Panos hvor det var muligt at købe lidt frokost. Den kom til at bestå af en sandwich med tunsalat. Ret lækkert og efter vi havde spist, var vi klar til flere oplevelser.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Gøgl og belgiske vafler

Vi havde både set og hørt at der var et gøgl – og eller tivoli i byen og det måtte vi da opleve. Vi gik efter lyden og snart var vi ved en stor plads. Her var der opsat et tivoli med masser af boder og forlystelser. Vi kunne dog skimte en smuk bygning i baggrunden som viste sig at være biblioteket. Vi gik lidt rundt og tog en beslutning.

Vi kunne bare ikke forlade Belgien uden at have smagt en belgisk vaffel.

Vi bestilte en vaffel med Oreo, satte os på en bænk og kiggede på alle menneskerne som var ude at prøve forlystelserne. En god afslutning på vores 24 timer i Leuven.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

24 timer i Leuven

Vi havde nogle dejlige 24 timer i Leuven. En lækker lejlighed som lå centralt og dermed var alle vores oplevelser lige udenfor døren. En by med masser af unge, hvor universitetsånden lever i bedste velgående. Det var en overskuelig lille by, hvor der var masser af muligheder for at nyde udendørslivet på en eller flere, af de mange cafeer. Vi nød alle de smukke bygninger, de smalle gader og at det var en by, hvor cyklerne havde taget over og ikke bilerne. En by som er et godt alternativ til Bruxelles, Gent og Brugge fordi den ikke er særlig turistet. Den egner sig bestemt til et weekendophold.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

Lidt fakta om Leuven

Leuven har 98.000 indbyggere og 30.000 af dem er studerende. Det er sikkert derfor at man kalder byen for Belgiens svar på Oxford. Byen er provinshovedstad i Vlaams-Brabant, ligger 25 km. fra Bruxelles og hjemsted for Katholieke universitet som er det ældste og største universitet i Benelux landende.

En by med masser af gågader, næsten ingen trafik men masser af cykler.

Hvordan kommer du til Leuven

Du kan selvfølgelig køre til Leuven i bil. Der er ca. 900 km. afhængig af, hvor du bor i Danmark. Det giver dig en køretid på ca. 10 timer.

Du kan flyve til Bruxelles og derfra tage toget. Der er adskillige selskaber du kan benytte og flyvetiden er 1.30 timer. Toget fra Bruxelles til Leuven tager 23 minutter.

24 timer i Leuven – Flandern, Belgien

  • Rejsetidspunkt september.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center