Rejseforslag Togrejse – 3 Polske Perler

Rejseforslag Togrejse – 3 Polske Perler, her giver vi dig vores bedste tips til besøg i byerne Gdansk, Warszawa og Krakow. De er alle byer med masser af oplevelser og som ligger i kort togafstand fra hinanden. Byerne vil fortælle dig gode historier, vise dig spændende arkitektur og har masser af attraktioner. 

Varighed minimum 7 dage

Start Gdansk – Slut Krakow

I dette Rejseforslag Togrejse – 3 Polske Perler, vil vi foreslå at bruge mindst 7 dage og optimalt 10 dage. Rækkefølgen på besøgene, kan selvfølgelig ændres, hvis andet passer dig bedre. Du kan også starte i Krakow og slutte i Gdansk. Rejsen vil også kunne forlænges yderligere, hvis du ønsker at besøge flere Polske byer.

Rejseforslag Togrejse – 3 Polske Perler

 • Fly København – Gdansk (55 minutter- direkte)
 • Ophold 2 dage i Gdansk
 • Tog fra Gdansk – Warszawa (2.30 timer)
 • Ophold 2 dage i Warszawa
 • Tog Warszawa – Krakow (2.10 timer)
 • Ophold 2 dage i Krakow
 • Fly Krakow – København (1.30 timer – direkte)

Transportudgifter

 • Togbillet Gdansk – Warszawa. På 1.klasse omkring DKK 150 og på 2. klasse omkring DKK 85.
 • Togbillet Warszawa – Krakow. På 1. klasse omkring DKK 140 og på 2. klasse omkring DKK 80.
 • Flybillet København – Gdansk fra DKK 500 – 900 direkte men kan ofte fås billigere.
 • Flybillet Krakow – København fra DKK 300 – 600 direkte men kan ofte fås billigere.

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Prisniveauet i Polen

Priserne i Polen, er omkring en 1/3 del, af hvad det er i Danmark. Polen er faktisk blevet kåret, som det land i Europa, hvor du som turist, får mest for dine pengene. Dermed kan dette rejseforslag togrejse – 3 Polske perler, gøres for meget rimelige penge.

Eksempler på priser i Polen:

 • Du kan nemt bo på en 5-stjernet hotel for under DKK 1.000.
 • Taxa start takst DKK 10 – 5 DKK pr. kilometer.
 • 3 rettes menu, på en bedre restaurant med vin DKK 200.
 • Entreen museum DKK 40-50
 • En-zones transport billet DKK 6

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Gdansk

Den smukke by ved Østersøen, indbyder til et besøg. Nyd den smukke havnepromenade ved floden i Gdansk. Drik en kop kaffe, på en af de mange hyggelige cafeer og indsnus den pulserende stemningen. Se den gamle mastekran, besøg det Maritime Museum eller spis autentisk polsk mad, på en af de mange restauranter.

Lav dine indkøb sammen med de lokale i markedshallerne, se det smukke rådhus og lad dig fare vild i de mange sidegader. Nyd de smukke bygninger med masser af detaljer på Lange Gade og Lange Torv eller køb et ravsmykke i en af de mange juvelerbutikker.

Spis en lækker burger på Orginal Burger, gå indenfor i Maria kirken og måske en tur op i det 105 klokketårn. Lær og mærk historien og gå i solidaritetens fodspor. Se mindesmærket, det historiske Stocznia skilt og den spændende udstilling, på Europæiske Solidaritet Center.

Der er masser af oplevelser, til mange dage i Gdansk. En smuk by, som er hyggelig at bevæge sig rundt i og hvor alle oplevelserne er i gåafstand.

Overnatning

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Tips til dit besøg i Gdansk

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Warszawa

Warszawa er Polens hovedstad som blev næsten helt udslettet, under 2. verdenskrig. I dag er det en moderne metropol, i en rivende udvikling. Her oplever du byggekranerne på konstant overarbejde og det ene imponerende byggeri efter det andet, skyder op i stærkt kontrast til de kønsløse forstæder.

Museet Warsaw Rising fortæller dig om Warszawa opstanden, hvorimod POLIN Museum for de Polske Jøders Historie fortæller dig jødernes historie. Måske du vil besøge, det meget anderledes museum Neon Museum, i et hipt kvarter som viser dig gamle neonskilte fra det socialistiske Polen.

I Stare Maistro som er den gamle bydel i Warszawa, går du ad kringlede gader på toppede brosten. Se den ukendte soldats grav, kirker, bymuren og præsidentens embedsbolig. Nyd din kaffe på torvet, imens du kigger på det røde kongeslot torvet og bymuren.

Shop på de mange hyggelige torve, køb polske delikatesser eller nyd en luksus middag for få penge på en af de mange hoteller. Snus til stemningen i byen, lad dig rive med af udviklingen og opdag denne spændende hovedstad.

Warszawa er en overset hovedstad i Europa men den er bestemt værd at besøge. En by med et velfungerende offentligt transportsystem med både metro, bus og sporvogne. Warszawa giver dig muligheden, for at få flere dages oplevelser.

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Tips til dit besøg i Warszawa

Overnatning

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Krakow

Krakow en smuk historisk by, der emmer af god stemning. Den er nok, en af de smukkeste byer i Polen. Byen har mange smukke historiske bygninger som er rigtig godt velbevaret. Den blev ikke ødelagt under krigen, som desværre var tilfældet, for så mange andre byer i Polen. Krakow har ca. 750.000 indbyggere og ligger ved floden Wisla.

Krakow er den næststørste by i Polen og har tidligere været både hovedstad og kongeby. I 1978 kom Krakow på UNESCO verdensarvsliste, som bevaringsværdig.

Besøg markedspladsen som er en af største i Europa, køb dine souvenirs i de gamle markedshaller som stammer helt tilbage til år 1.300, stop op ved Marikirken med sit 82 meter høje spir, gå indenfor og se et af verdens smukkeste altre som stammer fra middelalderen.

Oplev kongeslottet som ligger og troner oppe på højen og få en smuk udsigt over byen. Tag på en gåtur i det jødiske kvarter, nyd din kaffe på en af mange hyggelig cafeer og nyd byens  arkitektur og den 1.000 år gamle historie.

Krakow er bestemt en smuk by med flere dages oplevelser. I kort afstand fra byen har du muligheden for at opleve saltminen og de forhenværende koncentrationslejre.

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Tips til dit besøg i Krakow

 • Du kan ved Mariakirken opleve at en trompetist giver et signal mod de fire verdenshjørner hver time.
 • Spis et måltid på Restauracja Cafe Oranzeria og få en imponerende udsigt til floden og kongeslottet. Læs her vores anmeldelse.
 • Få et indblik i 2 verdenskrigs grusomheder og besøg Auschwitz og Birkenau. De ligger 60 km. fra Krakow. Læs her om vores oplevelse.
 • Hvis du besøger Auschwitz og Birkenau, anbefaler vi at komme så tidligt på dagen som muligt, inden alle turistbusserne. Husk at bestille billet. Læs mere om det her. 
 • Besøg den 700 år gamle Saltmine i Wieliczka som er opført op UNESCO liste som bevaringsværdig. Den ligger 15 km. fra Krakow.
 • Husk at aftale fast pris hvis du skal køre i taxa.
 • Vi lejede en taxa og aftale en fast pris. Han kørte os til Auschwitz og Birkenau.
 • Du skal mim. afsætte 2. timer når du besøger Auschwitz og Birkenau.
 • Læs her om alle vores oplevelser i Krakow.

Overnatning

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Tips til Rejseforslag Togrejse – 3 Polske Perler

 • Du har mulighed for at vælge forskellige klasser på din togrejse.
 • Vælg et overnatningssted som er i kort afstand til centrum – dermed får du mest ud af dit ophold.
 • Der kan være ekstremt koldt i vintermånederne i Polen og der kan blive meget varmt om sommeren.
 • Bedste rejsetidspunkt er forår – og eller efterår.
 • Der er masser af andre muligheder for overnatning i forskellige prislejer.
 • Der er ofte tilbud på flybilletter til Polen så hold øje med dem.

Vi håber at have fristet dig til at rejse til Polen med vores rejseforslag togrejse – 3 polske perler. Et land som vi selv har besøgt mange gange og som vi holder meget af. Udviklingen i landet er spændende at følge og Polen er bestemt et overset rejsemål.

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center