Storbyguide Warszawa – Polen

Vores storbyguide Warszawa, hvor vi giver dig vores bedste anbefalinger. En spændende og ret overset hovedstad i Polen. Den tilbyder masser af spændende oplevelser, som du ikke skal snyde dig selv for. Vi giver i denne storbyguide Warszawa vores tip og anbefalinger til oplevelser, spisesteder og overnatning.

Storbyguide Warszawa, Polen

Fakta om Warszawa

Polens hovedstad er inde i en rivende udvikling. Byen blev næsten helt udslettet under anden verdenskrig men den er nu ved at vågne. En by hvor byggekranerne ikke står stille, et velfungerende transportsystem og en by, som tilbyder masser af oplevelser. Om det kun er en forlænget weekend eller en længere periode, vil der være en masse ting du kan se i Polens hovedstad.

Vi har besøgt byen flere gange men desværre kun om vinteren. Her skal du regne med at der kan være ekstremt koldt. Under vores sidste besøg i 2016/17 oplevede vi, minus 20 grader. Om sommeren til gengæld kan der være rigtig varmt, så det optimale tidspunkt at besøge Warszawa på er i for – og eller efteråret.

Warszawa har været Polens hovedstad siden 1596, da hovedstaden blev flyttet fra Krakow. En by der er inddelt i 7 distrikter og som man nænsomt har opbygget igen. Bl.a. er den gamle bydel Stare Maisto opbygget med stor respekt og kig på de gamle plantegninger. En bydel som selvom den er ung, ser gammel ud og i dag er på UNESCOS verdensarvsliste.

Der bor ca. 1.7 millioner i byen og polakkerne er venlige men reserverede mennesker. De er dog med årene ved at slippe den gamle sovjetånd og er i dag blevet mere åbne og serviceminded. En åbenhed som stadig er svær for dem, især fordi ikke særlig mange mestre det engelske sprog.

Warszawa har stadig et levn fra den gamle sovjettid men moderne tider er kommet til Polen. Med solidaritet og Lech Wałęsa har Polen flyttet sig og landet som ellers i mange år var en sovende kæmpe, er begyndt at røre på sig.

Vi giver her i vores Storbyguide Warszawa, vores bedste tips og anbefalinger til alle de oplevelser du kan få i denne spændende by.

Storbyguide Warszawa, Polen

Transport i Warszawa

Som udgangspunkt, opleves byer bedst på gåben. Her kommer du tæt på tingene, kan stoppe op, nyde det og lade dig imponere. Der er dog masser af muligheder, for at bruge offentligt transport, som vi vil fortælle dig om i vores Storbyguide Warszawa.

Transport til og fra lufthavnen

 • Taxa: DKK 80
 • Lufthavnsbussen DKK 18

Transport i Warszawa

 • Metro, busser og sporvogne:  DKK 8 for to zoner.
 • 24 timers billet DKK 30 1 zone.
 • 3 dags billet 60 1 zone.

Billetterne kan købes i kiosker og automater.

Warszawa, Polen

Prisniveauet i Warszawa

Warszawa er stadig meget billig, i forhold til danske priser. Du skal regne med, at de fleste ting koster en tredjedel mindre end de gør i Danmark. Nogle ting er endda endnu billigere.

Her er et par eksempler:

 • 5-stjernet hotel, en overnatning DKK 500.
 • En halv liter lokal fadøl DKK 8
 • En 3-rettes på en rimelig god restaurant DKK 120.
 • Tandlæge priser ligger mellem 30 -50 % under de danske.
 • Frisør 50 % under de danske priser.
 • Seværdigheder fra DKK 5 og op.

Warszawa - Polen

Oplevelser i Warszawa

Byer opleves bedst når du går rundt, lader dig rive med og ser hvad der dukker op efter næste gadehjørne. Det er også tilfælles i Warszawa, en by hvor der er masser af spændende oplevelser. Det anderledes Neon Museum, historien om jødernes historie på Polin musum eller måske et indblik i Warszawa opstanden på Warsaw Rising museum.

Ellers tilbyder den gamle bydel masser af hyggelige oplevelser til stor kontrast til Stalins gave til folket kulturpaladset. En ikonisk men ikke særlig køn bygning. Warszawa er en by med masser af grønne oaser, charme og god stemning. Vi giver dig i vores Storbyguide Warszawa, et bud på ting du kan opleve i byen.

Stare Miasto, Warszawa Polen

Stare Miasto, Warszawa Polen

Kulturpaladset

Kulturpaladset er en af de mest markante bygninger, i den centrale del af Warszawa. Det er Stalins gave til folket som de nu ikke er særlig taknemlige over.

Befolkningen siger: Kulturpaladset er smukt oppefra, for her ser du det ikke.

Tag en tur op i bygningen og få du en storslået udsigt over byen.

Postkort fra Warszawa - Polen

Neon Museum

Lidt langt væk fra centrum ligger, Neon Musset i SOHO kvarteret. Et kvarter i en rivende udvikling med masser af spændende spisesteder. I en gammel fabriksbygning, har man samlet alle de gamle neonskilte som var opsat under det socialistiske Polen. Et anderledes og en spændende oplevelse, af se disse retro skilte.

Postkort fra Warszawa - Polen

POLIN Museum for de Polske Jøders Historie

Måske er du ikke til museum besøg men dette museum, skal du ikke snyde dig selv for. Musset fortæller dig på en spændende og meget indlevende måde om jødernes historie. Om ikke andet skal du besøge stedet, bare for at se den smukke bygning som bestemt er lige så imponerende og modig bygget indenfor som udenfor.

Postkort fra Warszawa - Polen

Stare Miasto

Den gamle bydel Stare Miastro er et must-see når du er i Warszawa. Her har de opbygget den gamle bydel som den så ud før den blev bombet under 2 verdenskrig. Gå på de toppede brosten, fornem historiens vingesus og besøg det smukke kongepalads. Se bymuren, de smukke kirker og drik din kaffe på et af de hyggelige konditorier. Men husk også at tage forbi den ukendte soldats grav.

Postkort fra Warszawa - Polen

Warsaw Rising museum

Museet er dedikeret til Warszawa opstanden i 1944. Få fortalt historien, se udstillingen og blev klogere på Warszawa. Se hvordan det gamle kraftværk, er blevet ombygget og i dag smukt huser dette museum.

Overnatning i Warszawa

Vi har valgt at bo tæt på centrum af byen, de gange vi har besøgt den. Det medfører selvfølgelig en højere hotelpris men hotellerne er billige i byen og vi har hver gang valgt at bo på 4 og 5-stjernet hoteller. Ud over de to hoteller som vi har anmeldt, har vi også boet på det 5-stjernet Warsaw Marriott Hotel, som vi bestemt også kan anbefale. Det ligger centralt med udsigt til kulturpaladset.

Postkort fra Warszawa - Polen

The Westin Warsaw Hotel

Et 5-stjernet hotel der ligger i finanskvarteret og i gåafstand til de fleste seværdigheder. Hotellet er en skyskraber, med et meget specielt design både ud og indvendig. Værelserne er businessagtige, lækre og de har en fantastisk udsigt over byen. Måske ikke en 5-stjernet standard men bestemt et dejligt hotel.

The Westin Warsaw Hotel

Hilton Warsaw Hotel and Convention Centre

Et 4-stjernet hotel som ligger I finanskvarteret og i gåafstand til de fleste seværdigheder. Hotellet er en skyskraber, værelserne lækre med dejlig udsigt og servicen helt i top. Der er på hotellet en restaurant der servere lækker mad og morgenmaden er helt fantastisk. Desuden er der et casino på hotellet. Der er helt klart et hotel med 4-stjernet standard.

Hilton Warsaw Hotel and Convention Centre – Warszawa, Polen

Spiseoplevelser i Warszawa

Der er masser af muligheder for at få gode spiseoplevelser i Warszawa især hvis det er polsk mad, du har lyst til at prøve. Byen tilbyder dog, masser af andre spiseoplevelser og er rigt repræsenteret med mange af verdens køkkener.

 Restaurant Parmizzano’s Marriott hotel

Denne restaurant tilbyder lækkert italiensk mad i super hygge autentiske omgivelser. Vi har besøgt den et par gange og er aldrig blevet skuffet. Maden og servicen er i top og det er bestemt en restaurant vi kan anbefale.

Anmeldelse af Restaurant Parmizzano's Marriott hotel - Warszawa, Polen

Meza Restaurant på Hilton Warsaw

En restaurant der servere lækkert mad og hvor servicen er i top. Vi har spist en del måltider på denne restaurant og de holder som regel nytårsaften. Her kan du for få penge, få en god oplevelse men lækker mad og vine til.

Nytårsmiddag Meza Restaurant på Hilton Warsaw - Warszawa, Polen

Tips til dit besøg i Warszawa

 • Tag kun taxaer som er udstyret med: Nummeret til taxacentralen på siden af vognen. En prisliste på sideruden og Warszawas symbol (havfrue) på døren.
 • Undgå alle pirattaxaerne i lufthavnen.
 • Hav kontanter med, mange markeder tager ikke kort.
 • Hvis du besøger byen om vinteren, så forvendt ekstrem kulde.
 • Hvis du besøger byen om sommeren, så forbered dig på at der kan være meget varmt.
 • Forvent ikke at de lokale kan tale engelsk – få evt. hjælp til at skrive adressen, på det sted du gerne vil besøge.
 • Sæt dig op i en sporvogn – se hvor den bringer dig hen og oplev noget uventet.
 • Hvis du besøger kongeslottet så skal du aflevere alt – overtøj, tasker og kamera.
 • Hvis du gerne vil besøge byen over nytåret, så sørg for at bestille din nytårsaften tidligt.

Stare Miasto - Warszawa, Polen

 Andre inspirations kilder til Storbyguide Warszawa

Rejseforslag Togrejse - 3 Polske Perler

Giv os gerne dine bedste tips til vores storbyguide Warszawa.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Det ukendte Highway 1 nord for San Francisco og de store naturoplevelser i det nordvestlige USA. Med en afstikker til fantastiske Las Vegas – Its Vegas time, baby!!

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center