Neon Museum med retro skilte – Warszawa, Polen

Neon Museum med retro skilte i Warszawa, var et godt besøg. Med kuldegrader omkring de –20 grader og en passion for retro ting, skulle vi selvfølgelig aflægge Neon Museum et besøg. Vi valgte at tage en taxa ud til Neon Museum. Det ligger lidt udenfor alfa vej, i den gammel fabriksbygning, SOHO Factory.

Neon Museum – Warszawa, Polen

Neon Museum – Warszawa, Polen

Ankomsten til SOHO kvarteret

SOHO kvarteret, hvor Neon museet er placeret, er de senere år blevet et hipt sted i Warszawa, hvor der også ligger masser af restauranter, barer, designerbutikker og gallerier.

Vel ankommet til Neon Museum med retro skilte, var vi glade for vores valg over at have taget en taxa. Det ligger ret gemt og det ville ellers have været lidt svært at finde. Vi brugte lige lidt tid på, at nyde den smukke gamle fabriksbygning udefra, inden vi trådte indenfor.

Neon Museum – Warszawa, Polen

Fakta om Neon museet

På Neon museet er der samlet over 50 neonskilte og samlingen stiger stødt. Skiltene er fra starten af 50érne og perioden derefter. Neonskiltene var opsat under det socialistiske Polen i overensstemmelse med en gennemtænkt plan om. Skiltene skulle danne en integreret del af arkitekturen i de polske bybilleder. De polske neonskilte blev designet af berømte grafiske designere, kunstnere og arkitekter og mange er meget smukt udført.

Skiltene mistede over tid deres popularitet og en masse begyndte at smide dem væk. Heldigvis var der en del der besluttede sig for at gemme de værdifulde skilte. Siden 2005 har Neon Museum med retro skilte samlet dem ind så de i dag kan nydes af offentligheden.

Neon Museum – Warszawa, Polen

En social historie

Men neonskiltene er ikke bare smukke, de fortæller også en vigtig social historie. Under Den Kolde Krig var der ingen private virksomheder i Polen. Dengang var neonskiltene statsejede. Så selvom de lysene skilte annoncerer for både parfume, sportsudstyr og vesterlandsk alkohol, kunne du slet ikke finde disse varer i butikkerne.

Neon Museum – Warszawa, Polen

Neon Museum med retro skilte

Vores besøg på Neon Museum med retro skilte, var en god oplevelse. Det at vandre rundt og opleve disse enorme skilte i den smukke mørke gamle fabriksbygning, var fascinerende. Museet er ikke særlig stort, hvis vi tillader os at lave en sammenligning med det noget større The Neon Museum i Las Vegas.

Men at opleve de gamle socialistiske skilte der reklamer for varer, som var ikke eksisterende i butikkerne var både en sjov og spændende historisk oplevelse.

Neon Museet er en social historie fortalt i neonskilte.

Neon Museum – Warszawa, Polen

Neon Museum – Warszawa, Polen

Neon Museum – Warszawa, Polen

  • Billetpris: DKK 20

Neon Museum – Warszawa, Polen

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Det ukendte Highway 1 nord for San Francisco og de store naturoplevelser i det nordvestlige USA. Med en afstikker til fantastiske Las Vegas – Its Vegas time, baby!!

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center