Rejseforslag – Julemarkeder i Nordtyskland

Dette er vores Rejseforslag – Julemarkeder i Nordtyskland. På dem vil du opleve en hyggelig stemning, duften af kanel, trækul og varm vin i en skøn sødlig blanding fra lakrids og brændte mandler. Lav dine juleindkøb i det store udvalg af boder og komme i fantastisk julestemning.

Rejseforslag – Julemarkeder i Nordtyskland

Mindeværdige oplevelser

Bliv varmet af et glas Glühwein, smag en grillet pølse, køb et honninghjerte og lad dig forføre af den hyggelige stemning. Måske lader du børnene prøve, en af de utallige forlystelser. Et besøg på et julemarked i de historiske smukke byer i Nordtyskland, vil være en mindeværdig oplevelse, for alle typer rejsende i alle aldre.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Varighed 4 dage

Dette rejseforslag – Julemarkeder i Nordtyskland, har en varighed på 4 dage og tre nætter med udgangspunktet i Wismar, men du vil selvfølgelig sagtens kunne have et andet udgangspunkt som f.eks. kunne være Rostock.

Tilsvarende vil der uden problemer kunne føje flere eller færre nætter til. Uanset hvad du vælger, kræver dette rejseforslag, at du har en bil til rådighed. Hvis du ikke har bil, vil du nok skulle nøjes med at besøge et af de foreslået julemarkeder.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag – Julemarkeder i Nordtyskland

Start Gedser eller Rostock – Slut Rostock eller Gedser

  • Dag 1: Færgen Gedser – Rostock – Kørsel til Wismar (Km 75 ca. 50 minutters kørsel)
  • Dag 2: Opdagelse i Wismar by – Julemarked i Wismar
  • Dag 3: Kør Wismar – Lübeck – Julemarked Lübeck – retur til Wismar (Km.68 km ca. 1 times kørsel hver vej)
  • Dag 4: Kør Wismar – Rostock – Julemarked Rostock – Færgen Rostock Gedser (Km 75 ca. 50 min. Kørsel)

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Overnatning

Der er masser af muligheder for overnatning i forskellige prislejer i de Nordtyske byer. Du kan sagtens vælge at bo i f.eks. Lübeck eller Rostock, men vi valgte at overnatte alle tre nætter på samme hotel i Wismar. Wismar er en hyggelig by med en middelalderlig bykerne, som også er på UNESCO’s verdensarvsliste og vores valgte hotel lå midt på torvet direkte ud til julemarkedet.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Julemarked – Wismar

Wismar er en mindre by og deres julemarked var af en tilsvarende mindre størrelse. Men dette lille marked, som ligger på den store markedsplads midt i byen, var smukt omgivet af Rådhuset og de andre smukke middelalderbygninger.

Wismar Julemarked var nok det hyggeligste marked vi besøgte og det var virkelig velbesøgt, især om aften hvilket medvirkende til en rigtig god stemning. Der var også lidt gøgl som f.eks. en karrusel og spejlsal.

Det eneste som vi mener var en ulempe ved Wismar Julemarked var, at det allerede lukkede kl. 20.00 og i weekenden kl. 21.00, hvilket vi mener var alt for tidligt.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Julemarked – Lübeck

Lübeck Julemarked er stort og pladsen, hvor julemarkedet holder til, er smukt omgivet af de gamle historiske bygninger. Lübecks bykerne er også på UNESCO’s verdensarvsliste.

Pladsen føles aflukket og dermed får du følelsen af, at træde ind i en Juleby fyldt med mennesker og boder. I Lübeck er der rigtig mange boder, med mange forskellige former for julerelateret ting som du kan købe.

Der er ikke så meget gøgl over dette sted, men det virker mere som et ”rigtigt” marked. Julemarkedspladsen ligger op ad gågaden, hvor der også findes forskellige boder. Gågaden giver også mulighed for, at udvide sine juleindkøb til de normale butikker.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Julemarked i Rostock

Rostock julemarked kalder sig selv for Nordeuropas største og ja, Rostock Julemarked er bestemt også det største af de tre julemarkeder som vi her beskriver. Julemarkedet er også det mest besøgte og dermed skal du være forberedt på rigtig mange andre besøgene.

På selve pladsen er det mere et tivoli end et marked med mange forskellige forlystelser, som især børnene vil elske. Rostock Julemarked er måske ikke så charmerende, men når du går op ad gågaden, er der masser af god hyggelig julestemning.

På gågaden i Rostock er der masser af boder, som tilbyder dig alt til dit julegaveindkøb og adskillige udskænkninger og madboder. Her på gågaden er julestemningen optimal med masser af pynt smukt indrammet af de middelalderlige bygninger. Der vil også være mulighed for juleindkøb på gågaden i de normale butikker.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

 

Godt at vide

  • Julemarkederne åbner sidst i november måned, ofte omkring den 20 november.
  • Nogle af julemarkederne åbner først om eftermiddagen og lukker tidligt om aften.
  • Bestil hotel i god tid, der er stor efterspørgsel på ophold i julemarked-tiden.
  • Der er gratis adgang til julemarkederne.
  • 10 km. udenfor Rostock ligger Karls Erlebnis Dorf, hvor du også har muligheden for at lave dine juleindkøb, prøve forlystelser og komme i julestemning. Læs her om vores besøg.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag – julemarkeder i Nordtyskland

Vi har skrevet dette Rejseforslag – Julemarkeder i Nordtyskland, fordi vi synes der er rigtig hyggeligt at besøge de tyske julemarkeder. Vi kommer i julestemning og ser de smukke julepyntet historiske byer. Det er en tradition der bare venter på at blive oplevet, uanset om der er i Wismar, Lübeck eller Rostock.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Bonusoplevelse

Hvis der er ekstra tid, kan et besøg til julemarked i Stralsund anbefales. Fra Wismar er der 150 km. og fra Rostock er der 80 km. Der er et marked ved Marien kirken. Marked er mest forlysterlser men der er også enkelte boder med slik, gløg og mad.

Du kan herefter forsætte gennem byen på gågaden som giver masser af muligheder for shopping. Du vil til sidste ende på rådhuspladsen. På pladsen er der lidt forlystelser, en del madboder og en stor skøjtebane. Hele den historiske bydel i Stralsund er på UNESCO`s verdensarvsliste.

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Rejseforslag - Julemarkeder i Nordtyskland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center