Rostock – Tyskland

Rostock i Tyskland er superhyggelig og vi har besøgt byen mange gange og på forskellige årstider. Det er næsten gået hen og blevet en tradition, af vi besøger denne smukke by mindst en gang om året. Vi holder af at kunne se de smukke bygninger, mærke stemningen, shoppe og spise god mad.

Rostock - Tyskland

Det er nemt at komme til Rostock

Det er nemt at komme til Rostock, når man som os, bor lidt syd for København. Vi kører bare mod Gedser og tager færgen til Rostock. Hele turen tager kun omkring 4 timer, inklusiv den hyggelig sejltur med færgen fra Gedser.

Rostock - Tyskland

Fakta om Rostock

Rostock er en af de nordtyske byer, der voksede med Hansestædernes succes og den økonomiske succes smittede da også af på bygningsværkerne. Store kirker, regionens ældste universitet og et bredt kulturudvalg findes i byen. En by som har nydt godt af både tidligere hertuger og DDR`s investering i, at ville have en port til havet og verden.

Rostock ligger ved floden Warnow og har ca. 200.000 indbyggere. Byen er historisk og har masser af charme. Udover de gamle bygninger, er der brostens belagte gader, torve, sporvognene, floden og en hyggelig gågade med masser af shoppings muligheder. Der findes desuden utallige cafeer, konditorier og restauranter.

Vi giver hermed et lille indblik i Rostock, som har så meget at tilbyde.

Rostock - Tyskland

Rådhuset og Neuer Markt

Rostock Rådhus er bygget i 1200-tallet i gotisk stil. De bagerste 7 små tårne er fra den oprindelige bygning. Den lyserøde facade satte man udenpå i 1700-tallet, i en mere barok stil. Det er en meget underlig sammensat bygning. Under søjlegangen er der en cafe og restaurant. Bygningen ligger midt i centrum på pladsen Neuer Markt.

Der er hyggeligt omkring Neuer Markt, som er en stor plads med masser af liv. Der ligger desuden en del restauranter omkring torvet og der er ofte boder med lokale råvarer. Under et opholdt i maj måned, var der ”hvide asparges uge” så restauranterne på Neuer Markt, serverede retter med alle afskygninger af hvide asparges.

Den mest populære ret var, schnitzel med kartofler, asparges og hollandaisesovs. Vi skulle selvfølgelig smage denne ret og var heldige med vejret. Måltiden blev nydt i solskin med udsigt til det meget anderledes rådhus.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Universitet

Rostock universitet er et af de ældste universiteter i Nordeuropa og blev grundlagt i 1419. Det er bygget i italiensk renæssancestil og der studerer 14.500 elever på dette universitet. Tycho Brahe har blandt andre studeret på universitet. Det er en smuk bygning, som du godt kan bruge lidt tid på at nyde, så du kan får alle detaljerne med.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Petri kirche

Petri kirche er det første du ser, når du er ved at ankomme til Rostock. Det er på grund af dens høje spir som kan ses alle steder fra, når du bevæger dig rundt i Rostock. Det er en af de ældste kirker og den har det højeste (117 m.) af alle spir, på de fire kirker fra de tidligere Hansestæder.

Kirken er spændende, da den er fra 1200-tallet og er med til at markere byens grundlæggelse. Det var her den første tyske kristen slog sig ned, i det nuværende byområde. I den ene gavl af denne kirke, er der i dag bygget lejligheder. En lidt anderledes og en anelse utraditionel løsning.

Rostock - Tyskland

Kropeliner Strasse

Kropeliner Strasse er den førende shoppinggade som også er en gågade. Her kan du for enden af gaden se en af de gamle byporte og ved byporten nået af bymuren. Hele gaden er hyggelig og fyldt med butikker, restauranter og cafeer og der er masser af små pladser. De bygninger der ligger langs med gaden er bestemt smukke og farverige.

Gaden er centrum og knudepunkt for hele byen. Du kan altid finde et sted her, hvor du kan få dig en ægte tysk schnitzel og et krus tysk fadøl.

Bonusinfo: Hvis du er her i december måned, er noget af denne gade fyldt med boder til det årlige julemarked.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Den gotiske Marienkirche eller St. Mary’s Church

Den blev bygget i det 13. århundrede, senere udvidet og ændret i slutningen af det 14. århundrede til den nuværende form. En smuk kirke der pryder Rostock by.

Rostock - Tyskland

Havneområdet

Hele byen er præget af vand og der er også et stort område i centrum af byen med en havnepromenade. Her kan du evt. tage på en sejltur, gå langs med vandet eller finde en af de hyggelige boder der sælger sandwich og kold fadøl.

Rostock - Tyskland

Warnemünde

Du skal ikke snyder dig selv, for en tur ud til kysten ved Warnemünde. Her kan du kigge på fyrtårne, bade i havet og gå rundt i den hyggelige bydel. Der er også her masser af charmerende huse, imponerende kirker og mange hyggelige cafeer.

Bonusinfo: Der er 11 kilometer til Warnemünde. fra centrum af Rostock. Der kører ofte tog til Warnemünde. og turen tager kun 18 minutter.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Spisesteder

Udbuddet af restauranter, konditorier og cafeer er stor i Rostock.  Der er mulighed for både at købe en kop kaffe og evt. et stykke kage. Der er også et stort udvalg af restauranter fra de forskellige verdens-køkkener. Vi har over årene spist mange forskellige steder og du kan her læse vores anmeldelser af nogle af stederne.

Rostock - Tyskland

Overnatning

Hvor bor man så henne i Rostock? Vi bor altid på Radisson Blue hotel fordi det ligger centralt. Der er mulighed for at parkere bilen i garagen, servicen er i top og værelserne lækre. Vi har ofte fået et værelse med udsigt til floden, som vi har kunne nyde fra de store vinduer. Hotellet har desuden også en af de bedste morgenmads buffer, som vi har oplevet.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.
Rostock - Tyskland

Karls Erlebnis-Dorf med alle jordbærrene

Hvis du vil have en lidt anderledes oplevelse, kan det anbefales at besøge Karls Erlebnis-Dorf. Stedet ligger 10 km. udenfor Rostock. Her kan du opleve en bondegård, forlystelsespark, et marked og et stort udsalgs område. Det gennemgående tema er jordbær som er i maden, på porcelænet, i vinen og i slikken. En god oplevelse for alle aldre.

Rostock, Tyskland

Julemarked

Der er hvert år, fra slutningen af november og frem til juleaften, julemarked i Rostock. Byen har Nordeuropas største marked og her er alt fra udsmykning og forlystelser til mad – og salgsboder. Stemningen er hyggelig, julegaverne kan købes og du kan komme i julestemning.

Rostock - Tyskland

Rostock er altid en god oplevelse

Dette var bare et lille udpluk af alle de oplevelser, du kan få i Rostock. Men gå en tur ned ad alle de små gader og far vild. Oplev at der kan dukke uventede oplevelser op, lige rundt om det næste hjørne som f.eks. et smukt gavlmaleri. Rostock er altid en god oplevelse og vi kommer helt sikkert igen.

Rostock, Tyskland

  • Rejsetidspunkt – alle tider på året.
  • Indlægget er opdateret 2020 (marts)

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center