Rostock – Tyskland

Rostock i Tyskland er super hyggelig og vi har besøgt byen mange gange og på forskellige årstider. Det er næsten gået hen og blevet en tradition, af vi er forbi denne smukke by mindst en gang om året. Vi holder af at kunne se de smukke bygninger, mærke stemningen, shoppe og spise god mad.

Rostock - Tyskland

Nemt at komme til Rostock

Det er nemt at komme til denne by, når man som os bor syd for København, så tager det kun omkring 4 timer inklusiv en hyggelig sejltur med færgen fra Gedser.

Grand Cafe, Rostock Tyskland

Fakta om Rostock

Rostock er en af de nordtyske byer der voksede med hansestædernes succes og den økonomiske succes er smittet af på bygningsværkerne. Store kirker, regionens ældste universitet og et bredt kulturudvalg hører til byen. En by som har nydt godt af både tidligere hertuger og DDR`s investeringer i at ville have en port til havet og verden.

Rostock ligger ved floden Warnow og har ca. 200.000 indbyggere. Byen er historisk og har masser af charme. Udover de gamle bygninger er der brostens belagte gader, torvet, sporvognene, floden og en hyggelig gågade med masser af shoppings muligheder. Der findes desuden masser af cafeer og restauranter.

Vi giver hermed et lille indblik i Rostock, som har så meget at tilbyde.

Rostock - Tyskland

Rådhuset og Neuer Markt

Rostock Rådhus er bygget i 1200 tallet i gotisk stil. De bagerste 7 små tårne er fra den oprindelige bygning. Den lyserøde facade satte man udenpå i 1700 tallet i en mere barok stil. Det er en meget underlig sammensat bygning. Under søjlegangen er der cafe og restaurant. Bygningen ligger midt i centrum på pladsen Neuer Markt.

Der er hyggeligt omkring Neuer Markt, som er en stor plads med masser af liv. Der ligger en del restauranter omkring torvet. Under et opholdt i maj måned var der ”hvide asparges uge” så restauranterne på Neuer Markt serverede alle afskygninger af retter med hvide asparges.

Den mest populære ret var, schnitzel med kartofler, asparges og hollandaisesovs. Vi skulle selvfølgelig smage denne ret og var heldige med vejret. Måltiden blev nydt i solskin med udsigt til det meget anderledes rådhus.

Rostock, Tyskland

Rostock - Tyskland

Universitet

Rostock universitet er et af de ældste universiteter i Nordeuropa og blev grundlagt i 1419. Det er bygget i italiensk renæssancestil og der studerer 14.500 elever på dette universitet. Tycho Brahe har blandt andre studeret på universitet. Det er en smuk bygning, som du godt kan bruge lidt tid på at nyde så du får alle detaljerne med.

Rostock, Tyskland

Petri kirche

Petri kirche er det første du ser, når du er ved at ankomme til Rostock. Det er på grund af dens høje spir som kan ses alle steder fra, når du bevæger dig rundt i Rostock. Det er en af de ældste og den højeste (117 m.) af alle spirene, på de fire kirker fra de tidligere hansestæder.

Kirken er spændende, da den er fra 1200 tallet og er med til at markere byens grundlæggelse. Det var her den første tyske kristen slog sig ned i det nuværende byområde. I den ene gavl af denne kirke er der i dag bygget lejligheder. En lidt anderledes og en anelse utraditionel løsning.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Kropeliner Strasse

Kropeliner Strasse er den førende shopping gade som er en gågade. Her kan du for enden af gaden se en af de gamle byporte. Hele gaden er hyggelig og fyldt med butikker, restauranter og cafeer. Der er masser af små pladser. De bygninger der ligger langs med denne gade er bestemt et smukt syn med en dejlig atmosfære.

Hvis du er her i december er noget af denne gade fyldt med boder, juleudstilling og mulighed for, at købe masser af mad og drikke. Denne gade er centrum og knudepunkt for hele byen. Du kan altid finde et sted her, hvor du kan få en ægte tysk schnitzel og et krus tysk fadøl.

Dette var bare et lille udpluk af alle de oplevelser du kan få i Rostock. Men gå en tur ned af alle de små gader, far vild og oplev at der kan dukke uventede oplevelser op, lige rundt om det næste hjørne som f.eks. et smukt gavlmaleri.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Rostock, Tyskland

Nytår i Rostock

Nytår har vi holdt to gange i Rostock. Det er dejligt at komme lidt væk og Rostock er bestemt en god by at fejre det i. Der er boder i gaderne indtil nytår, så du kan gå rundt og kigge på masser af forskellig tysk mad, vin, øl og gluhwein.

Ved midnat kan du, ved at gå ned til floden, få et utroligt flot syn over byen imens det nye år bliver fejret med fyrværkeri. Mange af butikkerne holder åbent, så hvis det er shopping der er på programmet, kan det også lade sig gøre.

Vi holdt en af vores nytårs middage på hotel Radisson Blu. Det var bestemt lækkert og stemning samt opdækning var meget nytårs festlig. Der var god service, maden var af god kvalitet og prisen var bestemt rimelig.

Rostock - Tyskland

Rostock - Tyskland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.