Turen går til Thüringen – Tyskland

I samarbejde med Thüringen Tourismus og rejselandet TysklandTuren går til Thüringen i Tyskland som bliver vores næste eventyr. Her skal vi opleve Tysklands grønne hjerte, se slotte og smukke middelalderbyer. Vi skal opleve enorme skovområder, få viden om tidligere tiders DDR, overnatte på utraditionelle steder og spise masser af lækker mad. Turen går til Thüringen i Tyskland og vi glæder os rigtig meget. 

Turen går til Thüringen - Tyskland

Turen går til Thüringen

Turen går til Thüringen, der er en af de mindre delstater og som ligger midt i Tyskland. En delstat der i dag er genforenet efter den i mange år, var delt mellem Øst – og Vesttyskland. Rejsen sker i samarbejde med Thüringen Tourismus og rejselandet Tyskland. Her vil vi i den næste uge, sætte fokus på Thüringen, dens mange seværdigheder og flotte natur. Vi glæder os til, at opleve denne del af Tyskland og vores spændende oplevelser og dermed at kunne vise dig, at Thüringen området, er et perfekt område til par rejsende.

Turen går til Thüringen – Tyskland

Rejsen til Thüringen

Vi skal være i Thüringen onsdag og har valgt selv at køre. Da der er et stykke vej derned, ca. 500 km. fra Rostock, har vi valgt at starte vores rejse allerede tirsdag. Her vil vi køre hjemmefra i vores lille Volkswagen Up og tage færgen Gedser – Rostock for senere, at tage en overnatning i Magdeburg. At vi har valgt at overnatte i Magdeburg, er et meget bevist valg. Det har noget at gøre med kunst og maleren Friedensreich Hundertwasser, men det skal du nok komme til at høre mere om.

Onsdag morgen fortsætter turen til Thüringen, hvor vi starter med at bo i delstatens hovedstaden Erfurt. En by der går tilbage til middelalderen og har ca. 200.000 indbyggere.

Vi vil under turen, kører rundt mellem de forskellige byer og dermed også bo forskellige steder.

Turen går til Thüringen - Tyskland

Her skal vi bo

På turen går til Thüringen, skal vi bo 4 steder.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Turen går til Thüringen - Tyskland

Et lille udpluk af vores planlagte oplevelser

Vi håber på, at vi skal opleve smukke middelalderbyer, mærke historiens vingesus, gå på toppede brosten og se den smukke natur. Se spændende museer, få lærdom om DDR-tiden og få set en masse slotte. Få indblik i madkulturen, smage tysk øl, få en bratwurst og mon ikke vi får smagt en schnitzel.

Thüringen Tourismus har i samarbejde med de enkelte byer, planlagt en masse spændende aktivitet for os.

Her er nogle eksempler på vores fremtidige oplevelser:

 • Byrundtur i Erfurt bl.a. med besøg til St. Marys katedral og den gamle synagoge som er optaget på UNESCO`s verdensarvsliste. Vi skal også på museumsbesøg i det tidligere Stasi fængsel.
 • Byrundtur i Weimar med bl.a.  besøg til Goethes have, biblioteket Duchess Anna Amalia og den historiske kirkegård.
 • Besøge Leuchtenburg slot og opleve porcelænseksperimentet.
 • Se Friedenstein slot og Ducal Museum.
 • Vandretur og frokost i Thüringen naturpark.
 • Tage 500 meter ned under jorden og køre rundt i den gamle saltmine Merkers..
 • Køre på den tidligere grænse mellem Øst – og Vesttyskland og opleve grænsemuseet Point Alpha.
 • Byrundtur i den gamle bydel i Eisenach og besøge museet der er dedikeret til komponisten Johann Sebastian Bach.
 • Rundtur på Wartburg slot efterfuldt af middag på det 5-stjernet Romantik Hotel auf der Wartburg imens vi oplever solnedgangen ud over Thüringen naturpark.

Dette var bare et udpluk, af nogle af alle de oplevelser vi skal have i Thüringen. Vi håber, at du synes det lyder spændende og vil følge med på turen går til Thüringen.

Turen går til Thüringen - Tyskland

Hjemturen

Bagefter turen til Thüringen og med alle vores gode oplevelser i bagagen, fortsætter vi med et lille road trip til Benelux-landene. Vi har ikke besøgt Luxembourg før, så det kommer til at stå på programmet. Ellers bliver det en tur gennem Belgien, Holland og igen Tyskland, inden vi er hjemme igen.

Vi har foreløbig planlagt, et par overnatninger med masser af forkælelse på et slot i Luxembourg og 2 nætter i den historiske by Leuven i Belgien.

Resten af turen har vi ikke planlagt, men vil tage gøre det hen ad vejen.

Turen går til Thüringen - Tyskland

Følg os på turen går til Thüringen

Vi håber, at du vil følge med i alle vores oplevelser i Thüringen. Vi vil løbende poste billeder, live stories og lave opslag.

Du kan følge os her:

Turen går til Thüringen - Tyskland

Bonusinfo: Billederne i dette indlæg, er fra vores tur til Harzen i 2017.

 • Turen er arrangeret i samarbejde med Thüringen Tourismus og rejselandet Tyskland.
 • Rejsetidspunkt: september.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center