3 gode restauranter i Erfurt – Tyskland

I samarbejde med Thüringen Tourismus og rejselandet Tyskland3 gode restauranter i Erfurt, som gav os meget forskellige madoplevelser. Alle 3 restauranter som serverede lokale specialiteter fra Thüringen. Her fik vi smagt mad lavet på en trækulsgril, spist lokalt mad i hyggelige omgivelser ved kanalen og spiste på en kro med masser af historie, i hjertet af Erfurt.

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

Faustfood

En gåtur gennem de snørklede gader i den gamle bydel i Erfurt og lige med et, var vi her. Herinde i centrum ligger Faustfood som er den første af 3 gode restauranter i Erfurt. Den ligger blandt de smukke bindingsværkshuse og udenfor, kunne vi se et stort skilt som oplyste os om, alle de ting som stedet tilbyder.

Faustfood er et sted med indendørs gril og her tilbyder de grillede specialiteter fra Thüringen. Her serverer de bl.a. pølser, stegt marinade svinekød og spareribs. Dette sammen med brød, kartoffelsalat eller forskellige kartofler.

At træde indenfor på Faustfood var hyggeligt. Kulgrillen duftede, der var en afslappet stemning og vi sad på træbænke og spiste ved et stort træbord. Her mødte vi de lokale, for alle i Erfurt er vilde med dette sted. Vi spiste en frokost på dette populære sted, sammen med de lokale i jakkesæt.

Vi bestilte begge specialister.

 • Thüringen bratwurst, mairede svinekød og kartoffelsalat. Dertil fik vi en lemonade og en fadøl.

Hvordan var maden på Faustfood

Maden var lækker og især de grillede ting smagte rigtig godt. Dem spiste vi sammen med en velsmagende sennep, som er stedets egenproduktion. Stemningen på Faustfood var hyggelig og det var bestemt med til at maden smagte skønt. Det er helt klart, et sted vi vil anbefale hvis du vil spise sammen med de lokale. Faustfood var lokal fastfood.

 • Pris for to tallerkener med specialetter og kartoffelsalat samt drikkevarer DKK 150.
 • Adresse: Waagegaase 1

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

Pier 37

Efter en smuk gåtur igennem Erfurt, var vi ved Pier 37 som er den anden af 3 gode restauranter i Erfurt. Restauranten ligger hyggeligt lige ved kanalen, hvor der i tidligere tider lå en mølle. Her var der både inde – og udendørs servering, men den lidt kølige september aften, afgjorde at vi valgte at sidde indenfor.

Der var hyggeligt indenfor på Pier 37 med levende lys og de små vinduer med sprosser. Fra vores plads ved vinduet, fik vi et kig ud til de smukke gamle bygninger og følte os godt tilpas.

Den venlige tjener kom og udleverede et menukort. Vi bestilte med det samme to drinks.

Vi valgte 2 Hugo. En drink som jeg havde fået kendskab til, da jeg var i Østrig som består at hvidvin, hylleblomst og mynte. Dertil fik vi en brødbakke og noget tomatpesto.

Imens vi nød vores drinks, kiggede vi på menukortet og besluttede os.

Forret

Vi valgte at dele en forret som var en masse forskellige små retter. Roastbeef med honning og sennepssauce, stegte rejser, agurk chili tatar, stegte grønsager og en wraps med laks. En superlækker forret som var den perfekte deleret.

Hovedret

Vi valgte to forskellige hovedretter.

 • En pasta med stegt kyllingebryst, bacon og kirsebær tomater i en cremet oste-fløde sovs.
 • Svinemedaljoner med kantarelsovs og dumplings.

Hvordan var maden på Pier 37

Maden var velsmagende og forretten havde en god sammensætning, så vi fik forskellige smagsoplevelser. Begge vores hovedretter var velsmagende, men de dejagtige dumplings bliver hurtigt lidt for meget af det gode. Servicen og selve omgivelser var hyggelige og på en varm sommeraften, ville det være et skønt sted at sidde udenfor.

 • Pris for 2 personer: 2 velkomstdrinks, 1 forret, 2 hovedretter og 2 fadøl DKK 460.
 • Adresse: Lange Brücke 37a

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

Köstritzer “Zum Güldenen Rade”

Den gamle kro ligger i hjertet af Erfurt og er den tredje af 3 gode restauranter i Erfurt. Her fik vi oplevet den gode stemning, spist med de lokale og havde både muligheden for at sidde inde – eller udenfor i den hyggelige gårdhave. Vi valgte at sidde indenfor.

Allerede ved indgangen, syntes vi at her var hyggeligt. Vi kunne se, at det var de lokale som spiste deres middag på Köstritzer “Zum Güldenen Rade” som tilbyder god lokal mad og et sted som selveste Pave Benedict XVI blev fristet til at besøge i 2011.

Vi fik et bord, et menukort og bestilte et par store fadøl.

Forret

Vi bestilte to forskellige forretter.

 • Cremet tomatsuppe med mozzarella stykker i.
 • Carpaccio af oksemørbrad med balsamico og revet parmesanost.

Hovedretter

Vi bestilte også to forskellige hovedretter.

 • Svinemedaljoner med svampesovs og kartoffel croquette.
 • Svinemedaljoner med tomatsalsa, kantareller og søde kartofler.

Hvordan var mad Köstritzer “Zum Güldenen Rade”

Maden var jævn kromad, som bestemt smagte udmærket. Især den cremede tomatsuppe var lækker med en meget fyldig smag. Af hovedretterne, var det helt klart svinemedaljonerne med svampesovsen som var mest velsmagende. Det som gjorde dette sted helt specielt, var mødet med de lokale. For her på Köstritzer “Zum Güldenen Rade” var de lokale samlet med deres familier til et måltid mad.

 • Pris for 2 stk ½ liters fadøl, 2 forretter og 2 hovedretter DKK 440
 • Adresse: Marktstrasse 50

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

3 gode restauranter i Erfurt - Tyskland

 • Rejsetidspunkt september.

 

 • Turen er arrangeret i samarbejde med Thüringen Tourismus og rejselandet Tyskland.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.