Markeder i Bangkok – Thailand

Markeder i Bangkok, for det er altid en sjov oplevelse. Vi holder meget af at gå på marked, ikke fordi vi egentlig køber noget særligt, men stemningen er vi vilde med. Markederne i Bangkok er en sjov blanding af sko, mad, drikkelse, tøj, kopivarer, ure og smykker. Ja, næsten alt kan købes på disse markeder.

Markeder i Bangkok - Thailand

Stemningen

Stemningen er ofte opløftende på de forskellige markeder i Bangkok. De lokale prøver på alle tænkelige måde, at komme i kontakt med dig.

De råber både af og til dig: Hello Sir, den bedste pris til dig, god kvalitet osv.

Der er masser af liv, puls og eksotiske dufte. Et besøg på et eller flere markeder i Bangkok, er altid en rigtig god og gratis oplevelse.

Markeder i Bangkok - Thailand

Du skal prutte om prisen

Der er på markederne en handelsmetode, som for os danskere er meget ukendt. Der skal nemlig pruttes om prisen. Intet skal koste den pris, som du først får oplyst. Det kan godt være en lang proces og det foregår som regel med en lommeregner, hvor sælgeren først skriver et svimlende højt beløb til dig for en vare. Du bliver så spurgt, hvad du vil give og derefter taster du så sit beløb ind i lommeregneren.

Ofte er den første pris 3-4 gange højere end den pris varen reelt burde koste. Så hvis sælgeren skriver 400, kan du fint skrive 100. Herefter begynder forhandlingerne så, lidt frem og tilbage, indtil der findes en pris som begge parter er enighed om.

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Nogle gange bliver vi ikke enige

Det kan selvfølgelig også ende med, at du ikke vil betalte den forslået pris og dermed går. Nogle gange vil sælgeren gerne have aftalen i hus og løber efter dig og siger:

Ok, ok, Sir.

Hvor meget du vil prutte om prisen, er jo et spørgsmål om temperament, men hvis sælgeren siger ja efter det første bud, kan du helt sikkert regne med at du har betalt for meget. Vi synes, det er meget sjovt, at prutte om prisen. Men hvis vi vurdere, at sælgeren starter med en rimelig pris sker det ofte, at vi betaler fuld pris også selvom vi ved, at vi kommer til at betale mere end det egentlig burde koste.

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

På vores forårstur til Bangkok i april 2015, valgte vi at besøge to markeder i Bangkok. Det berømte og berygtede Patpong natmarked og det kæmpe store Chatuchak Weekend Market.

Patpong nat marked

Vi har besøgt Patpont natmarked nogle gange gennem årene. Tilbage i tiden, har det mest været kendt for sine go-go barer, letlevende damer og boder med turistting. Måske ikke det mest hyggelige sted for en familie, men igennem årerne er der blevet ryddet op i Patpong.

Der findes stadig go-go bar, men de listige små go-go barer er mindsket i antal men der ligger nu stadig en del i de nærliggende gader. Der findes også go-go barer i randen af området hvor boderne er, men det er ligesom de nu er blevet mere lukket og diskrete. Hele området er i dag blevet mere venligt også for familier.

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Patpong i dag

I dag er Patpong blevet et must for en natshopper. Her er der puls, masser af glade mennesker og udbuddet af varer er stort. Det er sjovt at gå rundt og kigge på boderne, selvom det i dag er blevet et turistmarked. Stemningen er dog stadig livlig, tangerende til lidt kaotisk og alt det du på godt og ondt forbinder med Bangkok.

Der er boderne som åbner hver aften, men der er også rigtige butikker i randen af området. En lidt sørgelig oplevelse, var at observere de mange børn der sad og beskæftigede sig med deres iPad, imens forældrene var på arbejde, enten i boderne eller på go-go barene. Men det er jo en del af dagligdagen i Bangkok.

  • Patpong Nat Marked, Bangkok
  • Åbningstid:  Kl. 18 – 01 alle dage

Markeder i Bangkok - Thailand

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market kaldes for weekendmarkedet, fordi det kun er åbent i weekenderne. Det er et kæmpemarked med mere end 8.000 boder og ja, her kan du købe alt, hvad du behøver.

Chatuchak Weekend Market ligger et stykke væk fra centrum, så vi tog en taxa og efter en halv times tid var vi fremme. Markedet virker en anelse uoverskueligt og de små gyder, hvor boderne er opstillet ville ingen ende tage. Det er ligesom at gå i en labyrint, men vi tog det meget afslappet, gik og kigge samtidig med at vi nød de mange tilbud, der er på stedet.

Der var varmt, meget varmt – solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen var over 40 grader, da vi besøgtes stedet. Heldigvis er en del af boderne overdækket, andre steder er de ude i den brændende sol.

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Hvad kan du så købe på dette marked?

Ja, svaret er nok mere hvad kan du ikke købe. Masser af beklædning, keramik, møbler, planter, bøger, sko, tasker, kunst, antikvitet og kæledyr. Ja, vi så hundehvalpe i små bure, som du ville kunne købe. Vi måtte, så ikke tage billeder eller jo, det måtte vi godt hvis vi betalte for det.

Der er desuden masser af muligheder for at købe alle typer af mad så som skaldyr, fisk, kød til frisk frugt og utallige muligheder for at købe noget at drikke. Maden virkede frisk og indbydende og som så mange andre steder i Thailand, fås den bedste mad tit fra de små gadekøkkener.

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Markeder i Bangkok - Thailand

Chatuchak Weekend Market rummer uendelige mange boder, til mange timers oplevelser og du vil hurtigt kunne fare vild. Selvom der også er andre turister, mødte vi flest lokale på vores indkøbstur. Det er bestemt en god oplevelse, som du ikke skal snyde sig selv for, hvis du er i Bangkok over en weekend.

  • Chatuchak Weekend Market
  • Åbningstider: Lørdage og søndage, fra 9:00 – 18:00, og fredage 18:00 – 24:00
  • Bemærk det er kun delvist åbent om fredagen.

Togmarked i Maeklong

Der er masser af markeder i Bangkok men ca. 75 km. udenfor Bangkok ligger togmarked. Det er en meget anderledes og unik oplevelse, som du ikke skal snyde dig selv for når du er i Bangkok.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.