En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen, så jeg meget frem til. Et ukendt område for mig og en provins som viste sig, at havde så meget at tilbyde uden horder af turister. Dagen som gav mig en masse ny viden, om et land som jeg troede jeg kendte. Jeg fik kendskabet til tropiske frugter, fik et indblik i kulturen og besøgt flodfolket.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

Min dag startede

Min dag startede meget tidligt. Jeg vågnede og skyndte mig ud af sengen, for huskede jeg rigtigt fra sidste aften? Jo, den var god nok, ude fra min balkon kunne jeg se ud over havet. At vågne og havde havet lige indenfor min rækkevidde, skulle udnyttes.

Jeg skyndte mig i tøjet med håbet om at kunne nyde den begyndende morgen, med en tur langs stranden. Det burde næsten være en menneskelov. At vågne langsomt imens du ser på havet, mærker den svage havbrise og langsomt ser en ny dag begynde. Jeg gik og tænkte over alle de nye spændende eventyr, som jeg skulle opleve denne smukke dag. Jeg skulle, nemlig have en dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

Suan Ban Kaew Palace

Min første oplevelse var et besøg på Suan Ban Kaew Palace og museum. Det var tidligere, den kongelige residens for dronning Rambhai Barni, Royal Consort af kong Rama VII. Stedet bruges i dag som et kulturelt museum. Det er åbent for besøgende og der er gratis adgang.

Efter min ankomst var jeg på en lille køretur. Da det lille tog stoppede, blev jeg mødt med lokal folkedans og andre aktiviteter. Her oplevede jeg at se den gamle høstdans, hvordan de laver nudler og en gamle leg som blev vist af thailandske mænd. Spændende oplevelser, som gav et godt indblik i Thailands traditioner og historie.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

Indblik i Chanthaburis frugter

I Chanthaburi provinsen dyrkes det meste af Thailands frugt. Her fik jeg set de forskellige frugter, hvor de groede og ja, selvfølgelig smagt noget af denne overflød af frugt. Der var duriam, rambutan og mangosteen og tro mig – ingen frugt smager så godt, som når den lige er plukket. Hele området er en stor park med masser af frugttræer. For at det nu ikke skal blive alt for smukt, er det brudt op med gamle lastbiler og traktorer som bare står der. Det giver faktisk en ret sej effekt.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

Chanthaburi

Jeg var nu kommet til hovedstaden i provinsen, som har samme navn som selve provinsen. Byen var hyggelig, anderledes og turister var nærmest ikke eksisterende, ret lækkert. Her i byen findes en af de største katolske kirker i Thailand som er fra 1909 og bygget i gotisk stil. Kirken kaldes i daglig tale for Thailands Notre Dame. Jeg var indenfor, nød den imponerende bygning, madonnafiguren og de smukke blyindfattede ruder.

Chanthaburi var bare en by, der oser af god stemning og charme. Den blev også meget levende af alle de glade børn, der tumlede rundt i deres skoleuniformer og jeg ville bestemt gerne, opleve mere af denne by. Lige ved siden af kirken krydsede jeg en bro og var nu i et helt andet lokalsamfund.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

Chantaboon Riverside samfund

På den anden side af floden, lever der familier langs med floden i Chantaboon Riverside samfund, der har rødder 300 år tilbage i historien. Her kunne jeg gå rundt og udforske det charmerende område. Jeg kiggede på de gamle toetagers træhuse, som sjovt nok var påvirket af europæiske arkitektur og så hvor smukt husene lå ned til floden.

En gåtur ned af den lille smalle gade på 900 meter, som løber parallelt med floden, bød på rigtig mange gode oplevelser. Der var duften af gadekøkkener, et lille tempel, vægmalerierne, cafeerne, restauranter og de lokale som altid havde overskud til et smil.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen

Endnu en rigtig god dag i Thailand, var ved sin afslutning. En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen med masser af indtryk og oplevelser. Den blev afsluttet med lækker middag på en af restauranterne som ligger i Chanthaboon Riverside samfund, med direkte udsigt til floden. Thailand kan til stadighed overraske mig positivt.

En dag med oplevelser i Chanthaburi Provinsen – Thailand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.