De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016 som for os har været et forrygende rejseår. Et år hvor vi har besøg 4 kontinenter, nye lande og vi har også haft genbesøgt et par steder. Det har budt på masser af naturoplevelser, storbyer, Road Trips, Asiens gæstfrihed og Afrikas mystik.

De bedste rejseoplevelser 2016

Tilbageblik og udvælgelse

Vi har i vores godt nytår 2017 fra OnTrip.dk skrevet om bloggens år. Der skrev vi, om det som der var sket i 2016 på selve bloggen, i løbet af året. Nu må tiden være til at skrive om de bedste rejseoplevelser 2016.

At skulle udvælge de bedste rejser for et helt år, er en svær øvelse, især fordi vi i 2016 har rejst sammen og alene, på så mange forskellige måder. Vi har dog valgt at prøve øvelsen igen i år, fordi vi synes det er en rigtig god måde at reflekteret over vores rejseår og måske kan du blive inspireret, af nogle af vores oplevelser til din næste rejse.

Den bedste rejse er ofte den sidste rejse. Den som står tydeligst i vores erindring og som vi måske stadig er lidt euforiske over. Men tager vi et tilbageblik over hele året 2016, har vi haft rigtig mange gode oplevelser rundt i verden. Vi vil i nedenstående skrive om de bedste rejseoplevelser 2016.

De bedste rejseoplevelser 2016

Vores anderledes rejseår som familie

2016 har vi som familie har et meget anderledes rejseår.

  • Maria var på charterrejse til Grækenland.
  • Tore og jeg har rejst sammen en del gange.
  • Maria og jeg har rejst sammen et par gange.
  • Jeg har rejst alene 3 gange.
  • Den eneste rejse hvor vi alle var sammen i 2016, var i Las Vegas.

De bedste rejseoplevelser 2016

Polen – Warszawa og Gdansk

Tore og jeg startede 2016 i Polen og sluttede det i Polen, for at starte det nye år 2017 i Polen. Vi ved ikke lige hvorfor, men vi har ofte holdt vores nytår i Polen og synes det er et dejligt land at være gæst i. Vi startede 2016 i Warszawa og sluttede året i Gdansk. Warszawa har vi efterhånden besøg en del gange og er kommet til, at holde af den lidt oversete hovedstad.

Det var nyt for os at besøge Gdansk hvor året nytårsferie gik til. Byen overrasket positivt, den er ikke så stor, men har masser af tilbyde. Især den gamle bydel, de smukke huse og de gode spisesteder. Bare det at bo på et luksushotel og slappe af, var for os en god og tiltrængt rejse.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

USA – Bød på 2 Road Trips og Las Vegas

Det er vel ikke nogen hemmelighed, at vi er ret vilde med USA. Vi har også i rejseåret 2016 tilbragt over 2 måneder i landet og WOW sikke mange oplevelser vi har haft. Det blev til 2 super road trips, hvor vi fik set dele af USA som var nye spændende steder og genset en del gamle kendinger. Det har bestemt været nogle, af de bedste rejseoplevelser 2016.

De bedste rejseoplevelser 2016

Road Trip 1, Chicago – San Francisco

Et 5 uger langt road trip der viste os nye sider af USA. Et gensyn med Chicago – super by. Ellers kørte vi ad den nordlige rute på tværs over USA. Vi oplevede storslået natur – masser af smukke nationalparker – ikoniske monumenter og bisoner i hundredvis. Et gensyn med Highway 1 – nye oplevelser nord for San Francisco og et dejlig gensyn med en af vores yndlingsbyer San Francisco.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Las Vegas – eneste sted vi alle var sammen i 2016

2016 er selvfølgelig også et kanon rejseår, fordi vi havde et gensyn med Las Vegas. Det var 9. gang vi besøgte byen som vi aldrig bliver trætte af. På vores road trip fra Chicago til San Francisco kørte vi nemlig forbi Las Vegas. Maria havde taget et fly fra Danmark til Las Vegas og mødtes med os der. Vi havde alle tre, næsten 2 skønne uger sammen i Sin City.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Road Trip 2 – Det Ultimative Road Trip i New England

Vores andet road trip i USA var i efteråret. På vores lidt over 3 uger i New England havde vi fantastiske oplevelser. Vi rejste til Boston, en by som bestemt kunne tåle et gensyn. Vi fik oplevet storslået natur, så New England i sit smukke farveflor hvor træerne dækkede bjergene i et farveorgie.

Vi besøgte hyggelige byer, så hvaler, Atlanterhavet, masser af fyrtårne og et gensyn med det speciale hotel Foxwoods, midt i indianerreservatet.

Vi bliver aldrig trætte af road trips i USA og 2016 var et fantastisk road trip år for Tore og jeg.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Asiens mystik – Gensyn med Thailand og nye Cambodja

Thailand

Jeg var alene afsted på denne tur. Jeg fik et hurtigt gensyn med en af vores yndlingsbyer i Asien – Bangkok. Derefter gik rejsen til det sydøstlige Thailand, som for mig var nye ukendte områder. Her oplevede jeg en anden side af Thailand. Et område som er rimelige uberørt og ikke så turistet.

Spændende lokalsamfund, indblik i dyrkningen af tropiske frugter, lækre øde sandstrande og et spa- ophold hos Chong folket. En masse ny viden om Thailand, et land som jeg holder meget af at rejse i og en befolkning med en venlighed som er helt unik.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Cambodia

Cambodia var et nyt land for mig i år. Jeg var kun i landet få dage men fik et indblik i deres levemåde og besøgte en af de smukkeste paradis øer i verden – Øen Koh Rong Samloem. Jeg så krabbefiskeri i Kep, peberplantager og spøgelsesbyen i Bokor Hill National Park.

Jeg sluttede min rejse i Phnom Penh, en larmende storby men meget charmerende. Den største og bedste overraskelse i Cambodia var helt klart de lokale. De er utrolig venlige, imødekommende, nysgerrige og smilende. Et land jeg gerne vil have et genbesøg til for det var en af de bedste rejseoplevelser 2016.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Belgien – Flandern

Endnu et land kom på min liste. Jeg rejste alene til Belgien, for derefter at rejse rundt i Flandern. Et område der overrasket mig positivt, for her var virkelig smukt med masser af middelalderbyer, imponerende bygninger og charmerende landeveje.

Jeg fik smagt på Flanderns enorme spisekammer, var på ostefabrik, ølbryggeri og chokolade workshop. Jeg fik spist lækre middage på gourmet restauranter alt imens jeg oplevede de smukke middelalderbyer bl.a. Gent og Tongeren.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Tyskland – Lübeck og julemarkeder i Sydtyskland

Lübeck

Vores naboland skal da have mindst et besøg om året. I rejseåret 2016 var Maria og jeg på forlænget tøseweekend til Lübeck. En by vi kort har besøgt før, men denne gang havde vi nogle dage og havde tiden til at udforske den charmerende by.

De bedste rejseoplevelser 2016

Julemarkeder i Sydtyskland

Jeg tog i december alene til München og udforskede julemarked i denne by. Bagefter var jeg i Nürnberg, hvor jeg fik oplevet lidt af den smukke middelalderby og julemarkedet. Efter at have oplevet julemarkeder i Nordtyskland var det interessant at se de Sydtyske og det var helt klart en af de bedste rejseoplevelser 2016.

Her er lidt andre traditioner og delikatesser men glühwein (svarende til vores gløgg) var også det gennemgående tema i Sydtyskland.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Marokko – Agadir og omegn

Maria og jeg havde fornøjelse af et gensyn med Marokko. Et land vi tidligere har besøgt, men da var vi kun i Marrakech. Denne gang gik turen til Agadir. Så en kold november dag, blev vi mødt af varmen i Afrika.

Vi havde nogle dejlige dage hvor vi fik oplevet Agadir, var en tur i de smukke Atlasbjerge, fik lækkert marokkansk mad og fik shoppet igennem, i souken i den gamle middelalderby Taroudant. Marokko er virkelig et land, som har meget at tilbyde og det er ikke sidste gang, vi besøger dette land.

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

De bedste rejseoplevelser 2016

Vi syntes at rejseåret 2016, var fyldt med masser af gode oplevelser. Året hvor vi har rejst meget anderledes end vi plejer og dermed har der været meget forskelligartede oplevelser.

Vi har mødt fantastiske mennesker, fået nye venner og fået set og oplevet rigtig meget. 2016 var et rejseår, som vi med stor glæde vil tænke tilbage på og varme os over alle de gaver af oplevelser, som vi er blevet beriget med.

Vi ser frem til masser af nye rejseoplevelser i 2017.

Tak fordi du læser med.

De bedste rejseoplevelser 2016

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center