Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Hermed vores Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland. Kom i julestemning, køb dine julegaver og spis -og eller drik dig igennem de tyske specialister. En forlænget weekend eller måske et par hverdage og du vil kunne få masser af hyggelige familieoplevelser.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Hvordan kommer du nemmeste til de Sydtyske julemarkeder?

I vores Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland, er den nemmeste måde at komme dertil, hvis du kører i din bil. Dette kan gøres fra hele landet med du skal regne med at det tager mellem 7-10 timer at køre til Sydtyskland. En anden løsning kunne være, at du tager et fly til München og derfra enten lejer en bil eller tager offentlig transport.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Hvornår er der åbent?

De Sydtyske julemarkeder åbner fra omkring den 20. november og mange lukker den 23. december. Der er dog også en del som først lukker den 30. december. De åbner mellem kl. 10 – 11 og lukker igen i løbet af aften fra kl. 20 men nogle har åbent helt til kl. 24.

Hvornår er det bedste at besøge dem?

I dette Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland, har vi valgt at sætte fokus på München og Nürnberg. To meget populære byer, at besøge i Sydtyskland hvis du gerne opleve julemarkeder. Fordi de er så populære, skal du helst undgå at besøge dem i weekenden og helst komme i november – og eller i starten af december. Sidst i december og i weekenderne, er der rigtig mange mennesker og dermed kan glæden hurtig forsvinde.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Varighed 4 dage

Dette Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland, har en varighed på 4 dage og tre nætter. Du kan selvfølgelig have et andet udgangspunkt end dette forslag, som har det i München. Ligesom der kan lægges flere dage til og dermed få flere besøg til julemarkederne, i de nærliggende byer.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

 • Dag 1: Rejs til München om det er i bil eller fly og overnat i München.
 • Dag 2: Oplev julemarkedet i München – overnatning i München.
 • Dag 3: Kør til Nürnberg – omkring en times kørsel – oplev Julemarked i Nürnberg – overnatning i Nürnberg.
 • Dag 4: Kør fra Nürnberg enten hjemad mod Danmark eller til München hvor du tager flyet hjem.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Overnatning

Der er masser af muligheder for overnatning i de Sydtyske byer. Du skal dog være hurtigt ude, hvis du vil bo centralt, for hotellerne bliver hurtigt udsolgt især i weekenden.

Vi valgte selv at bo i finansdistriktet i München, tæt på en metrostation som i løbet af kort tid kørte os til centrum af byen. I Nürnberg var vi i en weekend og endte med at bo 10 km. udenfor centrum af byen. Det var ikke optimalt med alt andet var udsolgt. Der var en metrostation i nærheden, så vi kunne komme ind til centrum i løbet af 20 minutter.

 • Bonusinfo: Hvis du kører i bil, skal du forvendte at betale for parkering.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Hvad er der på julemarkederne i Sydtyskland?

Der er julepyntet men lys, gran og juletræer. På pladserne er der sat hyggelige små træboder op. Her kan du gå rundt og nyde udvalget af ting, som du kan købe eller spise og drikke. Du kan lave dine juleshopping for udvalget af kugler, nisser og stjerner er uendeligt. Mange af disse ting er ofte håndlavet.

Du kan købe eller spise tyske specialiteter som f.eks. pølser og ingefærkager. Dette kan du gøre imens du går rundt med en krus Glühwein i hånden. Glühwein er det som svarer til dansk gløgg.

Julemarked i München

Julemarked i München afholdes på Marienplatz i hjertet af byen. Omgivet af de smukke bygninger, vil du finde utallige boder. En kombination af mad – og eller drikke boder. Boder der sælger julepynt, varme huer, strømper, tyske specialiteter og honninghjerter for bare at nævne nogle. På Marienplatz skal du se det berømte klokkespil som kan ses oppe på rådhusets klokketårn. Der spilles forskellige melodier og der udkæmpes turneringer.

I München er der desuden en masse mindre julemarkeder, hvor nogle af dem kun har åben i weekenden.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Julemarked i Nürnberg

Et af de mest kendte julemarkeder i Tyskland, er julemarked i Nürnberg. Et marked, som ligger på den 5.000 kvadratmeter centrale plads omgivet af smukke middelalder bygninger. På pladsen er der strikse regler for, de enkelte boder, for de skal sælge kvalitet og det skal være traditionelt tysk -og eller bayersk mad og drikke.

Nürnberg julemarked er stort, meget stort og ud over den store plads, er der også i de nærliggende områder mindre julemarkeder bl.a. et julemarked i børnehøjde med forlystelser.

Stemningen, kvaliteten af i tingene i boderne og de smukke omgivelser, gør Nürnberg julemarked til et af de smukkeste i Tyskland. Et marked, hvor du kan købe alt den kvalitet som tyskerne er kendt for. Om det er julepynt, dine julegaver eller en julespecialet som du vil have med hjem.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Godt at vide

 • Julemarkederne åbner fra omkring den 20. november.
 • De åbner om formiddagen omkring kl. 10-11
 • Bestil dit hotel i god tid især hvis du vil bo centralt.
 • Undgå weekend eller forvent at der er mange mennesker, hvis du besøger dem i weekenden.
 • Der er gratis adgang til julemarkederne.
 • Betalt EUR 2 i pant for et krus til din Glühwein. Få det fyldt op i de forskellige boder imens du går rundt. Du får panten tilbage, når du aflevere dit krus.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

Vi har skrevet dette Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland, fordi vi syntes at det er rigtig hyggeligt at besøge de tyske julemarkeder. De Sydtyske har bestemt lige så meget at tilbyde som de Nordtyske julemarkeder og vi kan bestemt anbefale dig, at besøge dem og komme i julestemning.

Rejseforslag – Julemarkeder i Sydtyskland

 • Rejsetidspunkt november/december

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center