24 timer i Agadir – Marokko

Afrikas mystik, eksotiske dufte og lyden fra minareterne, der kalder til bøn. Lange sandstrande, lækkert klima og venlige lokale. En pulserende souk, den smukke marina og storslået udsigt. Alt dette kan du nå at opleve, på 24 timer i Agadir. 

24 timer i Agadir – Marokko

Fakta om Agadir

På 4,5 time kan du flyve direkte fra København til Agadir og starte dine spændende oplevelser. Agadir er en by der ligger smukt ud til Atlanterhavet, med et behageligt klima året rundt og hele 340 solskinsdage om året. Her er der masser af kontraster og Agadir er lidt mondæn med sine mange lækre hoteller, cafeer og restauranter. En by hvor islam og berberkulturen, lever side om side med hinanden.

Men Agadir bærer også på en tragisk historie. Midt om natten i 1960 blev Agadir ramt af et voldsomt jordskælv, hvor over 10.000 mennesker døde. Det nuværende Agadir er efterfølgende blevet opbygget 2 kilometer fra jordskælvets epicenter. Selvom Agadir i dag er en populær charterdestination, har byen også en stor fiskerihavn og det er fiskeri, som er byens hovedindtægtskilden.

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

Dagen startede

Min datter Maria og jeg var sammen taget til Agadir og vi så frem til vores 24 timer i Agadir. Vi overnattede, på det 5-stjernet Atlantic Palace hotel og det var et hotel, hvor det opleves som at træde midt ind i tusind og en nats eventyr. Værelset var stort, med enorme senge og vi havde fra værelset, udsigt til en kæmpestor swimmingpool.

Efter vi var vågnet, ville vi med det sammen finde havet, stranden og opleve Atlanterhavet fra morgenstunden. Solen var så småt ved at stå op og den kastede smukke refleksioner i den store swimmingpool. Vi nød varmen, stilheden og begyndte at gå ned mod havet. Vi ville suge alle de oplevelser vi kunne til os, på vores 24 timer i Agadir.

Hernede på strandpromenaden, blev vi mødt af de lokale og denne søndag morgen var der stort aktivtit. De lokale var ude at motionere. De løb, gik eller hyggede sig på stranden med at spille fodbold. Vi nød synet at havet og solen som nu var taget til i styrk inden vi gik tilbage til vores hotel og spiste morgenmad.

24 timer i Agadir – Marokko
24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

Kasbah det gamle fort

Efter morgenmaden skulle vi ud og opleve byen. Vi startede med at køre lidt udenfor centrum af byen. Herefter kravlede bussen, ad snoede veje op på den 236 meter høje bjergtop, som er en udløber af Atlasbjergene. Det første vi oplevede heroppe på toppen, var en storslået udsigt over Agadir og Atlanterhavet.

Efter vi var faldet lidt i svime over udsigten, bliver vi mødt af en kraftig duft af kamel. Kameler som havde omringet hele parkeringspladsen og som kunne bringe os videre op af bjerget, til det faldefærdige fort. Vi kiggede lidt på de dovne kameler som lå i solen.

Jeg spurgte Maria: Vi du ikke have en tur på en kamel? Nej, jeg vælger at gå, svarede hun.

Fortet blev ramt af det store jordskælv i 1960 og ligger nu delvis ligger i ruiner. Det var nu ikke fortet, som var hovedattraktionen heroppe på bjerget, det var helt klart den storslået udsigt til uendeligheden.

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

Souken det livlige marked

Efter vi havde nydt den smukke udsigt, forsatte vi turen ned til Agadirs souk. Her blev vi med det samme mødt af et leben af mennesker, eksotiske dufte, arbejdende værksteder og de lokale, som var på indkøb. Vi så bugnende frugtboder, grøntsager og krydderier, som vi slet ikke kendte på forhånd. Her mødte vi det autentiske Marokko og blev hurtigt forført, af den pulserende stemning.

Et marked hvor vores øjne konstant var på overarbejde, vi blev skubbet til eller næsten kørt ned af små vogne. Vogne som betjenes af mænd, som du kan leje inkl. ejeren, til at fragte alle dine indkøb. Vi fandt en lille café, nød en velsmagende grønsags-smoothie sammen med en lokal snack. Imens sad vi og oplevede den dagligdag, som der foregår 6 dage om ugen herinde.

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

Marianen

Vores tur forsatte vores tur rundt i Agadir og næste stop var den topmoderne Marina. Her var der lystbådene, mærkevarebutikker, cafeer og restauranter. Et sted hvor vi også ville kunne have tage på, vores livs fisketur på Atlanterhavet.

Stemningen og området i marinaen var hyggelig, men ikke specielt marokkansk. Hvis vi ikke vidste, vi var i Marokko, kunne denne Marina være placeret hvilet som helt sted i verden og lignede meget en tilsvarende, vi har set i Jordan.

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

Frokost på Pure Passion

Det var nu blevet frokosttid og valget var, på den moderne restaurant Pure Passion. En restaurant der ligger med udsigt til marinaen og med et italiensk inspireret menukort. Vi fik serveret en treretters menu, imens vi nød solen, varmen og den smukke udsigt til havnen.

  • Forretten var carpaccio.
  • Hovedretten var en lækker bøf med tilbehør.
  • Desserten var vandbakkelse med is.

Til maden blev der serveret en afkølet lokal rosevin. Det var en restaurant med en lækker placering og som serverede rimelig mad til en ok pris.

Adresse: Complexe Marina، Agadir 80010,

24 timer i Agadir – Marokko

Stranden og promenaden

Efter vores frokost, valgte vi at gå de 4 km. tilbage til vores hotel. Vores gåtur forgik på promenaden langs med havet. Her langs stranden, blev vi mødt af de lokale, en anelse turister, skrigende måger, og masser af liv.

Vi nød vores tur tilbage til vores hotel, kiggede på det store pariserhjul, havet og nød den begyndende solnedgang. Efter vi var kommet tilbage til vores hotel, spiste vi en middag på hotellet, inden vi gik i seng.

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir – Marokko

24 timer i Agadir

Vi havde nogle dejlige 24 timer i Agadir. En by som har så meget mere at tilbyde end sol og strand. På få timer var vi fløjet til et eksotisk land, fornemmet Afrikas mystik, set Atlanterhavet og mødt de lokale.

Bestemt en by, vi gerne vender tilbage til og som var et godt udgangspunkt for andre oplevelser i Marokko.

Efter vores 24 timer i Agadir faldt vi udmattede, men glade i søvn. Vi kunne næsten ikke vente på, at det blev morgen igen, så vi kunne opleve mere af dette smukke land.

24 timer i Agadir – Marokko

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center