Tala Bay en eksklusiv ferieby – Jordan

Tala Bay en eksklusiv ferieby som ligger omkring 14 km. syd for den noget større by Aqaba. Tala Bay har en marina og i området ligger tre store hoteller. Byen har også et strandområde, en cafe, et par restauranter, nogle souvenirbutikker og et meget velassorteret supermarked

Tala Bay en eksklusiv ferieby - Jordan

Tala Bay en eksklusiv ferieby

Hele området oser af, at være helt nyt. Det virkede meget velholdt og eksklusivt. Mange af de smukke bygninger er holdt i den klassiske arabiske byggestil med vindtårne, som sørger for en naturlig aircondition.

Med udgangspunkt i Tala Bay er der gode muligheder for at tage på forskellige ture, både ind i landet hvor Petra kan opleves på en dagsudflugt eller sejlture ud på Det Røde Hav.

Tala Bay en eksklusiv ferieby - Jordan

Tala Bay en eksklusiv ferieby - Jordan

Tala Bay smukt men en kulisseby

Vi besøgte Tala Bay i februar 2014 og hele området virkede mere som en meget smuk kulisseby, end som en rigtig levende by. Der var næsten ingen mennesker, hverken jordanere eller turister og der virkede rimelig dødt.

Vi gik fra vores hotel langs vandet, hen på eftermiddagen, med håbet om, at spise en sen frokost i Tala Bay. Den første cafe vi besøgte, havde et skilt udenfor med at de havde åbent og vi gik ind og kiggede os rundt men der var ikke et øje. Cafeen var gabende tom. Vi gik videre og de to næste restauranter gav samme resultat, ingen gæster. Underligt hvis du gerne vil trække gæster til din by.

Tala Bay en eksklusiv ferieby - Jordan

Menneskerne kommer med tiden til Tala Bay en eksklusiv ferieby

Tala Bay området var nyt, så med tiden vil turisterne nok finde vej hertil. Mulighederne og rammerne var tilstede, men endnu er Tala Bay en smuk by men kedelig og meget livløs. Udover de visuelle indtryk der var anderledes, savnes lyden og livet af mennesker.

Så efter en dag på stranden, vil du nok gerne køre de 14 km. med taxa eller hotelbus til Aqaba, hvor du kan opleve livet, duftene og lyden af mennesker for derefter at afslutte med et måltid mad, på en af de utallige restauranter.

Tala Bay en eksklusiv ferieby - Jordan

  • Rejsetidspunkt februar.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.