De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019 som var et helt fantastisk rejseår med masser af oplevelser. Året bød på to road trips, mystik i Marokko og ukendte destinationer i Thailand. Det var også et år med besøg til et spændende land i Østeuropa, Moldova, gensyn med Tysklands julemarkeder og en rundtur i Slesvig-Holsten.

De bedste rejseoplevelser i 2019

Tilbageblik til 2019

Året bød på mange rejser, på hele 4 kontinenter og det er nærmest en umulig opgave, at udvælge de bedste rejseopleveler i 2019. Hvert rejsemål giver sine egne oplevelser, er spændende og hver rejse er noget helt særligt. Jeg vil prøve alligevel, for som alle de tidligere år, har jeg fundet ud af, at det er altid godt at reflektere over et rejseår.

Det var et år hvor tre nye lande blev besøgt og det var Moldova, Sydafrika og Namibia, hvor vi havde et gensyn med USA, Tyskland, Thailand og Marokko. Et år som har givet os masser af gode minder og som måske kan inspirere dig, til dine næste rejser.

De bedste rejseoplevelser i 2019

Moldova – Hovedstaden Chisinau og omegn

Året første rejse i 2019, var til Moldova. Et land som vi ikke tidligere har besøgt og som overraskede os positivt. Vi startede simpelthen det nye år i landet og det gav os masser af anderledes og spændende oplevelser. Et land som turisterne endnu ikke har opdaget, hvor de lokale er utrolig venlige og prisniveauet er behageligt lavt.

Et land som desværre er, det fattigste i Europa, som stadig er præget af Rusland, men som havde så meget at byde på. Her besøgte vi landet som ikke eksistere, Transnistria, så UNESCO-området Orheiul Vechi, en af verdens største vinkældre, smukke klostre og en særpræget hovedstad.

En imponerende start på vores rejseår og et land som virkelig var noget særlig og det var helt klart en af vores bedste rejseoplevelser i 2019.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Marokko – storbyen Marrakech

Året var også et gensyn med Marokko, hvor jeg sammen med min datter, havde et besøg til Marrakech. En pulserede, farverig, larmede og meget spændende by. Vi boede midt inde i den historiske medina, i en smuk raid men lækre værelser, god service, privat terrasse og der var også en swimmingpool.

Vi elsker den kaotiske by, hvor der på den ene side er middelalderstemning med kringlede gader og hvor æselkærene var ved at køre dig ned og den anden side af byen med moderne bygninger, fancy cafeer og shoppingsentre. En enorm kontrastfyldt by, der emmede af charme, hyggelige restauranter på alle tagterrasserne og ikke mindst lækker mad.

Vi nød vores mor-datter tur, selvom der kom en del skår i glæden, da min datter kom til skade og vi dermed måtte stifte et skræmmende bekendtskab med det marokkanske hospitalsvæsen. På trods af dette, var det helt klart en af vores bedste rejseoplevelser i 2019.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Road Trip i Sydafrika og Namibia

I mange år har jeg drømt om at besøge Namibia. Året 2019 blev året hvor det skete og det var nok den mest anderledes, smukke, spændende, fantastiske oplevelse og det var helt klart en af de bedste rejseoplevelser i 2019. Det var bare en af de der rejser, som bliver ved med at give, efter at vi er kommet hjem fra den. Konstant dukker der nye ting op i hukommelsen, tilbageblikket bliver bedre med tiden og på den rejse, skete der bare så meget at det har taget tid at fordøje den.

Naturen slog benene væk under os. Vi så Afrikas største kløft, boede midt ude i ørkenen, var på safari og så masser af vilde dyr som vi ellers kun har set i TV. Vi boede på savannen, vågnede op med udsigten til dyrene, så hvordan ørkenen møder havet og smukke kolonibyer.

Et roadtrip hvor vi boede i en hytte, midt ude i ingenting i bjergene, så Taffelbjerget, vilde pingviner og sejlede på en pontonbåd over grænsen. En rejse hvor vi overskred masser af grænser og kørte flere tusind kilometer på jord – grus og sandveje. Der var ingen mennesker i miles omkreds, ingen mobildækning og hvor vi bare var et med naturen og krydsede finger for, at bilen ikke gik i stykker, for der var laaaannnggt til nærmeste hjælp.

Dette var helt klart en af de bedste rejseoplevelser i 2019 og måske egentlig den bedste.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Thailand – Chumphon provinsen, paradisøen Koh Talu og Bangkok

Thailand er og bliver et af vores yndlingslande og vi vender igen og igen, tilbage til landet. Der er smukt, de lokale er venlige, der er billigt og maden er så lækker. Desuden kan der opleves så meget varieret landskab, alt afhængig om rejsen går til den nordlige- centrale eller den sydlige del af landet.

Jeg rejste til den ukendte, ikke turistet Chumphon provins i det sydlige Thailand som viste mig uberørte strande. Jeg lavede mad hos et homestay, jeg sejlede i en flodmunding og gik på oplevelse i provinsens hovedstad. Jeg så masser af vilde elefanter i Kui Buri National Park og levede driverlivet på en paradisø. Det var bestemt et område i Thailand, jeg gerne vil opleve igen inden alle andre gør det.

I Bangkok mødtes jeg med Tore og fik en dejlig kæmpe overraskelse, for min datter var også fløjet til Thailand. Vi nød som altid vores ophold på hotel Rembrandt. Vi var på opdagelser i byen og fik genset nogle af attraktionerne og oplevet nye, som f.eks. da vi gik på et glasplade 300 meter over Bangkok s gader, i skyskraberen Mahanakhon.

Thailand og især Bangkok, er steder vi altid vender tilbage til og det var helt klart en af de bedste rejseoplevelser i 2019.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Road trip i det nordvestlige USA

Indrømmet, vi er vilde med at tage på road trip til Guds eget land – USA. Rejseåret 2019, bød på endnu et road trip. Denne gang udforskede vi den nordvestlige del af landet.

Vi fløj til San Francisco og kørte derfra ad Highway 1, langs med Stillehavet. Vi så imponerende kystlinjer, kørte blandt redwood-giganterne, var nede i en havgrotte, så vulkaner, vandfald, floder, bjerge og naturen i den nordvestlige del af USA var gudesmuk.

Vi oplevelede en koncert med verdens største kor, så masser af bisoner, en enorm saltslette og var i den mindst besøgte nationalpark i USA.
Vejret var desværre ikke med os og en planlagt del af den nordlige del af USA, blev derfor ikke besøgt. Der kom nemlig lige med et en snestorm, vejene blev lukket og vi valgte derfor, at kører sydpå.

Her havde vi et gensyn med yndlingsbyen Las Vegas som igen viste os nye ting, bl.a. kunstnerkvarteret, counting cars og endnu en smuk haveudstilling på Bellagio. Vi boede på et hotel, vi ikke har boet på før SAHARA Las Vegas og havde et gensyn med hotel Downntown Grand.

Herefter forsatte vi endnu sydlige på og besøgte spøgelsesbyen Oatman, spillebyen Launghlin, fik et gensyn med Joshua Tree National Park og sluttede i Los Angeles, som vi også rejste hjem fra.

USA leverer bare hver gang. Vi har altid gode oplevelser i det enorme land, hvor vi elsker friheden ved at være på road trip og alt den smukke natur. Road trip i USA var helt klar en af de bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Tyskland – Grænselandet Slesvig-Holsten og julemarkeder

Vores naboland Tyskland får som ofte, et årligt besøg fra os men i 2019 blev det til hele to besøg. Landet er behageligt at rejse i, det tilbyder masser af oplevelser og vi holder meget af at besøge det.

Den ene rejser til Tyskland, var til grænselandet Slesvig-Holsten. Jeg tog toget dertil fra Sjælland og det overraskede mig, hvor nemt og hurtigt det egentlig var. Jeg fik udforsket Kiel og set Kielerkanalen. Jeg boede på en herregård, var ude at gå på voldene i Dannevirke og så et imponerende slot.
Jeg besøgte et par historiske byer, boede på et par unikke hoteller og havde en dag med oplevelser på Femern. Jeg var overrasket over hvor mange fede oplevelser, der egentlig var, lige på den anden side af grænsen og rejsen var en rigtig god oplevelse.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Julemarkeder i Nordtyskland

Sidst på året, var jeg sammen med venner og min datter, en tur til Nordtyskland. Her blev de nordtyske julemarkeder udforsket. Vi fik set, duftet, spist og drukket os igennem en del af dem og som altid er julemarkederne i Tyskland både imponerende og flotte. De ligesom udvider og udvikler, sig hvert år og bliver bare større og større.

Vi boede i Rostock som har Nordtysklands største julemarked, på vores yndlingshotel Radisson Blu og byen var et godt udgangspunkt for andre julemarkeder i Nordtyskland.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Tre andre oplevelser i 2019

Ud over vores fantastiske rejser og dermed vores bedste rejseoplevelser i 2019, har der også været en del andre oplevelser. En oplevelse der overraskede, en der var lidt underlig og så en eller vel nærmere to som var dårlige.

1. Den overraskende

En meget overraskende oplevelse i rejseåret 2019, skete faktisk ude i Københavns lufthavn. Jeg skulle rejse til Bangkok med Thai Airways og stod ved en af de der selvbetjeningsmaskiner og tjekkede ind.

Mit boardingkort kom ud af maskinen og hvad så jeg lige?

Et boardingkort der viste, at jeg skulle flyve på Royal Silk Class, hvilket svarer til business class. Hvor vild var det lige?

Servicen, forplejningen og sædet var lækkert, behageligt og luxuriøst og jeg kunne bestemt godt vænne mig til at flyve business. Jeg kunne sågar ligge helt ned og faldt da også i søvn, indtil jeg blev vækket af stewardessen som sagde:

Fru Johansen, din morgenmad er klar. Ønsker du kaffe og juice?

2. Den underlige

Vi blev i foråret kontaktet af Nicolai som er journalist ved TV2. Han havde læst, at vi er vilde med Tv-tårne og højde bygninger. Derfor ville han gerne invitere os til indvielsen af Skovtårnet. Det lød umiddelbart spændende, selvom det var med kun 2 dages frist. Vi blev dog fristet men…..

Han begyndte så at instruerer os i, hvordan vi skulle vise vores begejstring og følelser som om det var en film eller et middelmådigt realityshow. Der stod vi lige af. Vi ville gerne indvie det men ikke på forhånd have instrukser omkring vores følelser og reaktioner.

Han var meget uforstående, nærmest fornærmet, da vi takkede nej.

3. Den dårlige

Den dårligste oplevelse i rejseåret 2019, var helt klart da min datter kom til skade i Marokko. En overbehandling på et marokkansk hospital og en halv ferie der gik med at være syg.

Derudover har jeg selv kæmpet en del med helbredsproblemer i 2019. Dette har desværre betydet, at jeg har måtte takke, nej tak til tilbud om et par spændende rejser.

De bedste rejseoplevelser i 2019

De bedste rejseoplevelser i 2019

Bloggen i 2019

Vi plejer hvert år at skrive om bloggens år. Det valgte vi at undlade i år og i stedet for, skrive om vores 19 favoritrejsebilleder i 2019. Jeg vil nu alligevel skrive lidt om bloggens år.

Besøgende

Vores besøgstal stiger temmelig meget for hvert år og vi har i 2019, igen sat masser af besøgs rekorder. Vores følgere, på de sociale medier stiger stødt og vi er taknemlige for deres trofasthed, kommentarer, spørgsmål og likes.

Udmærkelser

Bloggen har også fået et par udmærkelser i år.

Der skrives blandt andet dette om vores blog:

De er ældre end de andre rejsebloggere vi har samlet. Når det så er sagt, er der ingen grund til at klikke væk fra bloggen selvom du ikke er rundet de 40 år. Alle indlæg er gode, oplevelsesrige og inspirerende. Målgruppen bør nærmere være restlysne livsnydere og ikke 40+ rejsende. 

Tak for dem. Det er vi glade for og stolte over.

De bedste rejseoplevelser i 2019

Billeder

En del af vores billeder, er gennem året blevet vist i Politikkens rejsesektion og vi har også fået delt en del, på Instagram. Året billede må helt klart være (se topbillede) vores billede fra Namibia. Det er blev delt af mange konti på Instagram og har fået adskillige tusind likes.

De bedste rejseoplevelser 2019

Dette var en kort opsummering, af de bedste rejseoplevelser i 2019 og lidt om bloggen. Det var et spændende år, hvor vi fik nye venner, fik mere lærdom om vores smukke verden og vi ser tilbage på rejseåret med glæde og føler os meget beriget.

Vi ser nu frem til, nye oplevelser i 2020 som allerede har budt på en nytårsrejse til Tyskland og om et par måneder går turen til for os, en helt u-opdaget del af verden. Vi kan kun røbe, at det stadig er en del af verden som endnu ikke er besøgt af så mange.

Tusind tak fordi du læser med!

De bedste rejseoplevelser i 2019

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center