Storbyguide Marrakech – Marokko

I vores Storbyguide Marrakech, giver vi dig vores anbefalinger til et besøg i byen. En farverig by som gav os masser af gode og spændende oplevelser. I denne Storbyguide vil du kunne læse vores anbefalinger til oplevelser, overnatning og spisesteder i Marrakech. 

Storbyguide Marrakech – Marokko

Marrekech

Eventyrbyen Marrakech, er nok en af verdens mest eksotiske byer. Den røde bymur, kaotiske torve og Medinaen med de kringlede smalle stræder, gør den til noget særligt. Marrakech er også en moderne by med fine hoteller, moderne butikker samt restauranter, der tilbyder mad til lave priser.

Marrakech er en by, i det sydvestlige Marokko med ca. 1 million indbyggere. Byen ligger smukt ved foden af Atlasbjergene. Byen er den fjerde største i Marokko og har det store torv Djemaa el Fna, som er det travleste i Afrika. Byen består af en gammel bydel Medianen og den moderne bydel Gueliz.

Medianen er omkranset af en 19 km. lang mur og der er kun få byporte som giver adgang ind til området. Medianen blev i 1985 optaget på UNESCOs verdensarveliste som bevaringsværdig. Marrakech giver let adgang til besøg i Atlasbjergene og kystbyerne ude ved Atlanterhavet. En rejse til Marrakech vil give dig spændende, anderledes og eksotiske oplevelser for livet. Oplevelser som vi skriver om, i denne Storbyguide Marrakech.

Storbyguide Marrakech – Marokko

Oplevelser i Marrakech

I vores storbyguide Marrakech, beskriver vi de oplevelser som vi mener du skal have under dit besøg i byen. Du kan vælge at opleve dem allesammen ellers kan du plukke dem ud som du synes lyder mest spændende.

Medinaen

Bare at gå rundt i den middelalderlige Medinaen, er en oplevelse i sig selv. Her møder du kaos, liv og puls. Du vil fare vild i de snørklede gader, bliver mødt af alle duftene, kunne købe levende høns i souken eller måske dine souvenirs. I Medinaen er der oplevelser til mange timer.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Medersa Ali Ben Youssef

Godt gemt væk inde i Medinaen, kan du besøge den gamle muslimske skole. Du kan gå rundt og se hvor eleverne boede i små mørke rum. Den er nu selve bygningen som er meget smuk, den er bestemt en oplevelse i sig selv.

Tannerie

Tannerie er det farverige garveri. Hvis du ikke har en sart lugtesans, vil du her kunne opleve hvordan de mange dyrehuder bliver garvet og efterfølgende farvet. En proces der kun forgår manuelt.

Tannerie - Marrakesh, Marokko

Djemaa El-Fna

Djemaa El-Fna det bankende hjerte i Marrakech. På denne kæmpeplads vil du kunne opleve gøgl, historiefortællere, slangetæmmere og du kan købe dine souvenirens. Om aften vil du have muligheden for at indtage dit måltid, ved en af de mange gadekøkkener.

Djemaa El-Fna - Marrakesh, Marokko

Marrakech den nye bydel

Marrakech er ikke kun middelalder. Du vil kunne opleve det moderne Marrakech i Guéliz kvartet, hvor nutiden møder fortiden. En tur til det mondæne palmeområde kan også anbefales. Se palmerne, rid på en kamel eller fald i svime over alle luksushotellerne.

Marrakech – Marokko

Jardin Majorelle

I den grønne oase Jardin Majorelle kan du finde ro, se palmer og kaktusser som smukt er omkranset af vand. Herinde er der stille og du vil kunne nyde et måltid eller en kop the i den hyggelige udendørs café.

Atlasbjergene

De høje Atlasbjerge, kan du se alle steder fra i Marrakech. Tag en tur op i bjergene, se vandfald og rivende floder. Her kan du nyde bjergluften, stilheden og den smukke natur. Bjerge der er oplagt til en trekking tur.

Rejsetanker om Marokko

Overnatning i Marrakech

Når du besøger Marrakech, skal du ikke snyde dig selv for at overnatte i en Riad. De smukke huse er personlige, hyggelige og har ofte en fantastisk tagterrasse. Det siges at være den eneste rigtige måde at bo på i Marrakech. Vi har i vores storbyguide Marrakech anbefalet den Riad som vi boede i.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Spisesteder i Marrakech

Der er utallige muligheder for at få rigtig god mad i Marrakech. Enten i den Riad hvor du evt. bor, ved gadekøkkenerne, cafeerne eller restauranterne. Det marokkanske køkken er efter vores mening et af de bedste. Du skal også kigge op, når du bevæger dig rundt i byen. Oppe på tagene kan du få en anderledes oplevelse. Her kan du spise en middag, med en fascinerende udsigt. Vi anbefaler her i vores storbyguide Marrakech, vores bedste spisesteder.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

4 tagterrasser på 24 timer

Der ligger rigtig mange restauranter, godt gemt inde i Medianens kringlede gader. Vi fandt 4 tagterrasser som vi besøgte med fantastiske udsigter over byen. Det blev til kaffe, frokost, middag og the.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Bazaar Cafe

I denne restaurant kan du få marokkansk mad, men også spansk tapas. Vi vil dog anbefale dig at spise marokkansk og ikke spansk på dette sted. Bazaar Cafe har desuden en tagterrasse.

Riad Les Lauriers Blancs

Den allerbedste mad vi spiste i Marokko, var i den Riad hvor vi boede i. Der er også muligheden for at spise rigtig god mad i andre Riader. Det er en god ide, at du ringer inden og bestiller bord.

Riad Les Lauriers Blancs – Marrakesh, Marokko

Tips til dit besøg i Marrakech

 • Marokko er et muslimsk land, så vis respekt i forhold til din påklædning.
 • I Medianen bliver de lokale meget sure, hvis du tager billeder af dem. Husk at spørge om lov.
 • På Djemaa El-Fna kan du godt tage billeder, men det forventes du betaler for det.
 • Du kan ikke, som ikke muslim besøge moskeerne.
 • Der servers kun alkohol på hotellerne, enkelte Riads og få restauranter.
 • Vær opmærksom på turist scams, specielt taxachauffører som vil køre dig mærkelige steder hen for dermed at lokke dig til at købe noget.
 • Hvis du lejer en taxa så aftal prisen på forhånd
 • Engelsk tales af en del, men fransk af næsten alle.
 • Sig NEJ TAK til alle de unge mænd, inde i Medianen som tilbyder dig guidede ture. De er kun ude efter dine penge uden modydelser.
 • Billig aftensmad kan købte ved gadekøknerne på Djemaa El-Fna pladsen efter mørkets frembrud.
 • Spis marokkansk mad. Det er velsmagende og krydret uden at være for stærkt.

Marrakech – Marokko

Skriv gerne en kommentar med dine bedste tips til Marrakech ellers hvis du synes, vi mangler noget i vores Storbyguide Marrakech.

Andre inspirationskilder til Storbyguide Marrakkech

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.