Storbyguide Marrakech – Marokko

I vores Storbyguide Marrakech, giver vi dig vores anbefalinger til et besøg i byen. En farverig, historisk og spændende by som vi har besøgt to gange og som har givet os masser af gode oplevelser. I denne Storbyguide giver vi dig vores bedste tips og gode råd. Vi giver også vores anbefalinger til oplevelser, overnatning og spisesteder i Marrakech. 

Storbyguide Marrakech – Marokko

Marrekech

Eventyrbyen Marrakech, er nok en af verdens mest eksotiske byer. Den røde bymur, kaotiske torve og Medinaen med de kringlede smalle stræder, gør den til noget helt særligt. Marrakech er også en moderne by med fine hoteller, moderne butikker samt restauranter, der tilbyder mad til lave priser.

Marrakech er en by, i det sydvestlige Marokko med ca. 1 million indbyggere. Byen ligger smukt ved foden af Atlasbjergene. Den er den fjerde største i Marokko og har det store torv Djemaa el Fna, som er det travleste i Afrika. Byen består af en gammel bydel Medianen og mere moderne bydele som f.eks. Guéliz.

Medianen er omkranset af en 19 km. lang mur og der er kun få byporte som giver adgang ind til området. Medianen blev i 1985 optaget på UNESCOS verdensarvsliste som bevaringsværdig. Marrakech giver let adgang til besøg i Atlasbjergene og kystbyerne ude ved Atlanterhavet som f.eks. Agadir. En rejse til Marrakech vil give dig spændende, anderledes og eksotiske oplevelser for livet. Oplevelser som vi skriver om, i denne Storbyguide Marrakech.

Storbyguide Marrakech – Marokko

Praktiske informationer

Vi vil i vores storbyguide Marrakech, kommer vi ind de praktiske ting, giver vores råd, tips og anbefalinger. Det er alle ting som forhåbentlig vil gøre din rejse til byen meget nemmere.

Visum

 • Visumfri i maksimalt 90 dage.
 • Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.

Bemærk: Du skal både ved ankomsten og afrejsen udfylde en formular. Der skiltes ikke med det men du kan finde formularerne lige inden paskontrollen.

Hvordan kommer du til Marrakesh?

Der er direkte flyvninger til Marrakech fra København tre gange om ugen mandag, onsdag og lørdag.

 • Flyvetiden er omkring 4.30 timer.
 • Returbilletter kan købes fra omkring DKK 1.000 alt afhængig at tidspunktet.

Storbyguide Marrakech - Marokko

Transport fra lufthavnen

Lufthavnen ligger kun 10 km. fra centrum af byen. Der er ikke så mange muligheder for transport og det mest brugte er enten at tage en taxa eller bestille transport hjemmefra.

Hvis du skal bo inde i medianen, er vores råd at bestille transport via hotellet. Det er nærmest umuligt selv at finde rundt derinde.

 • Bus nr. 19 kører fra lufthavnen til Jamaa el Fna DKK 20
 • Taxa til 3 personer DKK 48 og til 6 personer DKK 68

Bonusinfo: Husk altid at aftale prisen på forhånd, når du skal køre taxa i Marrakech.

Vejret

Vejret er tørt og meget varmt især om sommeren hvor der ofte bliver op til 40 grader. Fra april til oktober ligger temperaturen på mellem 25-30 grader. Der er ofte sol men regn kan også forkommen især i vintermånederne hvor nætterne også kan være kolde.

Veksling af penge

Du kan ikke købe marokkanske Dirham hjemmefra. Du må vente til du er i kommet dertil. Kursen er (april 2019) 1 danske krone = 1.45 Dirham (MAD)

Vi havde taget lidt EURO med hjemmefra som vi vekslede i lufthavnen. Her får du den dårligste kurs, så du skal hellere finde et vekselkontor inde i byen. Det er også muligt at bruge kort men mange steder modtager de kun kontanter. Du kan selvfølgelig også hæve Dirham på dit kort ved en hæveautomat.

Tidsforskel

Marokko er 1 time bagud året rundt, da de skifter til sommer- og vintertid som os.

Forsikring

Marokko er ikke dækket af hverken det gule eller blå sygesikringskort. Du skal derfor huske at købe en rejseforsikring. Det er en god investering hvis du skulle være så uheldig af blive syg. Læs mere om det her:

Drikkevand

Du bør ikke drikke postevandet i Marokko men købe flaskevand.

Fotografering

Marokkanerne bryder sig ikke om at blive fotograferet. Du bør altid spørge først og være opmærksom på, at nogle lever af at blive fotograferet og dermed forventer de at du betaler, for at tage billeder af dem.

Storbyguide Marrakech - Marokko

Hvordan kommer du rundt

Den bedste og nemmeste måde at komme rundt på i Marrekech, er på dine gåben. Inde i medianen, er det også den eneste måde hvorpå du kan komme rundt på. Du vil med garanti fare vild, så det er en god ide at have et pejle-punkt at gå efter.

Der er masser af muligheder for at tage en taxa. Det er vigtigt at du aftaler prisen inden. En tur indenfor Marrekechs området skal max koste MAD 50. Du skal være forberedt på, at de altid vil kræve mere og at enhver taxatur er en forhandling.

Alkohol i Marokko

Marokko er et muslimsk land og som udgangspunkt kan du ikke købe alkohol. Det er dog muligt at købe alkohol, på en del restauranter, i nogle Riads, på hoteller og enkelte cafeer. Vi har dog oplevet cafeer som tilbyder alkohol, men hvor du kun må indtage det indenfor på cafeen. Det indgår ikke som en del af den udendørs servering.

Bonus: Supermarked Carrefour, sælger alkohol til ikke muslimer.

Shopping

I det nye kvarter Gueliz, er der moderne shoppingcentrer bl.a Carré Eden og mærkevarebutikker. Hvis du vil få en ide om hvad det lokale håndværk koster, kan vi anbefale dig at besøge Ensemble Artisinal. Her kan du finde varer som har en fast pris. Hvis du skal shoppe i souken, er der ingen priser på varerne og du skal prutte om prisen.

Storbyguide Marrakech - Marokko

Påklædning

Da Marokko jo er et muslimsk land, bør du vise respekt med hensyn til din påklædning. Så undgå de lårkorte kjoler – og eller nederdele og mændene bør ikke have bar overkrop.

Prisniveauet

Prisniveauet i Marokko er lavt og du får rigtig meget for dine penge.

Vi giver et par eksempler:

 • 1 ½ liter vand DKK 1,50
 • 1 flaske vin DKK fra 160
 • 1 kop kaffe på cafe DKK 10
 • Myntete DKK 8
 • Seværdigheder DKK 30-50
 • Frokost med drikkevarer DKK 60
 • En 3-retters middag med drikkevarer DKK 200
 • Et glas juice DKK 10

Storbyguide Marrakech - Marokko

Oplevelser i Marrakech

I vores storbyguide Marrakech, beskriver vi de oplevelser som vi mener du skal have under dit besøg i byen. Du kan vælge at opleve dem allesammen ellers kan du plukke dem ud som du synes lyder mest spændende.

Medinaen

Bare at gå rundt i den middelalderlige Medinaen, er en oplevelse i sig selv. Her møder du kaos, liv og puls. Du vil fare vild i de snørklede gader, bliver mødt af alle duftene, kunne købe levende høns i souken eller måske dine souvenirs. I Medinaen er der oplevelser til mange timer.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Medersa Ali Ben Youssef

Godt gemt væk inde i Medinaen, kan du besøge den gamle muslimske skole. Du kan gå rundt og se hvor eleverne boede i små mørke rum. Den er nu selve bygningen som er meget smuk. Den er helt unik og fascinerende.

Tannerie

Tannerie er det farverige garveri. Hvis du ikke har en sart lugtesans, vil du her kunne opleve hvordan de mange dyrehuder bliver garvet og efterfølgende farvet. En proces der kun forgår manuelt.

Tannerie - Marrakesh, Marokko

Djemaa El-Fna

Djemaa El-Fna er det bankende hjerte i Marrakech. På denne kæmpeplads vil du kunne opleve gøgl, historiefortællere, slangetæmmere og du kan købe dine souvenirens. Om aften vil du have muligheden for at indtage dit måltid, ved en af de mange gadekøkkener.

Djemaa El-Fna - Marrakesh, Marokko

Marrakech den nye bydel

Marrakech er ikke kun middelalder. Du vil kunne opleve det moderne Marrakech i Guéliz kvartet, hvor nutiden møder fortiden. En tur til det mondæne palmeområde kan også anbefales. Se palmerne, rid på en kamel eller fald i svime over alle luksushotellerne.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Jardin Majorelle

I den grønne oase Jardin Majorelle kan du finde ro, se palmer og kaktusser som smukt er omkranset af vand. Herinde er der stille og du vil kunne nyde et måltid eller en kop te i den hyggelige udendørs café.

Atlasbjergene

De høje Atlasbjerge, kan du se alle steder fra i Marrakech. Tag en tur op i bjergene, se vandfald og rivende floder. Her kan du nyde bjergluften, stilheden og den smukke natur. Bjerge der er oplagt til en trekking tur.

Rejsetanker om Marokko

Overnatning i Marrakech

Når du besøger Marrakech, skal du ikke snyde dig selv for at overnatte i en Riad. De smukke huse er personlige, hyggelige og har ofte en fantastisk tagterrasse. Det siges at være den eneste rigtige måde, at bo på i Marrakech. Vi har i vores storbyguide Marrakech anbefalet de Riads som vi boede i.

Riad Les Lauriers Blancs

En lille og hyggelig Riad med helt fantastisk smukke værelser og masser af dejlige hyggekroge. Der er en skøn tagterrasse, smuk gårdhave og maden dette sted er simpelthen så lækker. Den ligger i medianen, tæt på bymuren og det nye kvarter.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Riad Catalina

Lille Riad med rimelig dejlige værelser, smuk stor gårdhave og tagterrasse med swimmingpool. Placeringen er i kort afstand fra souken og den store plads Djemaa El-Fna. Servicen er i top, morgenmaden fantastisk og du kan her tilvælge halvpension som ud over morgenmad er en 3-rettes menu om aften.

Storbyguide Marrakech - Marokko

Spisesteder i Marrakech

Der er utallige muligheder for at få rigtig god mad i Marrakech. Enten i den Riad hvor du evt. bor, ved gadekøkkerne, cafeerne eller restauranterne. Det marokkanske køkken er efter vores mening et af de bedste. Du skal huske også kigge op, når du bevæger dig rundt i byen. Oppe på tagene, kan du nemlig få en anderledes oplevelse. Her kan du spise en middag, med en fascinerende udsigter. Vi anbefaler her i vores storbyguide Marrakech, vores bedste spisesteder.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

4 tagterrasser på 24 timer

Der ligger rigtig mange restauranter, godt gemt inde i Medianens kringlede gader. Vi fandt 4 tagterrasser som vi besøgte med fantastiske udsigter over byen hvor den ene var ovenpå et museum. Det blev til kaffe, frokost, middag og te.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Riad Les Lauriers Blancs

Noget af der bedste mad vi har spist i Marokko, var i Riad Les Lauriers Blancs. Der er muligheden for at spise rigtig god mad i andre Riader. Det er bare en god ide, at du lige ringer inden og bestiller bord.

Riad Les Lauriers Blancs – Marrakesh, Marokko

Cafe Kif Kif

Tæt på den store plads Djemaa El-Fna med udsigt til moskeen finder du Cafe Kif Kif. De serverer lækker lokal mad til meget rimelige priser. Der er desuden en tagterrasse som giver dig en god udsigt til moskeen og livet som der leves i Marrakech.

Storbyguide Marrakech - Marokko

16 Cafe

Har du mere lyst til europæisk mad kan vi anbefale af 16 Cafe som ligger i den nye bydel Guéliz. Her er der både servering inden – og eller udenfor. Her får du lækker cafemad, skønne kager, god kaffe og fantastisk service. Cafeen ligger på en stor plads med masser af liv og tæt på shopping muligheder.

Storbyguide Marrakech - Marokko

Tips til dit besøg i Marrakech

 • Husk at Marokko er et muslimsk land og vis respekt.
 • På Djemaa El-Fna kan du godt tage billeder, men det forventes du betaler for det.
 • Du kan ikke, som ikke muslim besøge moskeerne.
 • Vær opmærksom på turist scams, specielt taxachauffører som vil køre dig mærkelige steder hen for dermed at lokke dig til at købe noget.
 • Hvis du lejer en taxa til et besøg til f.eks. Atlasbjergene så aftal prisen på forhånd.
 • Engelsk tales af en del, men fransk af næsten alle.
 • I Guéliz kan vi anbefale 16 Cafe. Du sidder på et stort torv og de har vesterlandsk cafemad.
 • Sig NEJ TAK til alle de unge mænd, inde i Medianen som tilbyder dig guidede ture. De er kun ude efter dine penge uden modydelser.
 • Billig aftensmad kan købte ved gadekøknerne på Djemaa El-Fna pladsen efter mørkets frembrud.
 • Spis marokkansk mad. Det er velsmagende og krydret uden at være for stærkt.
 • Kystbyerne Agadir og Essaouira som ligger få timers kørsel i bil eller bus fra Marrakech.

Marrakech – Marokko

Andre inspirationskilder til Storbyguide Marrakkech

Skriv gerne en kommentar med dine bedste tips til Marrakech ellers hvis du synes, vi mangler noget i vores Storbyguide Marrakech.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center