Marrakech den nye bydel – Marokko

Marrakech den nye bydel, for byen består ikke kun af Medinaen. Byen har vokseværk og udenfor bymuren finder du det et helt andet Marrakech. Her er byen topmoderne, vesterlandsk og tilbyder masser af shopping. Her er der også grønne oaser, brede gader og stemningen er anderledes.   

Marrakech – Marokko

Marrakech er opdelt

Marrakech er opdelt i flere områder. Den er centreret omkring den gamle by medianen, der med sit kaos af mennesker og liv er omgivet af en 19 km. lang bymur. Der er i muren enkelte byporte som tillader indgangen til Medinaen.

Udenfor Medinaen findes Marrakeshs den nye bydel, som er en moderne bydel samt et stort palmeområde, hvor de kendte og velhavende igennem de sidste år har bygget deres kæmpe boliger. Marrakech har som de andre storbyer i Marokko vokseværk, så et godt stykke udenfor centrum i forstæderne, er der masser af nyt bebyggelse. Heldigvis har byen Marrakech en masse haver og grønne områder. Her kan du finde et åndehul og lidt fred i den ellers kaotiske by.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech den nye bydel

At besøge den nye bydel Guéliz i Marrakech, er som at komme til en helt anden verden. Hvis det sammenlignes med det kaos der er i Medinaen. Sagt på en anden måde, den nye bydel er som at komme hjem til Europa. Det er en vild og uvirkelige oplevelse, at forlade Medinaen. Kun gå et par 100 meter ud af porten i bymuren, for at være i den nye bydel og dermed i en helt anden verden.

De 7 monumenter

Det første der mødte os, var de 7 monumenter som er et symbol på de syv skytsengle som beskytter Marrakech. For os udefrakommende virker det som et lidt klodset byggeri, som ikke rigtig yder byen retfærdighed. Men de står der og giver dermed en god markering på overgangen mellem gammelt og nyt.

Marrakech – Marokko

En anden verden

At besøge Marrakech den nye bydel og bydelen Guéliz er en verden der er helt anden end medinaens kaos og små gyder med masser af mennesker. I Guéliz kunne vi gå på fortovet langs de brede boulevarder som var smukt beplantet med appelsintræer. De flotte appelsintræer som er medvirkende til, at gøre en støvet kedelig boulevard levende så den kan fremstå som smuk. Byggeriet i Guéliz er moderne, der er almindelige kædebutikker, tøjbutikker og sågar en McDonald’s har fundet plads her.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Udvalget i butikkerne

Udvalget af butikker er primært er tøjbutikker, som dog begrænsede sig til et lille område. De dyre mærkevarer butikker er der ikke mange af. Vi fik da set en mærkevare butik men med et par sko pr. hylde må det vil siges at være et begrænset udvalg.

Marrakech – Marokko

Vesterlandsk stemning

Vi så stadig kvinder med slør her i Marrakesh den nye bydel. Påklædningen var dog blevet mere vesterlandsk og nu så vi heller ikke så mange mænd med deres store kåber. Herude så vi også, hvor pengene var placeret og den fattigdom, som vi havde set inde i Medinaen var lige pludselig væk. En underlig oplevelse, at se så store kontraster indenfor så kort afstand.

Marrakech – Marokko

Hyggelige pladser og cafeer

Der var nogle hyggelige pladser i Marrakech den nye bydel Guéliz. Der er en del cafeer, hvor det er muligt at nyde solen og en kop kaffe. Alkohol kunne godt købes. Det kunne dog kun bestilles, hvis du sad indenfor. Ved bordene udendørs var det ulovligt. Et mindre marked med lokal brugskunst, er der dog blevet plads til mellem alt det nye, ligesom hestevognene også kan ses i Guéliz.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Europæisk

At gå rundt i Guéliz er næsten, som at være i en anden Europæisk storby, hvor alt er smukt, ordentligt og strømlinet. Det gør også det hele lidt kedeligt. Så vil vi hellere tilbage til kaos i Medinaen, hvor der er liv, uorden, menneske mylder og masser af puls.

Palmeområdet

En anden bydel i Marrakech, som vi ville opleve var kendissernes og de riges Palmeområde. Området viste sig dog, ikke at være særlig spændende. Men herude bor de rige, de kongelige og der er mange  luksushoteller.

Blandt boliger står masser af palmer. Men de fleste boliger er gemt væk af høje mure og store porte. Vores højdepunkt blev et besøg med det vi troede var kameler. Vores taxachauffør fortalte at der i Marokko ikke lever kameler, men kun dromedarer. Men uanset om der er en eller to pukler, var de søde, også selvom vi sagde nej tak til en ridetur.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.