Marrakech den nye bydel – Marokko

Marrakech den nye bydel, for byen består ikke kun af Medinaen. Byen har vokseværk og udenfor bymuren finder du det et helt andet Marrakech. Her er byen topmoderne, vesterlandsk og tilbyder masser af shopping. Her er der også grønne oaser, brede gader og stemningen er anderledes.   

Marrakech – Marokko

Marrakech er opdelt

Marrakech er opdelt i flere områder. Den er centreret omkring den gamle by medianen, der med sit kaos af mennesker og liv er omgivet af en 19 km. lang bymur. Der er i muren enkelte byporte som tillader indgangen til Medinaen.

Udenfor Medinaen findes i Marrakeshs den nye bydel, som er en moderne bydel samt et stort palmeområde, hvor de kendte og velhavende igennem de sidste år, har bygget deres kæmpe boliger. Marrakech har som de andre storbyer i Marokko vokseværk, så et godt stykke udenfor centrum i forstæderne, er der masser af nyt bebyggelse. Heldigvis har byen en masse haver og grønne områder. Her kan du finde et åndehul og lidt fred i den ellers kaotiske by som f.eks. i den smukke have Jardin Majorelle.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech den nye bydel

At besøge den nye bydel Guéliz i Marrakech, er som at komme til en helt anden verden. Hvis det sammenlignes med det kaos der er i Medinaen. Sagt på en anden måde, den nye bydel er som at “komme hjem” til Europa. Det er en vild og uvirkelige oplevelse, at forlade Medinaen for derefter kun gå et par 100 meter ud af porten i bymuren. Du forlader middelalder og træder med det samme ind i nutiden.

De 7 monumenter

Det første der mødte os, var de 7 monumenter som er et symbol på de syv skytsengle som beskytter Marrakech. For os udefrakommende virkede det som et lidt klodset byggeri, som ikke rigtig yder byen retfærdighed. Men de står der og giver dermed en rigtig god markering på overgangen mellem gammelt og nyt.

Marrakech – Marokko

En anden verden

At besøge Marrakech den nye bydel og bydelen Guéliz var en helt anden verden end medinaens kaos og små gyder med masser af mennesker. I Guéliz kunne vi gå på fortovet, langs de brede boulevarder som var smukt beplantet med appelsintræer. De flotte appelsintræer som var medvirkende til, at gøre en støvet kedelig boulevard levende, så den kunne fremstå indbydende og smuk. Byggeriet i Guéliz var moderne, der var her almindelige kædebutikker, mange tøjbutikker og sågar en McDonald’s havde fundet plads her.

Marrakech den nye bydel – Marokko

Marrakech den nye bydel – Marokko

Udvalget i butikkerne

Udvalget af butikker var primært tøjbutikker, som dog begrænsede sig til et lille område. De dyre mærkevarer butikker var der ikke mange af. Vi fik da set en mærkevare butik men med et par sko pr. hylde må det vil siges at være et begrænset udvalg. Der er dog et stort shoppingcenter Carré Eden med masser af butikker som ville kunne tilfredsstille enhver shopper.

Marrakech – Marokko

Marrakech den nye bydel – Marokko

Vesterlandsk stemning

Vi så stadig kvinder med slør her i den nye bydel. Påklædningen var dog blevet mere vesterlandsk og nu så vi heller ikke så mange mænd med deres store kåber. Herude så vi også, hvor pengene var placeret og den fattigdom, som vi havde set inde i Medinaen var lige pludselig væk. En underlig oplevelse, at se så store kontraster indenfor så kort afstand.

Marrakech – Marokko

Hyggelige pladser og cafeer

Der var nogle hyggelige pladser i Marrakech den nye bydel Guéliz. Der var en del cafeer, hvor det var muligt at nyde solen og en kop kaffe. Alkohol kunne godt købes. Det kunne dog kun bestilles, hvis du sad indenfor. Ved bordene udendørs var det ulovligt. Et mindre marked med lokal brugskunst, var der dog blevet plads til mellem alt det nye, ligesom hestevognene også kunne ses i Guéliz.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Europæisk og lidt kedeligt

At gå rundt i Guéliz var næsten, som at være i en anden Europæisk storby, hvor alt var smukt, ordentligt og strømlinet. Det gjorde til gengæld også, at det var lidt kedeligt og alt for velkendt. Vi fortrækker helt klart det kaos i Medinaen, hvor der er liv, uorden, menneskemylder og masser af puls.

Palmeområdet

En anden bydel i Marrakech, som vi gerne ville opleve var kendissernes og de riges Palmeområde. Området viste sig dog, ikke at være særlig spændende. Herude i palmeområdet bor de rige, de kongelige og der var mange  luksushoteller.

Blandt alle boliger står der masser af palmer og de fleste boliger var gemt væk af høje mure og store porte. Vores højdepunkt blev et besøg med det vi troede var kameler. Vores taxachauffør fortalte at der i Marokko ikke lever kameler, men kun dromedarer. Men uanset om der er en eller to pukler, var de søde, også selvom vi sagde nej tak til en ridetur.

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Marrakech – Marokko

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.